Logo-youngadults-site

Home Forums Leesclub Heks van vuur en oorlog: Discussie

Weergave van 27 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #28688
   Liana Eelen
   Moderator

   Beste leesclubdeelnemers

   Op 6 december starten we met de leesclubdiscussie. Concreet zullen we elke dag een nieuwe vraag op dit topic plaatsen waarover je dan kan praten met de andere deelnemers. Voor de eerste vragen is het niet noodzakelijk dat je het boek al uit hebt.

   Vergeet daarnaast ook niet om op 5 december een foto van het boek op social media te posten met de hashtag #youngadultsleesclub + tag ons  (@youngadultsnl) en de uitgeverij (@uitgeverij.rebelbooks).

    

   Vraag 1: <span style=”color: #7a7a7a; font-family: Roboto, sans-serif; font-size: 12px; font-weight: 600;”>Wat vind je van de cover van Heks van vuur en oorlog? Welke gevoelens roept de cover bij je op?</span>

    

   Liefs,

   Liana & Livia

    

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 jaren, 5 maanden geleden door Liana Eelen.
  • #28915
   Livia Peeters
   Moderator

   Dag lieve leesclubdeelnemers

   Vandaag begint onze leesclubdiscussie! We hebben hier naar uit gekeken en we zijn dan ook benieuwd naar jullie bevindingen. Voor de eerste vraag moet je het boek nog niet gelezen hebben.

   Om te antwoorden kan je reageren op mijn vraag. We zullen de vragen telkens onder deze post zetten.

   Dan is het nu tijd voor de eerste vraag:

   Wat vind je van de cover van Heks van vuur en oorlog? Welke gevoelens roept de cover bij je op?

   Liefs
   Liana & Livia

   • #28918
    Anoniem
    Inactief

    Ik vind de cover een typische YA cover. De kleur springt sterk in het oog en geeft meteen een bepaald gevoel. Het is donker, het is duister, het geeft ergens ook meteen een soort beklemmend gevoel.

    Maar, er is hoop! Het silhouet van het meisje (duidelijk een meisje met kort haar, opvallend! De meest YA meisjes hebben lang haar!) en het brandend vuur met de vage schim. Dat voelt een beetje als een soort lichtpuntje.

    Dat zijn wat mij betreft ook de typische ingrediënten van een YA: Hoe donker en duister het verhaal ook wordt, er is altijd hoop!

   • #28919
    Anoniem
    Inactief

    Ik vind de cover wel mooi, maar ik zou er niet veel over het verhaal vanaf kunnen leiden. De donkere kleuren spreken mij wel aan omdat dit meestal iets spannends meegeeft. Het vuur trok wel meteen mijn aandacht en dan door ook de titel te lezen zou ik denken dat vuur een grote rol speelt in het boek (een brand misschien).

    Als ik het boek in de winkel zou zien zou de cover wel meteen mijn aandacht trekken.

   • #28920
    Patricia Ista
    Deelnemer

    Ik vind het een hele mooie cover! Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet heel spannend en springt het vuur er uit, maar zodra je langer kijkt, ontdek je veel meer!

    Zo vind ik bijvoorbeeld het hoofd met korte haren heel interessant.

    Ook heeft het een hele grimmige sfeer waardoor mijn eerste gedachte was dat het iets donkers/duisters heeft.

   • #28922
    Anoniem
    Inactief

    <span style=”caret-color: #7a7a7a; color: #7a7a7a; font-family: Roboto, sans-serif; font-size: 12px; -webkit-text-size-adjust: 100%;”>Ik vind de cover mooi en strak. De kleur spreekt me heel erg aan en de kleur van het vuur is een mooi contrast met de donkere cover. Het lettertype van de titel is ook heel erg mooi en past goed in de cover die omgeven is met bomen. De cover zegt nog niet zoveel over het verhaal, maar is wel erg aantrekkelijk.</span>

   • #28937
    Anoniem
    Inactief

    Ik vind de cover prachtig en erg sprekend. Het bos met daarin het silhoutte profiel is heel subtiel een extra toevoeging. Het vuur met de persoon in cape en de titel springen op het donkerblauw echt mega uit. Voor mij is de cover uitnodigend en het maakt me nieuwsgierig naar het verhaal

   • #28961
    Anoniem
    Inactief

    Ik ben niet echt van de covers, taal is zeg maar meer mijn ding. Maar wat ik wel mooi vind is dat de kleur van de titel past bij het vuur dat als plaatje op de cover staat. De cover is rustig en duister, dat spreekt me wel aan

   • #29041
    Anoniem
    Inactief

    De cover is simpel, maar je weet gelijk wat je kan verwachten (heksen, vuur en magie). Ik vind het vervolgdeel een ook erg mooi bij passen! Qua gevoelens denk ik aan woede (vuur) en geheimen, omdat de cover ook niet veel onthuld.

