Logo-youngadults-site

Een onmogelijke liefde tussen engel en mens?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
halo

Halo vertelt het verhaal over een onmogelijke liefde tussen een engel en een mens. Alleen is de liefde niet zo onmogelijk als het lijkt… Bethany Church, komt samen met haar broer en zus, Gabriel en Ivy, naar de aarde om de mensen in Venus Cove te behoeden van het kwaad. Het grootste gedeelte van het verhaal leren we de karakters uitgebreid kennen, van hun alledaagse uitstapjes naar het strand en de winkels tot de lessen die Bethany op school volgt. De engelen willen zo min mogelijk opvallen en dus moet de al wijze Bethany die alles weet naar school. Het vreemde is alleen dat ze vloeiend Frans spreekt en heel goed in geschiedenis is, maar niets weet over de liefde op aarde. Dit heeft Adornetto enigszins goed opgelost door te zeggen dat de liefde op aarde anders is dan die in de hemel.

Bethany’s ervaring op aarde
In Halo staat Adornetto stil bij verschillende aspecten van de geschiedenis, wijsheden en uitingen. Dit alles komt voort vanuit Bethany’s gedachtegang. Zo staan we een pagina lang stil bij de betekenis van liefde, wat de leerlingen op school dragen en in welke kliekjes ze horen, en bij een strandwandeling komen we te weten hoe de ‘zijdezachte zandkorrels’ onder Bethany’s voeten voelen en hoe Ivy een klein jongetje geneest.
Bethany, de hoofdpersoon, is nieuwsgierig naar aardse ervaringen en wordt verliefd op een doodnormale jongen, Xavier (de naam is overduidelijk, ‘redder’). Bethany zet daardoor alles op het spel en wordt steeds meer mens dan engel. Ze vergeet haar taak en gaat helemaal op in haar liefde voor Xavier. Ik vind dit toch wat aan de matige kant wat betreft het feit dat Bethany een engel is , want het eerste dat zij hoort wanneer Xavier zichzelf aan haar voorstelt zijn ‘waarschuwingsbellen’.

Er gingen waarschuwingsbellen af in mijn hoofd af toen ik fronsend mijn hand terugtrok. Het zou niet bepaald slim zijn om vriendschap te sluiten met die belachelijke knappe jongen met die schitterende glimlach.

Deze waarschuwing negeert ze, met nog vele anderen, compleet. Hoewel ik het enigszins een leuk concept vind, ben ik zeer benieuwd hoe dit verder gaat. Want er is een ding waardoor engelen (de wachters om precies te zijn) in God’s ogen vielen. Ze begonnen een seksuele relatie met sterfelijke vrouwen. Bethany begint een relatie met een sterfelijke jongen. Gaat zij uiteindelijk ook vallen? Volgt Adornetto het uitgangspunt in de Bijbel of maakt ze er iets compleet anders van.

Personages
De meeste personages zijn meer stereotypes en maken niet heel erg veel ontwikkeling door, het draait veelal om Bethany. Een van de leukere personages is Molly, omdat ze vanaf het begin verliefd is op Gabriel en er alles aan doet om zijn aandacht te trekken. Verder is Jake Thorn ook erg interessant, wat hij heeft zo zijn eigen geheime plannen.

Schrijfstijl en verhaal
Hoewel het verhaal nogal langzaam op gang komt, is de schrijfstijl wel heel mooi. De zinnen zijn sierlijk, poëtisch en rijk aan detail. Soms moet je wel een zucht slaken, omdat het soms iets te informatief is, complete beschrijvingen van de inrichting van het huis en het schoolfeest zijn niet helemaal voor mij weggelegd. Maar toch blijf je op de een of andere manier geboeid lezen, omdat je wilt weten hoe het verder gaat. Pas wanneer je ruim op de helft bent, komt de ‘uiterst charmant, verleidelijke en bovenal dodelijk gevaarlijke’ Jake in het spel. Hij representeert het kwaad, maar zo gevaarlijk vind ik hem niet. Hij komt meer over als een versierder die een meisje(engel) wil ‘playen’. Wat dat betreft vond ik hem wel erg amusant.
De spanningsopbouw is er vrijwel niet, alleen het eind is redelijk. Dit boek is vooral een zwijmelverhaal voor tieners die graag verliefde zuchten slaken. Maar desalniettemin vind ik het verhaal ondanks zijn lange stukken verteltekst leuk om te lezen. Ik ben overigens ook ontzettend nieuwsgierig naar het tweede deel, Hades, van Alexandra Adornetto. Het eerste deel krijgt van mij drie sterren.

Heb jij het verhaal al gelezen? Geef je mening op het forum! We zijn daar een discussie begonnen over het boek.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

5 gedachten over “Een onmogelijke liefde tussen engel en mens?

  1. Hades komt 15 februari 2012 uit, althans zoals het nu gepland staat!

  2. Ja.. Dat zou ik ook graag willen weten. Iemand een idee?(:

  3. wanneer komt hades uit in het nederlands?

  4. ik heb hem ook gelezen, en wat je zegt is waar: er zit niet veel diepgang in, maar het is een heerlijk romantisch verhaal (L). Wel vind ik het leuk dat het vanuit de engel geschreven is: dat zie je niet vaak!

  5. dit boek lijkt me echt vet, ik ga hem zeker lezen!!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.