Logo-youngadults-site

Home Forums Leesclub Heks van vuur en oorlog: Discussie Reageer op: Heks van vuur en oorlog: Discussie

#28986
Anoniem
Gast

Ik beantwoord even de laatste drie vragen in 1 bericht 😉

<span style=”caret-color: #000000; color: #000000; font-family: Arial; font-size: 14.666666984558105px; text-align: justify; white-space: pre-wrap;”>Welke boodschap wilt S. Christina volgens jou meegeven in dit boek?</span>

Ik vind dat zij heel mooi en duidelijk laat zien dat mensen bang zijn voor het onbekende. Wat de hedendaagse heksen kunnen en willen, dat weten ze eigenlijk niet, maar toch heerst er angst tegenover hen. Dat uitsluiten niet de oplossing is, wordt ook al snel duidelijk in het boek: dit zorgt juist voor haat en verdeling. Communicatie is de sleutel tot succesvol samenleven. Ook denk ik dat zij wil meegeven dat we moeten samenwerken om een fijne maatschappij te creëren.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?

Ik vond de opbouw van het verhaal niet zo fijn. In het begin verloopt het verhaal (naar mijn mening) heel traag, er gebeurt weinig. Ook de karakters bleven wat oppervlakkig, waardoor ik tot de helft van het boek eigenlijk niet echt in het verhaal kwam. Vervolgens wordt het verhaal spannender en leest het vlotter weg. Toen vond ik het echt een fijn verhaal worden! De verhaallijn over de uitsluiting van de heksen (steeds meer regels en beperkingen) vond ik vanaf het begin af aan wel erg goed uitgewerkt.

Wat waren je verwachtingen over het boek en zijn deze uitgekomen?

Deels. Ik had verwacht vanaf het begin af aan iets meer gegrepen te zijn door het verhaal. Dat gebeurde (helaas) niet. Ik voelde geen connectie met Lara. Nadat ik over de helft was, voelde ik deze connectie wel en werd het verhaal spannender. De puzzelstukjes die tot dusver een beetje bleven zweven, vielen ineens op hun plek. Ik ben dan ook, ondanks het stroeve begin, erg benieuwd naar deel 2!

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.