Logo-youngadults-site

Home Forums Leesclub Het laatste licht: Discussie

Weergave van 33 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #31111
   Anina
   Moderator

   Hoi lieve deelnemers van deze leesclub,

   Vandaag start de leesclub dan eindelijk! Ik wens jullie heel veel leesplezier met ‘Het laatste licht’!

   De eerste vraag van deze leesclub is: Wat zijn jouw verwachtingen van dit boek?

   Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

  • #31115
   Anoniem
   Inactief

   <p style=”text-align: center;”>Hoi</p>
   Ik verwacht een spannend boek… 1 met gevechten en verschillende monsters en soorten magie. Ik verwacht dat het boek (zoals alle boeken die gaan over verliefd worden op de man van je dromen) eindigt met een ongelooflijke romantische scene. Ik ben heel erg benieuwd

    

  • #31126
   Anoniem
   Inactief

   Als ik zo naar het boek kijk en de achterkant lees, verwacht ik een spannend magisch avontuur. Vol met allemaal soorten magische wezens. Dat het verhaal zich voor een deel af zal spelen in een dromenland klinkt vernieuwend voor mij. Dus ik ben heel erg nieuwschierig naar het verhaalverloop en hoe de droomwereld en de echte wereld in het verhaal verweven zijn.

  • #31128
   Anoniem
   Inactief

   Ik heb dus stiekem al een stukje gelezen, maar ik verwacht goede worldbuilding (zoals in de andere boeken van Jen Minkman), met een mix van fantasy en een “normale” wereld.

    

   Ik vind trouwens de art op de achtergrond van de eerste pagina van ieder hoofdstuk erg tof gedaan zo! Ik hou van leuke details in boeken.

  • #31142
   Anoniem
   Inactief

   Ik verwacht een spannend en magisch fantasy verhaal.

  • #31144
   Anoniem
   Inactief

   Ik verwacht een spannend boek. Eentje dat ik niet kan weg leggen en door wil lezen.

  • #31146
   Anoniem
   Inactief

   Ik verwacht een spannend verhaal met de nodige magie en gevechten. Ook denk ik dat de nodige remantiek toch in het verhaal zal verwerkt zijn. De cover maakt mij alleszins heel nieuwsgierig.

    

  • #31148
   Anoniem
   Gast

   <p style=”text-align: left;”>Ik verwacht een spannend boek met goed uitgewerkte personages en een verhaal wat je niet alleen leest maar ook beleeft.</p>

  • #31151
   Anoniem
   Inactief

   Ik verwacht een spannend boek boordevol magie, maar met een goede opbouw van de verhaallijn en overtuigende driedimensionale personages.

  • #31191
   Anina
   Moderator

   Ik hoop dat jullie aan het genieten zijn van ‘Het laatste licht’!

   Hierbij de tweede vraag van deze leesclub:

   Wat vind je van de cover van het verhaal? Vind je hem (tot nu toe) passend bij het verhaal?

    

  • #31192
   Anoniem
   Inactief

   Ik vind de cover echt tof! Het straalt mysterie uit en daarmee past het goed bij het boek.

  • #31196
   Anoniem
   Inactief

   Ik vind de cover wat magisch en mysterisch uitstralen. Durf nog niet te zeggen of hij echt bij de inhoud van het boek past. Maar vind het wel een hele mooie cover

  • #31200
   Anoniem
   Inactief

   De cover is wat mysterieus. En het past ook wel bij het verhaal. Ik ben echt benieuwd hoe het verhaal verder gaat…

  • #31201
   Anoniem
   Inactief

   De cover vind ik heel mysterieus. Door omstandigheden ben ik nog niet kunnen beginnen in het boek. Ik ga er vanavond in beginnen en zal proberen een sprintje te maken zodat ik terug bij ben. Dus of de cover bij het verhaal past kom ik nog op terug! Ik heb wel zin om te beginnen lezen.

  • #31202
   Anoniem
   Inactief

   Ik vind de boekomslag echt een duister ritueel bij nacht/maanlicht uit stralen en dit past geweldig bij het inhoud van het boek wat gaat over rituelen, magische wezens en nachtmerries en duistere visioenen.

  • #31210
   Anoniem
   Gast

   Ik vind de cover mysterieus en duister en passend bij dit verhaal.

  • #31211
   Anoniem
   Gast

   En het verhaal vond ik zo tof dat ik het boek al uit heb.

  • #31212
   Anina
   Moderator

   Wat leuk om te horen wat jullie van de cover van het boek vinden! Hoe ver zijn jullie inmiddels met lezen? Hebben jullie het boek al uit?

   De derde vraag van deze leesclub:

   Wat vind je (tot nu toe) van de schrijfstijl van Jen Minkman?

   Denken jullie nog aan de (lees)post die deze week op sociale media geplaatst moet worden? Vergeet vooral @jenminkman, @dutchventurepublishing en @youngadultsnl niet te taggen 🙂

  • #31214
   Anoniem
   Inactief

   Denk dat ik het boek vanavond wel uit krijg.

   Ik vind de schrijfstijl van Jen Minkman wel goed. Wel even wennen dat de ouders meneer en mevrouw Llewelyn genoemd worden ipv pap en mam als ze wat zeggen. Verder leest het boek lekker weg. Rustige opbouw, het verhaal vloeit lekker.

  • #31219
   Anoniem
   Inactief

   Hoe ver zijn jullie al? Ik heb ‘m inmiddels uit en het boek leest heerlijk vlot weg.

  • #31220
   Anoniem
   Gast

   Ik vind de schrijfstijl van Jen Minkman heel beeldend. Je leest niet alleen maar beleeft ook.

