Logo-youngadults-site

Team McKenzie vs. Team Parker

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
jijtegenmij

jijtegenmijIk heb nog niet eerder een boek van Jenny Downham gelezen, maar wat een mooi, meeslepend en vooral écht verhaal is Jij tegen mij! Het verhaal gaat over Mikey wiens zusje Karyn (15) beweert te zijn verkracht door Tom Parker, een iets oudere jongen die uit een rijke buurt komt. Mikeys wereld stort volledig in en hij zint op wraak. Als hij naar het huis van Tom gaat wanneer hij op borgtocht vrijkomt, ontmoet hij Ellie, Toms jongere zusje en leeftijdsgenootje van Karyn. Mikey doet zich voor als iemand anders en wordt door Ellie uitgenodigd op Toms welkom-thuis-feestje. Maar wanneer hij samen met zijn vriend Jacko plannen beraamd hoe ze Tom het beste kunnen terugpakken, gebeurt er ook iets anders. Mikey en Ellie raken bevriend met elkaar en groeien steeds meer naar elkaar toe. Ze raken verstrikt in een web van leugens, en weten geen raad met hun gevoelens voor elkaar.

Personages
Een van de dingen die ik ontzettend goed vind aan dit verhaal is de realistische kijk op wat er met mensen gebeurt ten gevolge van een verkrachting. Karyn durft niet meer naar buiten en wil niet met haar vriendinnen praten. Karyns moeder weet geen raad en begint weer te drinken en verwaarloosd haar gezin. Ellie wil het liefst haar broer Tom verdedigen en onderdrukt alles wat ze die avond heeft gezien. Maar het mooie is dat alles langzaamaan beter wordt, en elk personage zijn of haar gevoelens en gedachtes op een eigen manier verwerkt. Je leert de personages daardoor goed kennen en ze komen geloofwaardig en levendig over.
De opbloeiende relatie tussen Mikey en Ellie is heel erg mooi en subtiel beschreven. Ze krijgen steeds meer gevoelens voor elkaar, maar gezien wat er is gebeurd kan er geen plaats zijn voor liefde… of toch wel?

Team McKenzie vs. Team Parker
De schrijfstijl is zuiver en onbevooroordeeld, omdat je als lezer beide kanten van het verhaal te horen krijgt, zonder dat je naar een kant wordt geduwd. Daarnaast weet je als lezer niet welke kant van het verhaal de waarheid is, en dit wordt ook pas tegen het eind opgelost. Je blijft als lezer in spanning afwachten.

Keuzes
Jij tegen mij
zet je aan het denken over seksueel misbruik en het overmatig gebruik van alcohol, het uitdagend kleden van meisjes en jongens die hier gebruik van maken en niet weten hoe ver ze kunnen gaan. Een verhaal over loyaliteit, keuzes, vriendschap en liefde. Een verhaal dat je bij blijft! Jij tegen mij verdient zeer terecht 5 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

4 gedachten over “Team McKenzie vs. Team Parker

  1. @ Miriam, ik ben het helemaal met je eens 🙂

  2. dit is zo’n boek waar je (bijna) voor elke persoon wel sympathie voelt. Downham is prachtig in haar beschrijvingen van wat er in mensen omgaat, hun gevoelens etcetera. Het resultaat is een levensecht prachtig verhaal wat bij je als lezer dingen losmaakt en je aan het denken zet.
    5 sterren!

  3. Mooie recensie, ik vind ook de liefde tussen mikey en ellie ontzettend subtiel gedaan. vind het meer een liefdesroman met een scherp kantje dan dat het over de verkrachtig gaat. welk heel goed verhaal. heb ‘voor ik doodga’ ook gelezen, was net zo’n prachtig verhaal, moest toen zelfs huilen.

  4. ik houd ook wel van realistische verhalen, denk dat ik dit boek ook op mijn leeslijst zet 🙂 misschien dat ik het in de bieb haal, maar als het zo’n mooi boek is koop ik het misschien.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.