Logo-youngadults-site

My most excellent year

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

Titel: My most excellent year – Honkbal, musicals en politiek; een verhaal over liefde
Auteur: Steve Kluger

ISBN: 9789047701538

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl (geen verzendkosten)

 

Het lijkt een onmogelijk drietal: de honkbalfanaat T.C, die zijn zinnen op Alé heeft gezet, de musicalliefhebber Augie van wie iedereen – behalve hijzelf – weet dat hij homoseksueel is, en Alé, die probeert onder het strenge regime van haar vader uit te komen door stiekem zang- en dansles te nemen.

Het begon als een schoolopdracht: ‘Schrijf over het meest bijzondere jaar in je leven’. Twee jongens – T.C. en Augie, die zichzelf tot broers hebben verklaard – en de diplomatendochter Alé kiezen hetzelfde jaar: het jaar dat ze vrienden werden.

My Most Excellent Year bestaat niet alleen uit de verslagen die de studenten voor school schrijven, maar ook uit hun msn-berichten, e-mails, gesprekken en de brieven die de ouders van T.C. en Augie en de schooldecaan elkaar sturen. Aan de hand van deze documenten ontwikkelt zich een verhaal waarvan geen enkele lezer zich meer los kan rukken en waarin politiek, honkbal, theater en activisme op een verfrissend vanzelfsprekende en humoristische manier verweven zijn.

T.C. raakt bevriend met het dove weesjongetje Hucky dat door Mary Poppins uit zijn pleeghuis gehaald hoopt te worden. Augie wordt verliefd en regisseert zijn eerste show. En Alé laat langzaam haar hooghartige masker zakken, en komt erachter dat de jongen die ze heeft afgewezen eigenlijk heel bijzonder is…

Dit boek is onderdeel van de serie Made in the U.S.A – een serie waarin Lemniscaat het beste uit de Amerikaanse jongerenliteratuur van nu presenteert.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.