Logo-youngadults-site

Jeff Bridges wil young adult The Giver verfilmen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

jeff-bridges-producing-and-starring-in-the-giverJeff Bridges wil The Giver, een sciensefiction young adult van Lois Lowry, al sinds de jaren negentig verfilmen. Hij kreeg het boek destijds onder ogen toen zijn dochter het las op de middelbare school. Warnes Bros heeft de rechten destijds gekocht, maar de rechten werden onlangs weer vrij gegegeven. Bridges pakte het project opnieuw op en wil de film in eigen beheer produceren.

Het boek, dat in 1994 de Newberry Medal won, gaat over een futuristisch dystopische wereld waar de gemeenschap herinneringen en emoties heeft geëlimineerd. De verantwoordelijkheid over het herinneren van het verleden ligt nu bij een persoon, de Ontvanger. Jonas is geselecteerd om de nieuwe Ontvanger te worden, maar wanneer hij wordt getraind door de Gever, de vorige Ontvanger, worstelt hij met de plichten die hij moet dragen. Hij komt erachter dat de vorige Ontvanger niet altijd de waarheid heeft verteld om de mensen gehoorzaam te houden. Jonas merkt langzamerhand dat de wereld niet zo ideaal is als hij altijd heeft gedacht.

Oorspronkelijk wilde Bridges zijn inmiddels overleden vader, Lloyd Bridges, de titelrol laten spelen als de Gever. Nu zijn vader er niet meer is en Bridges 61 is, denkt hij dat de tijd rijp is om er zelf voor te gaan. Bridges is absoluut niet van plan om binnenkort te stoppen met acteren, want hij zal ook in twee blockbusters spelen; de potentiële opvolger van Harry Potter, The Seventh Son, en R.I.P.D, een politiefilm met Ryan Reynolds. Wanneer The Giver in productie moet gaan, is nog onbekend.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.