Logo-youngadults-site

Beautiful Creatures ook naar het grote scherm?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

betoverdNaast The Hunger Games en The Mortal Instruments, is er nog een young adult-serie die waarschijnlijk wordt verfilmd: The Caster Chronicles van Kami Garcia en Margaret Stohl.

The Caster Chronicles vertelt het fatale liefdesverhaal over Ethan en Lena. Ethan, de verteller, is een gewone jongen die in een klein plaatsje woont tot hij de uiterste bijzondere en mooie Lena ontmoet. Zij blijkt een soort heks te zijn. Ethan voelt zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken en is vastbesloten om te ontdekken waarom zij met elkaar verbonden zijn.

Het idee om het eerste boek te verfilmen, Beautiful Creatures (Ned. vertaling Betoverd), intrigeerde Academy Award-winnaar senarioschrijver Richard LaGravanese – die ook het script schreef voor Water for Elephants. Hij bracht het idee naar zijn producer, Erwin Stoff, en uiteindelijk namen ze het project aan. De rechten liggen nu bij Warner Bros.

“Somewhere in there, Richard decided that he not only was going to write the screenplay but he also wanted to direct it,” vertelt Garcia NextMovie. “We were doubly excited because we knew who our director is going to be and we know that he is fantastic.”
Het script is af, maar Garcia en Stohl hebben het nog niet gelezen. “We have not asked for it either,” vertel Stohl. “We really have complete confidence in Richard and Erwin and we feel like when Richard thinks it’s ready to show it to us, he will. As writers, we understand the feeling of not being ready to show it to the people yet. He doesn’t interfere with us writing the books so we’re not going to interfere with what he’s doing.”
Garcia en Stohl geloven in de scriptschrijver, omdat hij zo gefascineerd is door hun werk. LaGravanese en Stoff hebben de auteurs ontmoet tijdens een tour naar enkele plaatsen die de auteurs hebben geïnspireerd voor hun werk. “Richard showed up with a notebook full of questions – like rules of the universe questions,” vertelt Garcia. “He has so much interest in the intricacies of the world and even if there were things that weren’t in the book he still wanted to know from us, [like] what would happen if this happened, what would be the ramifications of X.” Stohl voegde hier het volgende aan toe: “They also really wanted to get a feel for the exact locations we had in mind when we wrote the book.”

De voorproductie staat gepland voor later dit jaar. Het is dus bijna tijd voor de casting…

Wat vind je ervan dat ook deze serie verfilmd gaat worden? Kijk je ernaar uit? En wie zouden Ethan en Lena moeten spelen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Beautiful Creatures ook naar het grote scherm?

  1. Het zijn hele interessante en boeiende boeken en ben dan ook heel benieuwd hoe dit omgetoverd gaat worden tot een film…..

  2. Ik heb echt genoten van het boek dus ik zou het heel leuk vinden als er een film komt!

  3. Ik vond het een heel leuk boek,d us ik zou het wel leuk vinden. (:

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.