Logo-youngadults-site

Voor iedere twilight fan

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Iedere twilight fan hoort er eigenlijk een te hebben: het eerste deel van de graphic novel. De graphic novel is geïllustreerd en bewerkt door Young Kim en laat het begin van Twilight tot aan de eerste kus zien, in levendige zwart-wit illustraties. Soms wordt er gebruik gemaakt van kleur, voor bloed of de topaaskleurige ogen van Edward. De scene waar Edward zichzelf in de zon laat zien is geheel in kleur – ik vind het een van de mooiste tekeningen uit de graphic novel.

Young Kim heeft zeker een prachtig geillustreerd boek afgemaak. Maar omdat het een graphic novel is, is er weinig plaats voor dialoog. Hierdoor komt naar mijn

mening de opbloeiende liefde tussen Bella en Edward niet goed uit de verf. Hun liefde gaat veel te snel en komt ietwat kinderachtig over. Binnen een paar bladzijden kunnen Bella en Edward al niet meer zonder elkaar. De graphic novel staat dan ook qua ‘dialoog’ niet goed op zichzelf. Maar als je het boek kent, weet je gelukkig dat er heel wat aan vooraf is gegaan. Het lijkt mij ook erg moeilijk om een goede karakterontwikkeling uit een boek naar een graphic novel te vertalen: je moet veel inkorten en er veel meer vaart in brengen, maar helaas verliest het verhaal daardoor zijn identiteit.

Ik ergerde me overigens aan hoeveel Jacob Bella vertelt wanneer ze op het La Push strand zijn. Hij vertelt haar alles wat hij weet over de koude wezens en ook gewoon dat het om vampiers gaat, er blijft zo voor Bella niets meer over om zelf te ontdekken. Ze hoeft alleen maar op internet te kijken voor bevestiging. Daarnaast legt ze ook haar hele ziel bloot aan Edward. En zo kan ik wel meer dingen opnoemen… De dialogen klopten wat mij betreft niet altijd, en dat is erg zonde want Twilight is een heel goed boek met geweldige dialogen. Jammer dat Young niet alles juist gebruikt.

De graphic novel heeft enkele nieuwe scènes die in het boek of de film niet zijn terug te vinden. Dit maakt de novel enigszins vernieuwend en erg leuk om te lezen. Young heeft zeker haar eigen draai eraan gegeven door sommige passages met andere te laten overlappen.  Wat ik prettig vond is dat de personages in niets op de acteurs uit de film lijken, de vampiers zien er allemaal heel knap uit zoals ze in het boek worden beschreven (al is dat natuurlijk makkelijker uit te beelden op papier dan acteurs vinden die er superknap en goddelijk uitzien).

De zwart-wit tekeningen zijn werkelijk schitterend. Young maakt gebruik van verschillende grijstinten, schaduwelementen en kwasten. Ze heeft duidelijk talent wat betreft illustreren, maar of ze ook talent heeft voor het overbrengen van een verhaal? Daar zet ik mijn twijfels. In ieder geval is het wel een mooie graphic novel om in huis te hebben.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.