Logo-youngadults-site

Verfrissend en veelbelovend eerste deel van nieuwe serie

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Virus

VirusKathy Reichs is de auteur van de spannende serie over Temperance Brennan, forensisch antropoloog. Zowel de boeken als de geweldige tv-serie Bones zijn losjes gebaseerd op Reichs eigen leven. Ik was dan ook zeer benieuwd naar haar young adult debuut Virus. Ik kan je een ding zeggen: het heeft me verrast en ik wil meer!

Verhaal
Het verhaal gaat over Tory Brennan, het nichtje van Temperance. Ze is veertien jaar en woont op een klein eiland aan de kust van South Carolina. Wanneer ze samen met drie vrienden een wolfshond redt van het instituut waar het gebruikt werd voor medische experimenten, worden ze ziek. Ze zijn blootgesteld aan een onbekend virus dat ervoor zorgt dat bepaalde vaardigheden worden versterkt: verscherpte zintuigen, betere reflexen. Hun nieuwe vaardigheden kunnen ze goed gebruiken voor hun avontuur. Ze vinden namelijk oude botten die verband houden met een verjaarde misdaad.

Geen liefdesverhaal
Virus heeft in tegenstelling tot veel andere young adults geen echt liefdesverhaal, waar de personages smachtend in elkaars ogen kijken. Gelukkig maar, want hoewel ik liefdesverhalen erg leuk vind, is het fijn om eens iets heel anders te lezen. Dat neemt niet weg dat Tory geen gevoelens heeft voor iemand anders, maar dat blijft grotendeels op de achtergrond spelen. Wellicht dat hier al een basis wordt gelegd voor volgende delen. Jawel, ook Virus maakt deel uit van een serie.

Ervaring
Je merkt dat Reichs veel ervaring heeft met schrijven en veel wetenschappelijke kennis bezit. Er zit een goede spanningsopbouw in het verhaal en de oplossing ligt niet voor de hand waardoor de voorspelbaarheid vrijwel nihil is. De beschrijvingen in Virus, zoals hoe DNA wordt gewijzigd, is geloofwaardig (hoewel het natuurlijk onmogelijk is).

Diversiteit
Hoewel de hoofdpersonages allemaal nogal intelligent en ietwat te volwassen overkomen voor hun leeftijd, heeft Reichs een goed team samengesteld waarvan ieder lid, naast hun speciale gaven, een eigen specialiteit heeft. Dit zorgt dan ook voor een prettige diversiteit. Het enige minpuntje is de uitermate hoge intelligentie. Tory weet in korte tijd de leeftijd en het geslacht van een gevonden skelet vast te stellen. Inbreken in een zwaar bewaakt laboratorium lijkt mij ook wat overdreven, maar voor de rest heb ik van het verhaal genoten.

Conclusie
Reichs bewijst met haar young adult debuut dat ze niet alleen voor volwassenen kan schrijven, maar ook jonger publiek weet aan te trekken met haar originaliteit. Virus is een verfrissend en veelbelovend eerste deel van een nieuwe serie. Ik ben nieuwsgierig naar het vervolg en zal deze dan ook zeker in de gaten houden. Moge het net zo spannend zijn als dit deel. Het eerste deel krijgt van mij 5 sterren.

Heb jij het verhaal al gelezen of ben je na het lezen van mijn recensie overtuigd? Laat hieronder een reactie achter 🙂

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Verfrissend en veelbelovend eerste deel van nieuwe serie

  1. deel 1 is super leuk, maar waneer komt deel 2

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.