  • #28921
   Anoniem
   Inactief

   Ik vind de cover mooi en strak. De kleur spreekt me heel erg aan en de kleur van het vuur is een mooi contrast met de donkere cover. Het lettertype van de titel is ook heel erg mooi en past goed in de cover die omgeven is met bomen. De cover zegt nog niet zoveel over het verhaal, maar is wel erg aantrekkelijk.

  • #28923
   Anoniem
   Inactief

   Ik vind het een prachtige cover. Zonder de flaptekst te lezen geeft het al een magisch gevoel. Het donkere bos met het vuur en het gezicht eromheen, heel mooi gedaan. Het voelt meteen als een fantasy YA en ik werd daardoor ook meteen nieuwsgierig naar het verhaal!

  • #28924
   Anoniem
   Inactief

   Ik vind het een geweldige cover. Het roept iets mysterieus op bij me. Het is een cover die me echt opvalt en waar ik echt het verhaal van wil lezen. De cover past ook echt goed bij de titel. Je wordt behoorlijk nieuwsgierig naar het boek

  • #28925
   Anoniem
   Inactief

   De cover heeft iets grimmigs door de kleuren die zijn gebruikt. Het roept mysterie op. Mijn oog wordt direct getrokken naar de persoon in het vuur. Naarmate je langer kijkt naar de cover vallen er meer dingen op, zoals de bomen en het silhouet van een persoon. De cover maakt mij nieuwsgierig naar het verhaal.

  • #28928
   Anoniem
   Inactief

   Ik vind Heks van vuur en oorlog een uitnodigende cover hebben om op te pakken, komt ook door de opvallende kleuren zwart-grijs-oranje. Het hoofd in het midden met daar de titel in geel in vind ik mooi gedaan. En dan het ‘heksenpersoon’ in het vuurtje beneden. Mooi! Vuur en magie springen eruit.

  • #28929
   Anoniem
   Inactief

   De cover is magisch en mooi ontworpen door de verschillende tekeningen die in elkaar overvloeien. Waar het boek over gaat is moeilijker af te leiden, maar sluit wel goed aan bij de titel. De combinatie is kloppend!

  • #28931
   Liana Eelen
   Moderator

   Het is tijd voor de tweede vraag! Die luidt als volgt:

   Wat vond je van de schrijfstijl van S. Christina?

   Liefs

   Liana & Livia

   • #28932
    Anoniem
    Inactief

    Ik vond de schrijfstijl heel erg to the point. Kort maar krachtig, zeg maar. De zinnen waren relatief kort en daardoor las het verhaal ook ongelooflijk makkelijk en snel. Ik ben normaal wel fan van een ietwat bloemerige schrijfstijl, wat dit dus absoluut niet was, maar ik denk wel dat deze schrijfstijl het boek heel toegankelijk maakt voor jonge lezers die geen honderden boeken per jaar verslinden. Weinig moeilijke woorden, geen omslachtige beschrijvingen of zinnen. Gewoon, duidelijk en dat zeggen wat er gezegd moet worden.

   • #28934
    Anoniem
    Inactief

    Ik vond de schrijfstijl heel leesbaar. Korte tot redelijk korte zinnen, zonder moeilijke woorden of beschrijvingen. Dit draagt bij aan het vlot doorlezen en de spanning in dit boek. Dat past ook goed bij een young adult boek.

   • #28938
    Anoniem
    Inactief

    Ik vond de schrijfstijl erg prettig. S. Christina schrijft vlot en krachtig, precies wat je bij een young adult verwacht. Je kan je goed inleven in de personages en ze hebben echt een eigen karakter. De verhaallijn was ook goed opgebouwd, er zaten onverwachte wendingen in en er zat genoeg spanning in. Mij heeft het zo geboeid dat ik deel 2 al gekocht heb, omdat ik wil weten hoe het verhaal eindigt.

   • #28942
    Liana Eelen
    Moderator

    Ah wat leuk dat je het tweede deel al gekocht hebt!

   • #28949
    Livia Peeters
    Moderator

    Ik begrijp je helemaal! Ik wil ook écht meteen verderlezen in het tweede deel!

   • #28954
    Anoniem
    Inactief

    De schrijfstijl is makkelijk en vlot. Korte zin en geen moeilijke taal. Daardoor heeft het verhaal een lekker tempo en is het een echt YA boek.

