Logo-youngadults-site

Een jongen die je wil leren kennen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
muurbloem

muurbloemHet is 15 augustus 1991 wanneer Charlie (zoals de ik-persoon zichzelf noemt) zijn eerste brief schrijft. Hij richt deze brief aan ‘lieve vriend’ en met die woorden raakt de lezer betrokken bij het leven van Charlie. Hij schrijft de brief naar ‘jou omdat zij zei dat jij luistert en dingen begrijpt en niet geprobeerd had om op dat feestje met die persoon naar bed te gaan ook al had je wel de mogelijkheid.’ Charlie’s brieven zijn oprecht en eerlijk en hij schrijft precies waar het op staat en wat hij meemaakt.

Volgens Bill, Charlie’s leraar, is Charlie een van de meeste begaafde mensen die hij ooit heeft gekend. Hij bedoelt dan niet in vergelijking met andere leerlingen, maar in vergelijking met alle mensen die hij ooit heeft ontmoet. En Charlie is inderdaad een heel intelligente jongen die voornamelijk alles vanaf de zijlijn meemaakt, tot hij moet ‘participeren’.  In zijn eerste jaar als ‘groentje’ raakt hij bevriend met Sam en Patrick die een paar jaar ouder zijn dan hij. Zij laten hem het echte leven zien in al zijn rauwheid, met al haar tegenslagen, maar ook met alle mooie dingen die het leven te bieden heeft. Zo beleven we samen met Charlie zijn eerste kus, vertelt hij ons welke muziek hij leuk vindt en welke boeken hij moet lezen van zijn leraar Bill. Maar Charlie komt ook in aanraking met drugs en seks. Te allen tijde probeert Charlie eerlijk te zijn en veranderd hij van een muurbloem in een jongen die opgroeit en van het leven leert te genieten.

Charlie is een bijzondere jongen, soms wat naïef maar met begrip voor anderen. Hij is een van die vele personages die je echt wilt leren kennen en die je niet snel vergeet. Hoewel het plot niet echt meeslepend is wil je toch weten hoe Charlie’s leven verdergaat en wat hij allemaal meemaakt. Charlie zet je namelijk tot nadenken, zowel over de mooie dingen in het leven als de moeilijke keuzes die je soms moet maken of simpelweg door de eenvoudigheid ervan. Als jij net als ik Charlie wilt leren kennen en wilt weten waarom hij zo is, zoals hij is, dan raad ik je aan om zeker De belevenissen van een muurbloem van Stephen Chbosky te lezen! Ik geef het verhaal 4 sterren 🙂

Als laatst nog een zin die mij persoonlijk echt raakte, en ook zeker een gedenkwaardige quote is:

“En ik zweer je, op dat moment waren we oneindig.” (p. 51)

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

6 gedachten over “Een jongen die je wil leren kennen!

 1. Die zou ik erg graag willen lezen8)8)
  Ik zet het op mijn veel te grote boekenlijstxD

 2. @Alwin, echt leuk dat je ook op young-adults.nl zit 🙂 Als je het boek wilt lezen, kom je maar ff langs. Heb het boek thuis liggen B)

 3. Klinkt wel als een heel leuk en interessant boek!

 4. klinkt wel leuk eigenlijk! deze wil ik best lezen B)

 5. *ze zijn begin mei pas begonnen met opnemen* god wat een analfabeet ben ik toch :s en ik zie het nu pas…

 6. klinkt heel mooi. echt zo’n boek waar heel veel mensen zich in kunnen herkennen. ga maar eens op zoek naar dit boek..
  btw, de quote is echt heel mooi 🙂
  het boek gaat ook verfilmd worden als the perks of being a wallflower met topactrices Emma Watson (harry potter) en Nina Dobrev!!! (the vampire diaries) maar het gaat helaas nog wel een tijdje duren voordat hij uitkomt want ze zijn begin mij was begonnen met opnemen

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.