Logo-youngadults-site

Silent to the bone

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Connor’s beste vriend Branwell wordt beschuldigd van het laten vallen van zijn baby halfzusje Nikki en komt hierdoor in een jeugddetentiecentrum. Vanaf het ongeluk spreekt Branwell geen woord meer en is hij zwijgzaam als het graf. Connor gelooft dat er een reden voor moet zijn dat Branwell geen woord meer spreekt, en gelooft ook dat Branwell onschuldig is. Hij is dan ook bereid om alles te doen om de waarheid te achterhalen. Dagelijks gaat Connor op bezoek bij Branwell om uit te zoeken wat er gebeurd is. Maar Branwell zegt niets. Connor verzint daarom een methode om met Branwell te kunnen communiceren. En vanaf dat moment spreekt Branwell alleen tegen hem op een wel heel bijzondere manier. Tijdens hun ‘gesprekken’ komt Connor steeds meer te weten en krijgt steeds meer aanwijzingen die naar de waarheid leiden.

Actief lezen
Een goed geschreven verhaal dat verteld wordt vanuit het perspectief van Connor. Hoewel er niet veel actie in voorkomt, wil je toch te weten komen waarom Branwell opeens niet meer spreekt. Connor gaat op onderzoek uit en gaat als een echte detective te werk. Door de aanwijzingen die Connor krijgt, ga je als lezer ook nadenken over het hoe en waarom van het ongeluk. Hierdoor ga je actiever lezen en blijf je ook lezen, omdat je wilt weten of jouw vermoedens kloppen. En dan merk je dat langzaamaan alle open puzzelstukjes op hun plek vallen.

Alles klopt
Een verhaal dat niet alleen goed uitgewerkte karakters heeft, maar ook echt een verhaal verteld. Emoties worden levensecht op papier gezet. In de beschreven situaties kun je op veel manieren reageren, maar elke reactie klopt gewoon bij het personage. De auteur heeft klaarblijkelijk veel kennis van adolescenten en hun uiteenlopende karakters: hij weet precies hoe hij bepaalde karakters moet neerzetten en hoe zij zouden reageren in bepaalde situaties reageren.

Silent to the bone – te schokkend voor woorden van E.L. Koningsburg is een zeer mooi geschreven verhaal over schaamte, communicatie methodes, vriendschap en de verhoudingen tussen familieleden en het nader tot elkaar komen. Dit verhaal heeft alles wat een goed boek nodig heeft. E.L. Koningsburg weet wat echt schrijven is!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.