   • #28962
    Anoniem
    Inactief

    De schrijfstijl was prettig en paste qua taalgebruik goed bij een YA en daarmee ook bij de personages. Er zijn weinig moeilijke woorden gebruikt en ook is er geen sprake van lange zinnen en dat vind ik erg positief.

     

   • #28967
    Anoniem
    Inactief

    De schrijfstijl was echt vlot. Alles was heel duidelijk, er waren geen al te lange zinnen of te lange hoofdstukken. Echt een boek waar ik doorheen vloog.

   • #29023
    Patricia Ista
    Deelnemer

    Ik heb de schrijfstijl als zeer prettig ervaren. Het waren geen te korte zinnen, maar ook zeker geen te lange zinnen. Het las hierdoor vlot door! De woorden die gebruikt zijn, waren geen ‘moeilijke’ woorden waardoor het leesplezier als positief is ervaren 🙂

   • #29042
    Anoniem
    Inactief

    Het boek leest vlot, gemakkelijk en er gebeurt genoeg (niet teveel details of juist te weinig). Ben niet altijd een fan van de Nederlandse taal, maar in dit boek zeker geen last van.

  • #28936
   Anoniem
   Inactief

   De schrijfstijl van S. Christina vond ik prettig om te lezen. Ze gebruikt niet al te moeilijke woorden en relatief korte zin. Dit zorgde ervoor dat het boek goed leesbaar was en ik vlot kon doorlezen. Deze schrijfstijl past denk ik prima bij een Young adult.

  • #28939
   Anoniem
   Inactief

   De cover is absoluut het soort cover dat me aanspreekt in boekenwinkels. Zowel de kleuren als het ontwerp in het algemeen zijn elementen die goed bij het ya-gegeven passen.

   De schrijfstijl spreekt me ook wel aan. De zinnen zijn kort en de woordkeuze is niet te ingewikkeld. Dat zorgt ervoor dat het snel en vooral heel vlot leest. Ik heb zelf een paar leerlingen die het wat moeilijker hebben met lezen en volgens mij is dit een goed boek om hen aan te raden. Het leest namelijk vlot, maar is toch nog echt goed geschreven en bevat genoeg elementen om dit soort leerlingen uit te dagen. (Lekker vage uitleg lol)

  • #28940
   Anoniem
   Inactief

   <span style=”font-size: 11pt; line-height: 115%; font-family: Arial, ‘sans-serif’; color: #1a1a1a; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;”>De schrijfstijl van Christina is lekker vlot en meeslepend. Door de korte hoofdstukken en door het toegankelijke taalgebruik leest het verhaal snel. De meerdere plotwendingen houden het verhaal spannend en vol verwachting lees je door.</span>

  • #28941
   Anoniem
   Inactief

   Ik vind de cover mooi, beetje duister, de figuur voor de vlammen, het bos, het silhouet van een figuur met korter of opgestoken haar. Het lijkt op een vrouwelijk jong gezicht.

   Het spreekt direct tot mijn verbeelding, maakt me nieuwsgierig.

  • #28943
   Liana Eelen
   Moderator

   Het is alweer tijd voor de derde vraag!

   Met welk personage kon je jezelf het best identificeren en waarom?

   Liefs

   Liana & Livia

    
   <p dir=”ltr” style=”line-height: 1.7999999999999998; text-align: justify; margin-top: 0pt; margin-bottom: 0pt;” role=”presentation”></p>

   • #28944
    Anoniem
    Inactief

    En nu komen de lastige vragen, die waarvoor ik namen had moeten onthouden. Ik ben zo slecht met namen! Uiteraard kon ik me heel goed inleven in Lara. We beleven immers het hele boeken door haar ogen, waardoor ik vanzelf met haar mee ging leven. Ik heb ook het gevoel dat we van veel personages het achterste van de tong eigenlijk nog niet hebben gezien. Ik vind het lastig om dus echt iets te zeggen over welk personage het meeste op mij lijkt. Ik ben zelf iemand die denk ik heel braaf in de pas zou lopen in deze maatschappij. Ik denk dat ik wat dat betreft wel op Lara lijk, zeker omdat ik ook wel wat nieuwsgierig van aard ben. Maar ze doet alsnog wel een hoop dingen die ik echt niet zou durven…

   • #28945
    Anoniem
    Inactief

    Ik kon me het meest identificeren met Lara. Het boek is vooral vanuit haar perspectief geschreven. Je leeft met haar mee. Je maakt alles vanuit haar gezichtspunt mee. Ik was vooral nieuwsgierig naar de geschiedenis van haar heksenfamilie en wat er allemaal in de grot was.

