Logo-youngadults-site

Home Forums Leesclub Heks van vuur en oorlog: Discussie Reageer op: Heks van vuur en oorlog: Discussie

#29098
Anoniem
Inactief

Aangezien het forum het telkens niet deed bij mij, heb ik hieronder de vragen die ik gemist heb allemaal beantwoord! Heel erg bedankt dat ik mee mocht doen en ik hoop dat er in de toekomst weer zo’n leuke leesclub georganiseerd wordt, dan zou ik me zeker weer aanmelden!

 

Wat vond je van de schrijfstijl van S. Christina? & Wat vind je van de opbouw van het verhaal? 

Ik moest erg wennen aan de schrijfstijl van Christina. In het begin ging het een beetje te snel voor me (hak op de tak idee). Ook werden er veel karakters geïntroduceerd, waardoor het allemaal een beetje te veel in een kort aantal bladzijden werd. Gelukkig werd dit al snel minder en kon ik het beter volgen. De schrijfstijl zelf vind ik verder erg prettig en het leest lekker vlot!

 

Met welk personage kon je jezelf het best identificeren en waarom?

Noah, zij lijkt het meest op mij denk ik. Er alles aan doen om je vrienden en familie te helpen. Ook het onzekere gevoel zit erg in mijn.

 

Welke boodschap wilt S. Christina volgens jou meegeven in dit boek?

Ze beschrijft een wereld waar mensen die ‘anders’ zijn enorm negatief behandeld worden. Onbegrip en angst nemen de overhand van de ‘gewone’ mensen, waardoor zij de monsters worden. Een tweedeling die denk ik ook in onze wereld nogsteeds erg aanwezig is, helaas.

 

Wat waren je verwachtingen over het boek en zijn deze uitgekomen?

Ik had hoge verwachtingen, omdat het genre en het verhaal me erg aansprak. Ik hou van verhalen met magie en was benieuwd hoe het in dit boek beschreven ging worden. Ik ben positief verrast tijdens het lezen en las het soms met pijn in mijn hart, door hoe de heksen behandeld werden. Alleen omdat ze krachten hadden, werden ze letterlijk gelabeld. Ik vond het een goed boek met een sterke boodschap.

 

Willen jullie na het lezen van dit boek ook het vervolg Heks van schaduw en storm lezen? Waarom (niet)?

JA! Ik ben heel erg benieuwd hoe het verder gaat. Hoe de karakters ontwikkelen en ook hun magie ontwikkeld. En hoe het gaat verlopen met de rebellen.

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.