Logo-youngadults-site

Vers voor de Pers 2011 en young adults

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

versvoordepers1Vers voor de Pers werd net als vorig jaar druk bezocht, hoewel er een aantal uitgeverijen niet aanwezig was. Maar gelukkig waren er nog zat uitgeverijen waar de nieuwste en te verschijnen young adults werden gepresenteerd.

Twee spannende titels van Pimento
Bij uitgeverij Pimento verschijnen in april: Het Spel – De Vallei en Big Sister Live. Het Spel: De Vallei van Krystyna Kuhn is het eerste deel in een spannende serie. Gisteren kreeg ik het eerste hoofdstuk mee, en dit heb ik vanochtend gelezen. Echt onwijs spannend, en ik werd meteen het verhaal in gezogen. Ik kan nu al niet wachten tot het boek uitkomt. Daarnaast verschijnt Big Sister Live van de Nederlandse auteur Patrick van Rhijn. Volgens de auteur, die gister ook aanwezig was, wordt dit een heel spannende young adult thriller. Hij heeft me er het een en ander over verteld en het klinkt allemaal erg spannend, dus ik ben zeker benieuwd.

Poema Pockets – young adult
In maart verschijnen er in de Poema Pocket twee nieuwe young adults die je voor een laag prijsje kunt aanschaffen. Naast Voor ik doodga van Jenny Downham en No en ik van Delphine de Vigan, verschijnen Perfect Chemistry van Simone Elkeles en 3 zussen, 1 auto van Maureen Johnson in deze uitgave. Beiden zijn dan slechts € 6.98.

Uitgeverij Cossee en Prometheus
Ook hebben uitgeverij Cossee en Prometheus voor het eerst een young adult folder samengesteld. Uitgeverij Cossee geeft literair werk uit en wil zich nu ook richten op young adult literatuur. Enkele young adults die in de folder staan zijn, De voorlezer van Bernhard Schlink – beter bekend als The Reader, de bioscoophit van een paar jaar terug, Perenbomen bloeien wit van Gerbrand Bakker en De stem van Tamar van David Grossman.
Prometheus geeft in februari De belevenissen van een muurbloem van Stephen Chbosky uit. Deze young adult wordt verfilmd met in de hoofdrol Logan Lerman, beter bekend als Percy in Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief. Daarnaast verschijn in mei Een liefdesverhaal met mijn dode vriendin in de hoofdrol van Emily Horner.

De jongen in het achterhuis
In maart verschijnt De jongen in het achterhuis van Sharon Dogar. Het verhaal gaat over Peter van Pels die met de familie Frank en Anne Frank opgesloten zat in het achterhuis. Dogar heeft hiervoor uitgebreid historisch onderzoek gedaan.

Robijnrood
Ook Robijnrood van Kerstin Gier stond mooi gepresenteerd bij uitgeverij Kluitman. Het omslag zag er schattig roze uit, en het verhaal gaat over Gwendolyn die in de wereld van tijdreizen terecht komt en daar de knappe Gideon ontmoet.

* Voor de complete lijst met verwachte young adults dient men eerst in te loggen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.