   • #28951
    Anoniem
    Inactief

    Lara, je leest het verhaal vanuit haar en daardoor leef je mee. Verder is haar geschiedenis interessant en het feit dat er familieleden doodgezwegen worden en uit albums geknipt maken de lezer nieuwsgierig. En net als hierboven al vermeldt, de grot maakt je nieuwsgierig wat gaat er verder nog gebeuren.

   • #28953
    Anoniem
    Inactief

    Met Lara, dat komt denk ik doordat ze de hoofdpersoon is en het meeste van haar weet, beleeft en met haar mee voelt.

   • #28956
    Anoniem
    Inactief

    <span style=”caret-color: #7a7a7a; color: #7a7a7a; font-family: Roboto, sans-serif; font-size: 12px;”>Doordat je vanuit het perspectief van Lara leest, leef je het meest met haar mee. Ik kon met niet met haar identificeren, maar dat maakte het verhaal niet minder.</span>

   • #28958
    Anoniem
    Inactief

    Doordat je vanuit het perspectief van Lara leest, leef je het meest met haar mee. Ik kon met niet met haar identificeren, maar dat maakte het verhaal niet minder.

   • #28963
    Anoniem
    Inactief

    Tja, dan ga ik voor Sophie. Net als zij zal ik mijn vrienden nooit laten vallen, wanneer je me ook nodig bent. Ook kon ik haar steun en onvoorwaardelijk acceptatie van Lara, bijvoorbeeld in de kroeg, heel erg waarderen

   • #28968
    Anoniem
    Inactief

    Dit is een moeilijke vraag. Met Lara kon ik het meeste meeleven omdat ik het meeste van haar weet. Maar ik denk dat ik me toch beter kon identificeren met Noah.

   • #28974
    Anoniem
    Inactief

    Het personage waar ik mij het meest mee kon identificeren, was Sophie. Er onvoorwaardelijk zijn voor je vrienden.

   • #29024
    Patricia Ista
    Deelnemer

    Dat vind ik een lastige vraag! Het boek wordt vanuit Lara’s perspectief verteld waardoor ik veel vanuit haar beleving heb ervaren. Maar, qua karakter vind ik mijzelf een Sophie: klaarstaan voor je vrienden wanneer zij jou het hardst nodig hebben.

   • #29043
    Anoniem
    Inactief

    Ik vond een beetje van mezelf in meerdere karakters. Aan de ene kant snapte ik dat de hoofdpersoon haar magie niet wilde gebruiken, maar onderdrukken had ik het niet gedaan en daarmee identificeerde ik me meer met Alex.

  • #28946
   Anina
   Moderator

   De cover vind ik mysterieus en fantasievol. Hij sprak mij direct aan! Ik heb het boek inmiddels uit en ik kan zeggen dat ik de cover ook goed bij de inhoud van het boek vind passen.

  • #28947
   Anina
   Moderator

   Ik kon mij het meest identificeren met Noah en Alex. Deze twee personages vond ik interessant en ik wilde graag meer over hen weten. Ik had persoonlijk wat minder binding met hoofdpersonages Lara. Ze bleef in mijn optiek vrij lang oppervlakkig en ‘plat’, waardoor ik niet met haar meevoelde. Dat veranderde richting het einde van het boek wel, naar mijn mening kwam Lara toen meer tot leven.

  • #28948
   Anina
   Moderator

   In het begin moest ik even wennen aan de schrijfstijl van S. Christina. Het voelde alsof er soms informatie gegeven werd die eigenlijk niet zo belangrijk was en sommige zinnen en dialogen voelden voor mij alsof ze halverwege afgebroken werden. Na een tijdje was ik gewend aan de schrijfstijl en las het verhaal fijn weg. Het laatste deel van het boek vond ik ronduit spannend en las als een trein!

  • #28950
   Livia Peeters
   Moderator

   Het is tijd voor de vierde vraag!

    

   Heks van vuur en oorlog is een fantasyverhaal, maar het bevat ook heel wat elementen en verwijzingen naar onze hedendaagse samenleving. Welke boodschap wilt S. Christina volgens jou meegeven in dit boek?

   Liefs
   Liana & Livia

   • #28964
    Anoniem
    Inactief

    Het uitsluiten van een bepaalde groep mensen is natuurlijk wel een heikel thema op het moment, al weet ik niet of dat op voorhand een bewust ingevoegde boodschap is geweest.

   • #28966
    Anoniem
    Inactief

    Ik denk dat er verschillende boodschappen in zitten. Ten eerste dat er iemand of een bepaalde groep wordt buitengesloten. Ten tweede dat dit steeds grotere consequenties heeft. Deze groep gaat zich op een gegeven moment verzetten, omdat ze geen leven meer hebben onder de regels die tegen hen zijn opgesteld.

