Logo-youngadults-site

Verwelken

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

verwelkenTitel: The Chemical Garden Trilogy – Verwelken
Auteur: Lauren DeStefano

ISBN: 9789047516682

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl
(geen verzendkosten)

 

Stel je voor, je leeft in een wereld waarin door een genetisch virus niemand ouder wordt dan vijfentwintig jaar. Je bent een meisje van zestien en je wordt ontvoerd om te trouwen met een jongen die je nog nooit hebt gezien. Je wilt ontsnappen, maar daarvoor moet je het vertrouwen van je echtgenoot zien te winnen…

Dit is het verhaal van Rhine. Samen met de bediende Gabriël, haar geheime liefde, probeert Rhine te ontsnappen. Maar haar echtgenoot heeft nog twee vrouwen met wie ze moet concurreren om zijn aandacht. En ze moet uitkijken voor de duistere housemaster Vaughn, de vader van Linden, die alles wat er in het huis gebeurt haarscherp in de gaten houdt. Rhine heeft nog maar weinig tijd…

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

8 gedachten over “Verwelken

 1. Om te beginnen heeft dit boek een bijzonder mooie kaft. Het roept ook al gelijk wat vragen bij je op waardoor beginnen aan dit boek gemakkelijk is.
  Het is een bijzonder boek omdat het zich in de toekomst af speelt. Toch is het heel erg realistisch en zou het zomaar echt kunnen gebeuren. Als je eenmaal aan het boek begint is het niet meer weg te leggen. Op sommige dingen heb je echter wel soms het idee van wat gaan ze er lang op door maar deze informatie heb je later in het boek nodig.
  Een goed boek wat de moeite waard is als je van realistisch maar toch ook fictie houd.

  Deze recensie staat ook op bol.com deze heb ik daar ook geschreven maar onder een andere naam.

 2. Prachtig en indrukwekkend boek! Bijzondere personages en de sfeer die het boek opwekt is bijna sinister. Kijk uit naar deel 2!

 3. Het boek is echt geweldig. Je wordt echt meegesleurd in het verhaal, en bent echt benieuwd wat er steeds weer gebeurt, en of ze uiteindelijk nog kan ontsnappen of niet. En wat gebeurt daarna?

 4. Recensie
  Een bijzonder verhaal. Het zet je aan het denken over simpele dingen als onderzoeken naar geneesmiddelen. Het genetische virus is namelijk ontstaan doordat er een geneesmiddel werd ontdekt tegen de meeste ziekten, waaronder kanker. Een hele generatie kinderen werd in reageerbuisjes verwekt en dit werd een perfecte generatie. Hun kinderen bleken echter niet ouder te worden dan twintig of vijfentwintig jaar. Het laat zien dat het leven zijn weg vindt. Zonder ziekten of dood zou de wereld overbevolkt raken. En als de mens een oplossing voor het één ontdekt, zoekt het leven een nieuwe weg. Een weg die misschien veel dramatischer is dan de vorige. Los daarvan was de schrijfstijl heerlijk. Het boek is met veel vaart geschreven en ik heb me geen moment verveeld. De personages zijn stuk voor stuk goed tot leven gebracht. De onzekere en naïeve Linden, de kinderlijke en verwende Cecily, de charmante en gebroken Jenna, de griezelige Vaugh, de levendige en nuchtere Gabriël en natuurlijk de vrije en volhardende Rhine. Ik vind het erg knap hoe DeStefano de gevoelens van Rhine heeft beschreven. Enerzijds haat ze alles wat te maken heeft met haar luxe gevangenis, maar aan de andere kant beginnen de mensen in haar omgeving dingen in haar los te maken. Als lezer voel je dat ook. Dat maakt dat het plot niet erg voorspelbaar is. Ik ben dan ook erg benieuwd wat er in het volgende deel zal gaan gebeuren! Een aanrader en naar mijn mening zal dit boek zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van De Hongerspelen.

 5. heb hem net een week gelenden gekocht en had met binnen 2 dagen uit. ik vind het echt een geweldig boek, hoop ook dat de volgende snel uitkomt.

 6. Had dit boek al op mijn lijstje staan, maar ben er nog niet over uit of ik dit boek wil huren of kopen….. :unsure:

 7. Ik heb het boek net binnen, eerste hoofdstuk al gelezen, echt geweldig!

 8. Deze lijkt me heel leuk. Hij gaat meteen op mijn lijstje!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.