Logo-youngadults-site

Home Forums Leesclub Het licht van Lorelei: Discussie Reageer op: Het licht van Lorelei: Discussie

#29476
Anoniem
Inactief

God, ik was dit even helemaal uit het oog verloren maar ik wil toch graag de vraagjes beantwoorden :’)

Vraag 1: Wat vind je van de cover van Het licht van Lorelei? Deze vind ik echt super prachtig! Het geeft zeker de fantasy vibes die ik graag zie, maar het heeft ook wel iets heel mysterieus. Het is zeker wel een boek dat ik op basis van de cover gekocht zou hebben haha.

Vraag 2: Wat vond je van de schrijfstijl van Jen Minkman? Ik heb een voorkeur voor vrij vlotte schrijfstijlen en ik moet zeggen dat deze net iets te beschrijvend was voor mij. Dat neemt niet weg dat het wel een sterke schrijfstijl is die ook wel goed bij dit soort verhaal past.

Vraag 3: Met welk personage kon je je het beste identificeren? Hoewel ik zelf denk ik meer gemeen had met Aska, moet ik zeggen dat Melinda toch net iets meer tegen me sprak. Haar gevoelens over hoe ze ‘de foute keuze’ heeft gemaakt, kwamen bij mij heel erg binnen.

Vraag 4: Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Ik vind het ergens toch een vreemde keuze om om ongeveer 100p van perspectief te wisselen. Het verhaal is op zich wel goed opgebouwd, er zit veel spanning in en het is logisch dat we de steeds andere personages volgen, maar ik vond het wel jammer dat Enna na 100p bijna volledig uit beeld verdween. Ik had het denk ik toch leuker gevonden als de hoofdstukjes doorheen het verhaal van perspectief wisselden.

Vraag 5: Wat waren je verwachtingen over het boek en zijn deze uitgekomen? Ja en nee. Het is wel een mysterieus en sfeervol verhaal, maar ik had zelf toch net iets meer actie en spanning verwacht. Ik denk dat ik graag ook nog wat meer van de sirenes had gezien.

Vraag 6: Jen Minkman gebruikt vaak mythologische elementen in haar verhalen. Wat vind je van de mythologie die Minkman in Het licht van Lorelei heeft verwerkt? Ik ben zelf niet zo heel bekend met de specifieke mythologie die Jen Minkman heeft gebruikt, maar ik kan wel zeggen dat ik de worldbuilding enorm interessant vond en ook makkelijk te volgen was zonder enige voorkennis.

Vraag 7: Wat vond je van de verhaallijnen? Voegde de verschillende verhaallijnen wat toe, of had het ook gekund met de hoofdverhaallijn? Ik vond zeker dat de verschillende perspectieven wat toevoegden, maar ik vond het jammer dat de ‘vorige’ perspectieven opeens volledig verdwenen. Ik had tijdens Aska’s deel bijvoorbeeld ook wel willen weten wat Enna op de achtergrond aan het doen was. En tijdens Melinda’s deel had ik zeker ook wel willen zien hoe Aska en Enna hun gevangenschap ervaarden.

Vraag 8: Wat vond je de beste scène uit het boek en waarom? Toen de burgemeester doodging voor duidelijke redenen :’) De allerlaatste scène vond ik ook heel mooi, ik vond Melinda’s romance ook de leukste dus het was toch fijn mijn ship even bevestigd te zien :’)

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.