    Ik vond het juist heel leuk dat het een fantasy verhaal was dat zich afspeelde in “onze” tijd. Hierdoor was het toch heel herkenbaar.

   • #28969
    Anoniem
    Inactief

    Ik denk toch de boodschap dat mensen die “anders” zijn uitsluiten echt iets ergs is en dat dit hard kan aankomen bij deze mensen.

   • #28975
    Anoniem
    Inactief

    Samenwerken is the key. Groepen mensen buitensluiten is echt niet de oplossing.

   • #28981
    Anoniem
    Inactief
    • De verwijzing naar bepaalde groepen buitensluiten, omdat er angst voor het onbekende is. Daarnaast ook de consequenties die dat oproept.
    • Het verzet van de groep mensen die wordt buitengesloten.
    • Dat samenwerken meer brengt dan alleen een probleem willen aanpakken.
   • #29025
    Patricia Ista
    Deelnemer

    Nou, wat een lastige vragen allemaal haha. Ik denk dat er, voor mij persoonlijk, uitsprong hoe makkelijk wij mensen in hokjes kunnen plaatsen (plus hoe er steeds meer bij komt om deze groep buiten te sluiten) en hoe dit zich onder andere kan uiten als deze groep zich verzet.

   • #29044
    Anoniem
    Inactief

    Voor mij kwam racisme & discriminatie het meest naar voren. Vooral de zogenoemde ‘angst’ van de ‘zuivere’ deed me veel denken aan white supremacy. Er waren duidelijke verschillen tussen wat de ene groep mochten en de andere niet.

  • #28952
   Anoniem
   Inactief

   Pas op met het in hokjes plaatsen van mensen. Mensen “brandmerken” omdat ze anders zijn roept uiteindelijk verzet op. Helemaal als er steeds meer restricties gaan komen. Denk maar een beetje aan wat de maatregelen rond Corona bij de mensen oproepen.

   • #28960
    Anoniem
    Inactief

    Het is lastig dat te zeggen na alleen deel 1. We zitten heel erg in het hoofd van Lara en natuurlijk voelt het dan ongelooflijk oneerlijk wat er gebeurt. Zij kan er ook niks aan doen dat ze magie heeft. Zij kan er ook niks aan doen dat ze iets kan wat andere mensen niet kunnen. Maar, magie is natuurlijk, behalve iets moois wat voor het goede gebruikt kan worden, ook een machtig wapen. Ik snap ook wel heel goed waar de angst vandaan komt. Maar, wat dat betreft is Magie net als heel veel andere dingen, zoals een stuk touw, een schep, een mes. Het is niet de magie an sich die iets goed of slecht maakt, maar degene die het gebruikt. Je kan er goede en slechte dingen mee doen. Ik ga er vanuit dat het boek ons wil vertellen dat mensen het verdienen om als “goed” gezien te worden, totdat het tegendeel bewezen is. Oftewel: totdat ze iets doen waardoor we zeker weten dat ze dat niet zijn. We moeten met vertrouwen naar mensen kijken, niet met wantrouwen.

   • #28965
    Anoniem
    Inactief

    Mooi

  • #28955
   Anoniem
   Inactief

   Dat vind ik een lastige vraag, omdat het boek ook een open einde heeft. Daarnaast zie ik vergelijkingen, maar is de boodschap nog niet helder!

  • #28970
   Liana Eelen
   Moderator

   Mooie antwoorden! Ik vind het altijd interessant wanneer een boek ook een onderlinge boodschap heeft. De vijfde vraag:

   Wat vind je van de opbouw van het verhaal? 

   Liefs

   Liana & Livia

   • #28972
    Anoniem
    Inactief

    Ik vond de opbouw heel goed gelukt! We worden echt langzaamaan mee het verhaal in gezogen, net als Lara eigenlijk. Ik vind het ook wel tof dat Lara zelf zo weinig weet, daardoor voelt het krijgen van informatie niet als een informatie dump. Het zijn echt dingen die Lara leren. Ik moet wel zeggen dat ik de omslag aan het einde wel heel snel vond gaan ineens, maar aan de andere kant ontwaakt er denk ik in ons allemaal wel ineens iets, waarvan we niet wisten dat we het hadden, als mensen die we liefhebben in gevaar zijn.

