Logo-youngadults-site

Ik besta!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

Titel: Ik besta!
Auteur: Berdie Bartels

ISBN: 9789044812411

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl

 

“Met een klap smijt ze de wc-deur achter zich dicht. Ze draait het slot om en ploft neer op de bril. Haar lijf schokt en rilt, ze hapt met horten en stoten naar adem. Er komt een schreeuw omhoog door haar keel, maar er komt geen geluid mee. Stil krijst ze het uit.”

“Ze zeggen dat ik lieg. Dat het niet waar is. Dat het niet waar kan zijn. Maar ik weet wel beter. Ik was er zelf bij. Zij waren in geen velden of wegen te bekennen. Al die jaren niet. Dus wat lullen ze nou? Wat denken ze eigenlijk wel? Wat willen ze van me?”

Twee totaal verschillende jongeren met compleet andere achtergronden blijken meer gemeen te hebben dan je op het eerste gezicht zou denken. Zogenaamd ongewenst gedrag maakt hen ‘lastige pubers’. Maar wie goed kijkt en luistert, ziet dat ze allebei niets liever willen dan gezien te worden en ‘gewoon’ te mogen bestaan. Ondanks al hun zogenaamde ongewenste gedrag, waardoor ze steeds weer het stempel ‘lastige puber’ opgeplakt krijgen. En waardoor ze er allebei keer op keer alleen voor staan.

Brieven, e-mails, krantenberichten, verhalen, gedichten, dialogen, monologen, flashbacks, overpeinzingen … dit boek staat er bol van. Maar nergens staat een woord te veel. De fragmentarische en korte maar krachtige teksten en de afwisselende vormgeving trekken de lezer als vanzelf mee in de levens van twee ‘lastige pubers’.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.