Logo-youngadults-site

Hotel Magnifique – Emily J. Taylor – Recensie

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
hotel magnifique

Pak een tas in voor Elders & sta klaar voor middernacht!

Het verhaal

Jani is dolblij als zij een baan krijgt in het legendarische hotel. Maar algauw ontdekt ze duistere geheimen.

Pak een tas in voor Elders & sta klaar voor middernacht!

Welkom in de magische wereld van Hotel Magnifique met zijn gouden plafonds, champagnefonteinen en betoverende feesten. Elke nacht om klokslag 00.00 uur vertrekt het naar een nieuwe bestemming.
Wanneer Jani ontdekt dat Hotel Magnifique naar hun stad komt, grijpt ze haar kans. Ze regelt een baan in het hotel voor haar zusje Zosa en zichzelf. Eenmaal binnen verdwijnt Zosa echter spoorloos. Jani ontdekt algauw dat er duistere geheimen schuilgaan achter de glimmende façade. Met de knappe portier als haar enige bondgenoot probeert ze het mysterie te ontrafelen. Kan ze haar zus redden voor het te laat is?

Personages

De personages waren goed uitgewerkt. Iedereen had wel een achtergrondverhaal, maar aangezien ze zelf hun verhaal niet wisten, duurde het ook wel even voor je er als lezer achter kon komen. Maar ook dat was goed gedaan. De puzzelstukjes leken in elkaar te vallen tijdens het lezen.

Thema’s

Het grootste thema in dit boek is familie. Je merkt hoe belangrijk familie voor het hoofdpersonage is, maar ook voor andere personages is het erg belangrijk. Het was erg goed verwerkt in het boek.

Schrijfstijl

Het boek is fijn geschreven en leest heerlijk weg. Het is makkelijk te volgen, maar komt niet kinderachtig over. Emily J. Taylor heeft een fijne schrijfstijl en ik had er op geen enkel moment iets op aan te merken.

Conclusie

Ik heb in tijden niet zo een goed en leuk boek gelezen. Het boek was totaal niet voorspelbaar en dat maakte het bijzonder. Ik heb meestal het idee dat ik wel ongeveer weet wat er gaat gebeuren, maar Emily J. Taylor zorgde er goed voor dat dingen onvoorspelbaar waren. Dit zorgde ervoor dat ik steeds zin had om verder te lezen en te zien wat voor magie we nu weer tegen zouden komen. Ik vind eigenlijk een boek nooit goed genoeg om vijf sterren te geven, maar dit verhaal was zo magisch dat het vijf sterren verdient!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.