   • #28977
    Anoniem
    Inactief

    Je wordt als lezer langzaam meegetrokken in het verhaal, doordat er een aantal plotwendingen zijn die maken dat je door blijft lezen. Lara lijkt langzaam maar zeker alleen te komen te staan, maar als het er op aankomt zijn haar vriendinnen er opeens. En natuurlijk haar ‘verzetsgroepje’ niet te vergeten, daar worden ook heel wat ontwikkelingen mee doorgemaakt. Er wordt naar een ontwikkeling toegewerkt in het verhaal: bevrijding van een vriend, waardoor de aanzet tot ‘oorlog’ gegeven is. Mooi gedaan en ik ben nieuwsgierig naar deel 2.

   • #28973
    Anoniem
    Inactief

    Ik vond de opbouw heel goed. Je volgt het verhaal via Lara. Zij heeft wel een idee dat ze misschien een heks is, maar weet niet dat er meerdere heksen in haar familie zitten en zaten. We leren dit allemaal door haar ogen kennen. Dit komt dan heel natuurlijk over. Dat ze opeens ontploft en opeens heel radicaal is komt op de een of andere manier heel natuurlijk over vind ik. Ik kan me dat wel voorstellen dat het zo kan gaan. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar het vervolg.

   • #28976
    Anoniem
    Inactief

    De opbouw van de het verhaal begon naar mijn mening goed. Je kreeg een goed inkijkje in het leven van Lara en kon stap voor stap de gebeurtenissen volgen. Doordat Lara zelf alles nog moest leren, kreeg je stukje bij beetje informatie. Dat was erg fijn. Ik vond alleen de omslag te heftig. Als een blad aan een boom, draaide Lara om. Dit voelde voor mij erg onnatuurlijk aan. Ik miste hier in de opbouw: het ging van heel rustig naar in 1x heel heftig.

    Wel ben ik benieuwd naar het vervolg.

   • #28978
    Anoniem
    Inactief

    Ik vind het wel goed gedaan dat je in het begin maar heel weinig weet en dat je samen met Lara alles kan ontdekken. Zo is er niet te veel informatie in een keer, maar een goede spreiding. Wel vond ik de spanningsopbouw wat minder. Niet doorheen heel het verhaal is er spanning en op het einde was er ineens heel veel spanning zonder dat deze langzaamaan opgebouwd werd.

   • #28982
    Anoniem
    Inactief

    Ik vond het een sterke verhaalopbouw. Je kan je als lezer goed identificeren met Lara en je wordt goed het verhaal in meegetrokken. Daarnaast zaten er veel gebeurtenissen en wendingen in het verhaal die de spanning er goed in hielden. De omslag naar het einde was wel heftig en zag ik niet aankomen. Ik ben enorm nieuwsgierig naar deel 2 en hoe het afloopt.

   • #28985
    Anoniem
    Inactief

    De opbouw begint heel goed. Introductie van de personages in een bepaalde setting en dan het probleem wat steeds groter begint te worden. Het laatste gedeelte van het verhaal gaat erg snel, daar had wat meer rust in het verhaal gekund (zoals in het begin).

   • #28997
    Anoniem
    Inactief

    De opbouw is prima maar maakt ook duidelijk dat er nog meer in het vat zit. Er gebeurt wel steeds iets, al was de overgang aan het einde naar de escalatie wel erg abrupt. Dat pastte wel bij Lara haar karakter maar er had voor mij wel vaker / eerder een versnelling mogen plaatsvinden.

   • #29026
    Patricia Ista
    Deelnemer

    Dat had ik graag iets meer verdeeld willen zien. In het begin leer je langzaam alles kennen (en ga je daarin mee met Lara). Tegen het einde gaan bepaalde dingen best wel snel, ookal kan ik de keuze hiervoor enigszins wel begrijpen.

   • #29045
    Anoniem
    Inactief

    Het begon gelijk met spanning, dat bouwde zich weer een beetje af en weer op door met allerlei mysteries te komen. Persoonlijk wel fijn, zodat je ook wat ademruimte hebt tussen grotere/heftige evenementen in.

  • #28979
   Anoniem
   Inactief

   Ik vond de opbouw aan het begin prima, je leert iedereen langzaam kennen, je leert de wereld kennen. Alleen vond ik het aan het einde opeens heel snel gaan, van het ene op het andere moment zat je midden in de actie!

  • #28980
   Liana Eelen
   Moderator

   Voor de voorlaatste vraag kijken we terug op wat onze verwachtingen waren.

   Wat waren je verwachtingen over het boek en zijn deze uitgekomen?

   Liefs

   Liana & Livia

   • #28984
    Anoniem
    Inactief

    Toen ik de flaptekst las, leek het me een heel leuk verhaal over een groep tieners die tegen het gezag in gaan. Mijn verwachtingen van het verhaal zijn zeker uitgekomen, maar door het einde is dat nog niet af.

