Logo-youngadults-site

Stichting Dioraphte stelt € 45.000,- beschikbaar voor jongerenliteratuur

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De Grote Jongerenliteratuur Prijs is geadopteerd door Stichting Dioraphte en heet voortaan de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs (DJP). Stichting Dioraphte steunt kwalitatieve projecten op het gebied van kunst en cultuur met een landelijk of internationaal bereik. Het totale prijzengeld dat aan winnende auteurs van de DJP wordt uitgekeerd is € 45.000,-.

De initiatiefnemers van de Jongerenliteratuurprijs zijn zeer verheugd over het nieuws. Met de steun van Stichting Dioraphte is het mogelijk geworden jongerenliteratuur de status te geven die het verdient.

De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs bestaat uit drie delen:

  • een juryprijs van € 15.000,- voor het beste Nederlandstalige boek
  • een juryprijs van € 15.000,- voor het beste vertaalde boek (gedeeld door auteur en vertaler)
  • een publieksprijs van € 15.000,-

Voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2011 komen boeken in aanmerking die in 2010 zijn verschenen en bijzonder goed aansluiten bij de belevingswereld van jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar. Kanshebbers voor de juryprijzen zijn de 20 titels van de longlist. Deze titels zijn door de vakjury onder leiding van voorzitter Ronald Giphart geselecteerd uit ruim 110 inzendingen.

Op maandag 18 april worden de nominaties bekend gemaakt; drie voor oorspronkelijk Nederlandstalig werk en drie voor vertaalde boeken. De publieksprijs wordt door jongeren zelf bepaald. CJP Nederland en CJP Vlaanderen organiseren daarvoor een digitale stemcampagne. Medio mei is de bekendmaking van alle winnaars.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.