Logo-youngadults-site

Voelbare duistere en grimmige sfeer in De 13 Schatten

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
13

Tanya wordt getergd, geknepen en mishandeld door lelijke gemene elfen, omdat ze het zicht heeft en hen kan zien. Ze mag er niemand over vertellen en er niet over schrijven, doet ze dat wel dan komt ze er snel genoeg achter wat de gevolgen daarvan zijn. Wanneer haar moeder er genoeg van heeft, omdat Tanya niet kan uitleggen wat er met haar aan de hand is, stuurt ze haar naar haar grootmoeder op huize Elfenhorst.

Plot
Het verhaal zit erg goed in elkaar en de duistere en grimmige sfeer is voelbaar door het gehele boek, niet te vergeten de stank van de elfen. De meeste elfen die verbannen zijn uit het elfenrijk zijn kwaadaardig en leven nu in de mensenwereld. Mensen die hen kunnen zien, kunnen maar beter uit de buurt blijven omdat deze slechte en vaak onooglijke elfen hen graag pesten. Maar het is voor Tanya onmogelijk om hen niet te zien, vooral nu ze op huize Elfenhorst logeert waar er ontzettend veel elfen aanwezig zijn. Dit is natuurlijk het begin van een avontuur. Wanneer Tanya en Fabian (een jongen die op huize elfenhorst woont) de verdwijning van Morwenna Bloem onderzoeken, gebeuren er eigenaardige dingen: kinderen die worden vermist, lege wiegjes, een vreemd kompas dat niet lijkt te werken, eten dat wordt verwisseld, en niet te vergeten de geheime gangen die overal in het huis verborgen zitten. En wat zijn nu die 13 schatten? Het verhaal is dan ook spannend tot het eind.

Personages
De personages zijn goed ontwikkeld en hebben diepgang. Tanya is sterk en een beetje een loner, omdat ze een geheim bij zich draagt dat ze tegen niemand mag zeggen. Haar grootmoeder is afstandelijk, maar met een goede reden. Fabian is een beetje een nerdje, en zet zich af tegen zijn vader, alleen maar zodat hij gezien wordt. En de elfen zijn natuurlijk onvergetelijk: de afvoerbewoner die huist in Tanya’s badkamer, miezemuis, Raaf en Gredin, de drie persoonlijke plaaggeesten van Tanya en de oerlelijke Brunswick. Al deze kleine dingen zorgen voor veel zij-plotten en je kunt zien dat de auteur hier veel tijd en energie in heeft gestoken, maar dat is ook niet onopgemerkt gegaan, want Harrison’s debuut heeft in Engeland de prestigieuze Waterstone’s Prize gewonnen.

Conclusie
Kortom: een verhaal vol magische intriges, rijk aan onvergetelijke personages en absoluut geen moment verveeld. 5 sterren!

Ga jij De 13 Schatten van Michelle Harrison lezen of heb je het al gelezen? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Voelbare duistere en grimmige sfeer in De 13 Schatten

  1. ben het helemaal met je eens en ik heb i
    ben het helemaal met je eens en ik heb in de Hot or Not 5 sterren gestemd!! 😀

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.