   • #28990
    Anoniem
    Inactief

    Ik had ergens denk ik wel net iets meer magie verwacht. In dit boek was Lara nog heel erg aan het worstelen met zichzelf en wie ze was, dus daardoor hebben we nog niet echt heel veel magie of fantasy gezien. Maar verder was het inderdaad de typische YA die ik verwacht had, een heerlijk boek om te lezen!

   • #28991
    Anoniem
    Inactief

    Ik had een magisch verhaal verwacht met een stel tieners die zich tegen het gezag afzetten. Ik had ook wel iets mysterieus verwacht door het familiegeheim. Dit alles is zeker waargemaakt. Alleen is het verhaal nog niet af. Ik wil eigenlijk meteen doorlezen in deel twee.

   • #28998
    Anoniem
    Inactief

    Ja, mijn verwachting qua personages en de vleug fantasy zijn waargemaakt. Ik vind het wel altijd fijn als vooraf duidelijk is of het om een losstaand boek, een los te lezen serie of bijvoorbeeld een duologie of trilogie en dat wist ik nu vooraf niet echt. Maar erg vond ik dat achteraf niet ?

   • #29046
    Anoniem
    Inactief

    Ik wist echt niet wat ik van dit boek moest verwachten! Veel positieve reviews gelezen van mensen die ik ken op bookstagram, maar wat ik zou lezen was nog een mysterie. Magie wordt ook in elke boek anders verwerkt. Maar beter dan ik had verwacht!

  • #28983
   Anoniem
   Inactief

   Jazeker, ik heb echt van het begin tot het einde genoten van het verhaal. Ik zat er lekker in en zoals dat je van een Young Adult verwacht las het heerlijk vlot en lekker weg. Ik ben ook erg benieuwd nu naar het vervolg.

  • #28986
   Anina
   Moderator

   Ik beantwoord even de laatste drie vragen in 1 bericht 😉

   <span style=”caret-color: #000000; color: #000000; font-family: Arial; font-size: 14.666666984558105px; text-align: justify; white-space: pre-wrap;”>Welke boodschap wilt S. Christina volgens jou meegeven in dit boek?</span>

   Ik vind dat zij heel mooi en duidelijk laat zien dat mensen bang zijn voor het onbekende. Wat de hedendaagse heksen kunnen en willen, dat weten ze eigenlijk niet, maar toch heerst er angst tegenover hen. Dat uitsluiten niet de oplossing is, wordt ook al snel duidelijk in het boek: dit zorgt juist voor haat en verdeling. Communicatie is de sleutel tot succesvol samenleven. Ook denk ik dat zij wil meegeven dat we moeten samenwerken om een fijne maatschappij te creëren.

   Wat vind je van de opbouw van het verhaal?

   Ik vond de opbouw van het verhaal niet zo fijn. In het begin verloopt het verhaal (naar mijn mening) heel traag, er gebeurt weinig. Ook de karakters bleven wat oppervlakkig, waardoor ik tot de helft van het boek eigenlijk niet echt in het verhaal kwam. Vervolgens wordt het verhaal spannender en leest het vlotter weg. Toen vond ik het echt een fijn verhaal worden! De verhaallijn over de uitsluiting van de heksen (steeds meer regels en beperkingen) vond ik vanaf het begin af aan wel erg goed uitgewerkt.

   Wat waren je verwachtingen over het boek en zijn deze uitgekomen?

   Deels. Ik had verwacht vanaf het begin af aan iets meer gegrepen te zijn door het verhaal. Dat gebeurde (helaas) niet. Ik voelde geen connectie met Lara. Nadat ik over de helft was, voelde ik deze connectie wel en werd het verhaal spannender. De puzzelstukjes die tot dusver een beetje bleven zweven, vielen ineens op hun plek. Ik ben dan ook, ondanks het stroeve begin, erg benieuwd naar deel 2!

  • #28992
   Liana Eelen
   Moderator

   Dan is het tijd voor de laatste vraag!

   Willen jullie na het lezen van dit boek ook het vervolg Heks van schaduw en storm lezen? Waarom (niet)?

   Liefs

   Liana & Livia

   • #28993
    Anoniem
    Inactief

    Jazeker! Voor mijn gevoel is met name het hele politieke en magische deel van het verhaal nog maar net op gang gekomen! Juist dat deel lijkt me ongelooflijk interessant, dus ik kan niet wachten om het vervolg op te pakken!

   • #28995
    Anoniem
    Inactief

    Ik ga zeker deel  2 Heks van schaduw en storm lezen. Ben wel benieuw hoe het verder gaat.