  • #31221
   Anina
   Moderator

   Het einde van de leesclub komt in zicht! Vandaag de vierde vraag van deze leesclub:

   Wat is jouw favoriete personage uit ‘Het laatste licht’ en waarom?

    

  • #31223
   Anoniem
   Inactief

   Ik denk Moira, maar dat is ook vooral omdat zij als hoofdpersoon het meest afgeronde karakter is, die we het beste leren kennen. Daarnaast vind ik de vriendschappen tussen Moira en haar broer, zus en beste vriendin erg leuk! Dus niet per se als favoriete personage, maar meer hun interactie.

  • #31225
   Anoniem
   Inactief

   Hayko en Moira zijn mijn favorieten. Hayko omdat hij meer in Moira ziet dan dat ze in het begin zelf ziet, hij gelooft in haar en verteld haar dat ze het allemaal kan. En Moira omdat je het meest van haar meekrijgt en ze door het boek heen zo’n mooie grote groei doormaakt.

  • #31230
   Anoniem
   Inactief

   Het lukte me steeds niet om in te loggen op het forum, maar eindelijk is het gelukt! Hierbij dus in 1x de eerste vier vragen!

   Wat zijn jouw verwachtingen van dit boek? Ik verwachtte een boek over mysterieuze gebeurtenissen. Ik was heel benieuwd naar hoe de droomwereld neergezet zou worden.

   Wat vind je van de cover van het verhaal? Vind je hem (tot nu toe) passend bij het verhaal? Ik vind het echt een prachtige cover. Heel mysterieus en het maakte mij heel nieuwsgierig!

   Wat vind je (tot nu toe) van de schrijfstijl van Jen Minkman? Ik vond de schrijfstijl heel erg prettig. Het was een onderwerp dat best lastig uit te leggen is aan mensen die er niet veel van weten. Door Jen snapte ik alles en ze trok me echt mee in de wereld.

   Wat is jouw favoriete personage uit ‘Het laatste licht’ en waarom? Dan toch Moira en Hayko. Ik vond het heel mooi hoe Hayko Moira inspireerde om over haar leven en wat ze wilt na te denken. Moira groeide echt van het begin naar het einde, dit vond ik heel mooi om te zien. De bijpersonages Dai, Tabby en Holly vond ik ook geweldig!

    

  • #31231
   Anina
   Moderator

   De leesclub is bijna ten einde. Ik denk dat de meesten van jullie het boek dan ook inmiddels uit zullen hebben. Vandaar de vijfde vraag van deze leesclub:

   Zijn je verwachtingen van het boek uitgekomen? Waarom wel/niet?

    

    

  • #31232
   Anoniem
   Inactief

   <p style=”text-align: left;”>Het was zelfs meer dan ik verwacht had. De personages waren allemaal tot in de puntjes uitgewerkt, zelfs kleinere rollen zoals de ouders en Georgie. Het verhaal is compleet, vond het een leuk detail dat je kon kiezen tussen een open einde en een ‘gesloten’ einde. Van mij had het op beide manier mogen eindigen, ook het open einde had ik geaccepteerd haha. Ik ben erg benieuwd naar nog meer verhalen van Jen Minkman!</p>

  • #31233
   Anoniem
   Inactief

   Ik weet niet precies wat ik verwachtte van het boek. Door de cover en de tekst op de achterkant had ik een behoorlijk duister verhaal verwacht. Maar dat vond ik gelukkig op zich nog wel meevallen. Het boek las lekker weg, de flow zat goed in het verhaal. Vond het een erg leuk boek om te lezen. Ben nu benieuwd naar de andere boeken van Jen Minkman.

  • #31234
   Anoniem
   Gast

   Moira is mijn favoriet. Een lief, empatisch, wispelturig, goudeerlijk meisje met het hart op de goede plek. Maar dat zo geteisterd wordt door onzekerheid. Zo fijn dat Hayko haar heelt.

  • #31235
   Anoniem
   Inactief

   Het boek was geweldig. Het is een goed boek. En het voldeed aan al mijn verwachtingen

  • #31236
   Anoniem
   Inactief

   Mijn favoriete personage was Moira! Haar persoonlijkheid en gevoelens worden mooi omschreven door Jen Minkman. Ze is zachtaardig en wil voor iedereen goed doen!

    

   Ik vond het een leuk boek om te lezen. Desondanks dat een groot deel van het verhaal zich in een tussenwereld afspeelt was alles goed te volgen en te begrijpen. Ik persoonlijk ondervind hier binnen het genre fantasy vaak moeilijkheden bij. Dit was voor mij tot nu toe de beste ervaring van boeken van Jen Minkman.

  • #31237
   Anoniem
   Inactief

   Mijn favoriete personage is Moira. Hoe zij voor haar zelf opkomt en mee groeit met het verhaal. Dat vind ik bewonderenswaardig. Sorry voor het late antwoord.

   Het boek heeft mij niet teleurgesteld maar eerder verrast. Ik had nog nooit een boek van jen minkman gelezen. Maar deze vond ik heel leuk. Ik wou het boek gewoon verder lezen. Kon er zelf niet van slapen, zo spannend was het.

  • #31247
   Anoniem
   Inactief

   De cover vind ik erg mooi. Mysterieus. Mooier dan de oude versie

  • #31261
   Anoniem
   Inactief

   Ik vond het boek heel tof! Een fijne combi van paranormaal en romantiek, met een goede worldbuilding en goed tempo. Echt een aanrader. Mijn volledige recensie kun je op mijn blog vinden: https://www.readalicious.nl/recensies/het-laatste-licht-jen-minkman/

    

   Ik had eerder een ander boek van Jen Minkman gelezen en ik vond deze nog toffer, dus mijn verwachtingen zijn zelfs wat overtroffen 🙂

    

Weergave van 33 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.