Logo-youngadults-site

Bezwering

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

Titel: Bezwering
Auteur: Kelley Armstrong

ISBN: 9789049501037

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl
(geen verzendkosten)

 

Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. De spoken die ze opeens overal ziet, gooien echter roet in het eten. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in een instituut voor kinderen met gedragsproblemen, Lyle House. De diagnose is schizofrenie. Volkomen overweldigd gaat Chloe akkoord met behandeling. In eerste instantie lijkt er niets vreemds te zijn aan Lyle House, maar als ze de andere inwoners wat beter leert kennen – de charmante Simon en zijn duistere, zwijgzame broer Derek, de verwende Tori, en Rae, die ‘iets heeft met vuur’ – slaat bij Chloe de twijfel toe. Geen van hen heeft doorsnee gedragsproblemen. En algauw blijkt Lyle House zeker geen doorsnee instituut…

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Bezwering

  1. Spannend, met een vleugje van het bovennatuurlijke, maar toch op zeer realistische wijze gebracht. Dat is de beste manier om The Darkest Powers-trilogie van Kelley Armstrong te beschrijven. Bezwering is hiervan het eerste deel, gevolgd door Ontwaken en Afrekening.

    Het verhaal begint als Cloë Saunders, een meisje dat niets anders wil dan gewoon zijn, op school achtervolgd wordt door een kwade geest. Cloë wordt hysterisch en uiteindelijk besluit de school haar per brancard af te laten voeren. Men constateert dat Cloë lijdt aan schyzofrenie en ze wordt opgenomen in Lyle House om behandeld te worden aan haar aandoening. Al snel ontdekt Cloë met behulp van de broers Simon en Derrek, dat ze helemaal niet aan schyzofrenie lijdt, maar dat ze een necromancer is. Dat is iemand die geesten kan zien en oproepen en die tevens beschikt over de kracht om een geest terug te sturen naar zijn lichaam. Simon en Derrek blijken ook niet geestesziek te zijn, maar beschikken ook over bijzondere krachten. Ze beseffen dat de leiding van Lyle House bezig is met een gemeen spel. Dat is het begin van hun ontsnappingsplannen.

    Wat ik persoonlijk ook een interessante wending in de plot vind, is de driehoeksverhouding tussen Cloë, Simon en Derrek. Simon is de schattige, perfecte jongen waar elk meisje van droomt en Derrek is de lompe, assosiale en lelijke tegenhanger, waarvan elk meisje nachtmerries krijgt. Samen vormen ze drie interessante personages, die je leestijd absoluut waard zijn!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.