Logo-youngadults-site

Speel het spel mee

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
het-spel-de-vallei

het-spel-de-valleiHet Spel van Krystyna Kuhn speelt zich af op een geheimzinnige school, gelegen midden in de verlaten bergen van Canada. Robert en Julia, broer en zus, komen een week nadat de school is begonnen aan op de campus. Ze maken al snel vrienden en er wordt zelfs een verboden feest gegeven voor alle nieuwe studenten. Wanneer Julia een vreemd smsje ontvangt, is dat het begin van een raadselachtig spel. Een verdwijning, een moord, een moordenaar. Maar wie is de schuldige?

Locatie
De setting van dit mysterieuze verhaal is briljant gekozen, want dit maakt alles nog onheilspellender. Ook de duistere atmosfeer is absoluut voelbaar; het donkere bos, de onverklaarbare weersveranderingen. Dit draagt allemaal bij aan de opbouwende spanning in het verhaal.

Schrijfstijl
Het verhaal is goed geschreven, zeker wanneer het spannend begint te worden word je het verhaal in gezogen en ga je sneller lezen omdat je wilt weten wat er gebeurt. De opbouw van het verhaal vind ik redelijk grondig uitgewerkt: ik ben iets minder tevreden over het eind. Hier kwam alles een beetje gehaast over. De uitwerking leek enigszins afgeraffeld en ik had het idee dat er voor de makkelijkste weg was gekozen.

Broer en zus vs. de rest
In Het Spel draait alles om Julia en Robert. Deze twee zijn interessante personages en het moge duidelijk zijn dat ze een sinister verleden met zich meedragen. De gehele tijd blijf je je afvragen wat er met hen is gebeurd, en waarom Julia Robert wil beschermen. Jammer is wel dat niet echt duidelijk wordt wat er precies met Robert aan de hand is en waarom hij zo buitengewoon slim is. Is hij gek of heeft hij nu echt een gave? Gelukkig worden langzamerhand de puzzelstukjes van het verleden ontrafeld, en ik ben benieuwd hoe dit zich in deel twee gaat ontwikkelen.
Verder kwamen de meeste personages ietwat oppervlakkig over. Echte stereotypes: de jongen met de camera, het meisje met het jongenskapsel, het stille meisje, de populaire gast. Voor het verhaal niet erg. Er zijn genoeg gebeurtenissen die je bezighouden en waarvan je de oplossing wilt vinden.

Liefde?
Iets waar ik enigszins teleurgesteld in ben is de liefdesontwikkeling tussen Julia en een ander personage uit het verhaal. Ik kon me maar moeilijk voorstellen dat deze twee elkaar leuk vonden, gezien het feit hoe de relatie zich in de loop van het verhaal had ontwikkeld. Het ging voor mij dan ook veel te snel en kwam onwerkelijk over. Daarbij voelde ik niet de seksuele spanning wanneer ze bij elkaar waren.

Antwoorden
Het Spel is een verhaal waarbij niet meteen alle antwoorden in je schoot worden geworpen. Alles valt op het laatst pas op zijn plaats en dat is helemaal niet erg, want de spanning blijft er goed in zitten. Het boek is zeker een aanrader voor iedereen die van mysterie, spanning en spelletjes houdt… want raad jij voor het eind wie het heeft gedaan? Ik geef het verhaal drie sterren.

Heb jij het verhaal al gelezen? Deel hieronder je mening!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

4 gedachten over “Speel het spel mee

  1. Ben hem nu aan het lezen, geweldig!! Van de week maar het tweede deel halen.Al iets bekend over het derde deel?

  2. En ik wist echt tot op het eind niet wie het had gedaan. I had no clue!

  3. Nou ik had hem binnen 1 dag uit, ik vond hem echt heel spannend. ik wilde telkens weten wat er verder gebeurde en ik ga zeker snel het volgende deel halen. Ik heb hem 5 sterren gegeven 🙂

  4. het klinkt echt heel spannend, ik wil nog steeds graag het eerste deel hebben. ik heb er nog niks van gelezen.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.