Geplaatst op Geef een reactie

Stichting Dioraphte stelt € 45.000,- beschikbaar voor jongerenliteratuur

De Grote Jongerenliteratuur Prijs is geadopteerd door Stichting Dioraphte en heet voortaan de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs (DJP). Stichting Dioraphte steunt kwalitatieve projecten op het gebied van kunst en cultuur met een landelijk of internationaal bereik. Het totale prijzengeld dat aan winnende auteurs van de DJP wordt uitgekeerd is € 45.000,-.

De initiatiefnemers van de Jongerenliteratuurprijs zijn zeer verheugd over het nieuws. Met de steun van Stichting Dioraphte is het mogelijk geworden jongerenliteratuur de status te geven die het verdient.

De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs bestaat uit drie delen:

  • een juryprijs van € 15.000,- voor het beste Nederlandstalige boek
  • een juryprijs van € 15.000,- voor het beste vertaalde boek (gedeeld door auteur en vertaler)
  • een publieksprijs van € 15.000,-

Voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2011 komen boeken in aanmerking die in 2010 zijn verschenen en bijzonder goed aansluiten bij de belevingswereld van jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar. Kanshebbers voor de juryprijzen zijn de 20 titels van de longlist. Deze titels zijn door de vakjury onder leiding van voorzitter Ronald Giphart geselecteerd uit ruim 110 inzendingen.

Op maandag 18 april worden de nominaties bekend gemaakt; drie voor oorspronkelijk Nederlandstalig werk en drie voor vertaalde boeken. De publieksprijs wordt door jongeren zelf bepaald. CJP Nederland en CJP Vlaanderen organiseren daarvoor een digitale stemcampagne. Medio mei is de bekendmaking van alle winnaars.

Geef een reactie