Logo-youngadults-site

15

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

Titel: 15
Auteur: Per Nilsson

ISBN: 9789056377793

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl

 

In Nilssons veelgeprezen jeugdroman 17 laat de schrijver een vader zijn levensverhaal vertellen aan zijn zeventienjarige zoon Jonatan die bewusteloos in het ziekenhuis ligt. Wat je als lezer over de zoon te weten komt, weet je van de vader; Jonatan doet er vrijwel het hele boek het zwijgen toe. In 15, Nilssons zesde boek, krijgt de zoon ineens een stem. Het boek begint waar 17 ophield; Joanatan vertelt zijn vriendinnetje over een paar weken in zijn leven die voor hem beslissend zijn geweest en die een nieuwe periode hebben ingeluid.
In korte, bijna poëtische zinnen ontstaat een beeld van een vijftienjarige jongen die zich een buitenstaander voelt in de klas; die zijn eerste grote liefde denkt te beleven, maar vrijwel direct daarna met de harde werkelijkheid wordt geconfronteerd; en die de fantasiewereld van zijn kindertijd eindelijk achter zich durft te laten.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.