Logo-youngadults-site

De wereld van de schaduwjagers zit vol geheimen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Wanneer de 15-jarige Clary erachter komt dat haar moeder is ontvoerd, gaat er letterlijk een wereld voor haar open. Ze komt terecht in de duistere wereld waar schaduwjagers het opnemen tegen demonen, een wereld die voor gewone mensen niet zichtbaar is. Clary komt er al snel achter dat haar moeder tot een groep schaduwjagers behoorde. Samen met Jace, Alex en Isabelle probeert Clary haar moeder te vinden.

Actie in een magische, maar duistere wereld
In Stad van Beenderen belandt Clary van het ene avontuur in het andere. De wereld van de schaduwjagers zit vol gevaarlijke vampiers, weerwolven en elke mogelijke demon die je je maar kunt bedenken. Wat dat betreft heeft Clare een geloofwaardige wereld geschetst, vol duistere figuren, die voor de ‘normalo’s’ niet zichtbaar is en waar je je als lezer ook geen moment verveelt. Gaandeweg worden er steeds meer geheimen onthuld en wordt het steeds spannender.

Personages
De schaduwjagers zijn half mens, half engel en houden absoluut van een partijtje knokken. Wanneer deze personages worden geïntroduceerd, worden ze meteen sterk neergezet. Jace is het coolste en meest sarcastische personage in het verhaal. Hij is ruig, vecht erop los, maar is ongelooflijk sexy. Alex is voorzichtig en probeert zijn familie te beschermen. Isabelle is altijd het enige meisje geweest en heeft moeite met Clary die zomaar in het instituut opduikt. Clary vond ik in het begin iets minder. Vooral wanneer ze de schaduwwereld ontdekt, want enige reactie van ongeloof over de schaduwwereld had wat geloofwaardiger geweest. Dit was er niet en dat terwijl haar moeder haar van jongst af aan heeft verteld dat er geen magische wereld bestaat. De relatie tussen Clary en Jace komt mooi tot stand en ik was hier wel tevreden mee, tot een zekere gebeurtenis waar ik echt van stond te kijken. Ik hoop in volgende delen dat hier nog op verder wordt geborduurd (en ik hoop dat het niet waar is). Daarnaast blijft Clary met beide benen op de grond staan, omdat haar beste vriend Simon (een normalo) af en toe opduikt in het verhaal en ervoor zorgt dat Clary zich niet verliest in de duistere wereld.

Schrijfstijl
Cassandra Clare bouwt de spanning goed op. Op elke bladzijde gebeurt er wel iets spannends, of komen we meer te weten over de schaduwjagers en de Cirkel, Jace’s achtergrond of over Valentijn – de schaduwjager die opzoek is naar de levensbeker en deze wil gebruiken om een eigen leger te creëren. De schrijfstijl is overtuigend en beeldend, en precies goed om lekker door te kunnen lezen.

Overeenkomsten, maar een aanrader!
Op sommige momenten moest ik wel even denken aan Harry Potter en Buffy, maar elk boek kun je wel vergelijken met andere boeken. En er zijn altijd wel overeenkomsten te vinden, zo vond ik de Stille Broeders wel wat weg hebben van de Dementors, en tja, de demonenjagers kennen we natuurlijk al uit Buffy. Maar het was niet echt storend, want Clare heeft een heel nieuwe wereld geschapen waar schaduwjagers magie uitoefenen door het tekenen van runen op hun huid. Kortom: een unieke duistere wereld vol spanning en actie. Ik heb me geen moment verveeld en kijk nu al uit naar het volgende deel. Dit is zeker een aanrader! Ik geef het boek 4 sterren. Min 1 ster vanwege de onthulling van Jace en Clary.

Heb jij het boek al gelezen? Ik ben benieuwd wat jouw mening is en of je net zo verrast was als ik door de onthulling van Jace en Clary. Ik baalde er namelijk wel een beetje van 🙁

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

5 gedachten over “De wereld van de schaduwjagers zit vol geheimen

  1. ik heb het ook gelezen
    ende volgende delen zijn duidelijk beter

  2. en niet te vergeten Clary als personage is gewoon Cassandra Clare. Haar naam lijkt er wel heel erg op.

  3. Nou ik vond het ook wel een leuk boek, maar ik heb betere gelezen. hier leek het net een explosie van demonen, het hield niet op. daarnaast vond ik dat de auteur wel erg veel overeenkomsten had met harry potter, buffy en ook star wars (ook al die quotes). het schijnt ook dat ze een of andere fanfiction site had van harry potter, ze wist echt alles. ik bedoel Valentijn – Voldermort, Simon – Harry Potter, Clary zelf een kruising tussen Leia en Ginny en ga zo maar door. maar beter goed gestolen, dan een slecht boek.

  4. Echt waar joh! Ik had echt geen idee, dus toen ik het las dacht ik echt zo van ‘huh, waar komt dit vandaan’. Maar ik denk ergens nog dat het niet waar is en dat V. het heeft verzonnen.

  5. Ik heb het boek gelezen, vond het wel een leuk boek, maar niet geweldig ofzo. De onthulling over Jace en Clary kwam niet echt onverwacht, ik het al de hele tijd aankomen, maar ik vond het niet echt een leuke plotwending;-)

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.