   • #28994
    Anoniem
    Inactief

    Ik had een fijn en vlot leesbaar verhaal vol magie verwacht. Dit is allemaal waargemaakt. De manier waarop de magie zijn intrede deed door de test, vervolgens het familiegeheim en de erbij behorende magie en de zinderende finale vol magie. Hierdoor bleef mijn aandacht continue bij het verhaal en ik heb ervan genoten.

   • #28996
    Anoniem
    Inactief

    Zeker weten! Met zo’n cliffhanger wil je wel weten hoe het afloopt. Het verhaal leest vlot en spannend. Ik ben echt heel nieuwsgierig wat er nog allemaal gebeurd. Krijgen de mensen en het ministerie door dat heksen buitensluiten ze juist gevaarlijker maakt. En wat doen ze daar aan.

   • #28999
    Anoniem
    Inactief

    Deel 2, en aansluitend deel 3, staan wel op mijn leeslijst want ik ben wel benieuwd hoe het verder gaat met Lara.

    Heb wel een beetje een hongerspelen gevoel, zonder de spelen dan maar wel met de jongere die het tegen de gevestigde orde opneemt. Ben benieuwd of de auteur blijft weten te verrassen

   • #29005
    Anoniem
    Inactief

    Ik wil het volgende deel zeker lezen, alleen zou ik wel wachten met lezen tot de serie compleet is zodat ik in een keer door kan lezen 😉

   • #29021
    Anoniem
    Inactief

    Zeker weten! Ik heb hem al besteld en binnen, met de feestdagen ga ik er zeker van genieten!

    Nu hopen dat deel 3 ook snel volgt 🙂 🙂

   • #29027
    Patricia Ista
    Deelnemer

    Ja, die wil ik zeker gaan lezen!

   • #29047
    Anoniem
    Inactief

    Zeker! Heb hem al thuis en wil graag weten hoe het verhaal verder gaat. Hij leest ook vlotjes door, wat fijn is als je iets minder tijd hebt of in een Reading slum zit.

  • #29004
   Anoniem
   Inactief

   Deel 2 gaat zeker op mijn tbr lijstje, maar ik ben ook nieuwsgierig wanneer deel 3 uit komt. Als ik nog lang moet wachten dan stel ik deel 2 ook even uit, want ik wil het liefst in een keer doorlezen! 🙂

  • #29098
   Anoniem
   Inactief

   Aangezien het forum het telkens niet deed bij mij, heb ik hieronder de vragen die ik gemist heb allemaal beantwoord! Heel erg bedankt dat ik mee mocht doen en ik hoop dat er in de toekomst weer zo’n leuke leesclub georganiseerd wordt, dan zou ik me zeker weer aanmelden!

    

   Wat vond je van de schrijfstijl van S. Christina? & Wat vind je van de opbouw van het verhaal? 

   Ik moest erg wennen aan de schrijfstijl van Christina. In het begin ging het een beetje te snel voor me (hak op de tak idee). Ook werden er veel karakters geïntroduceerd, waardoor het allemaal een beetje te veel in een kort aantal bladzijden werd. Gelukkig werd dit al snel minder en kon ik het beter volgen. De schrijfstijl zelf vind ik verder erg prettig en het leest lekker vlot!

    

   Met welk personage kon je jezelf het best identificeren en waarom?

   Noah, zij lijkt het meest op mij denk ik. Er alles aan doen om je vrienden en familie te helpen. Ook het onzekere gevoel zit erg in mijn.

    

   Welke boodschap wilt S. Christina volgens jou meegeven in dit boek?

   Ze beschrijft een wereld waar mensen die ‘anders’ zijn enorm negatief behandeld worden. Onbegrip en angst nemen de overhand van de ‘gewone’ mensen, waardoor zij de monsters worden. Een tweedeling die denk ik ook in onze wereld nogsteeds erg aanwezig is, helaas.

    

   Wat waren je verwachtingen over het boek en zijn deze uitgekomen?

   Ik had hoge verwachtingen, omdat het genre en het verhaal me erg aansprak. Ik hou van verhalen met magie en was benieuwd hoe het in dit boek beschreven ging worden. Ik ben positief verrast tijdens het lezen en las het soms met pijn in mijn hart, door hoe de heksen behandeld werden. Alleen omdat ze krachten hadden, werden ze letterlijk gelabeld. Ik vond het een goed boek met een sterke boodschap.

    

   Willen jullie na het lezen van dit boek ook het vervolg Heks van schaduw en storm lezen? Waarom (niet)?

   JA! Ik ben heel erg benieuwd hoe het verder gaat. Hoe de karakters ontwikkelen en ook hun magie ontwikkeld. En hoe het gaat verlopen met de rebellen.

Weergave van 27 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.