Logo-youngadults-site

Deze young adult boeken verschijnen in juli 2022

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De zomer komt eraan! In deze zomermaand verschijnen er opnieuw enkele nieuwe boeken. Nog op zoek naar een goed boek om mee te nemen op vakantie? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Hallo, met Sam

De TikTok-sensatie én New York Times bestseller You’ve reached Sam wordt vertaald! Vanaf midden juli is het boek in limited edition te vinden in de boekhandel. De vertaalrechten werden aan maar liefst 13 landen.

Hallo, met Sam - young adult boeken juli 2022

De zeventienjarige Julie heeft haar toekomst helemaal uitgestippeld: ze gaat verhuizen naar de stad, samenwonen met haar vriend Sam, studeren aan de universiteit, een zomer doorbrengen in Japan… Maar dan sterft Sam. Waardoor alles verandert. Julie is diepbedroefd en doet er alles aan om hem en de tragische manier waarop hij stierf te vergeten. Maar een boodschap die Sam achterliet in haar jaarboek roept herinneringen op. Omdat ze zijn stem nog een keer wil horen, belt Julie Sams telefoon om naar zijn voicemail te luisteren. Sam neemt op.
Julie krijgt een tweede kans om afscheid van hem te nemen. Het horen van zijn stem zorgt ervoor dat ze opnieuw verliefd wordt en en met elk telefoontje is het moeilijker hem los te laten.

De queeste van Adrian Montague

Ook voor de fans van Mackenzi Lee is er goed nieuws: het laatste deel in de trilogie rond de Montagues verschijnt deze zomer namelijk bij Blossom Books.

De queeste van Adrian Montague - young adult boeken juli 2022

De wereld van de Montagues barst van het avontuur, de romantiek en de humor
In dit geweldige laatste deel van de trilogie neemt Mackenzi Lee, de koningin van de historische queer-verhalen, de lezer mee op de queeste van Adrian Montague. Zijn leven ziet er rooskleurig uit: hij is een politiek schrijver, verloofd met een activiste en de enige erfgenaam van zijn vaders grote landgoed. Maar Adrian heeft een geheim dat alles zou kunnen verwoesten. Natuurlijk keren oude bekenden terug, maar Adrian moet Monty en Felicity eerst weten te vinden op de wilde zeeën rond Portugal, Amsterdam en het noordpoolgebied.

Geloof me

Bij Blossom Books verschijnt daarnaast ook de laatste novelle in de Touching Juliette-serie van Tahereh Mafi!

Geloof me

Wie dacht dat met ‘Verbeeld me’ een einde kwam aan de Touching Juliette-serie, had het mis!
Bestsellerauteur Tahereh Mafi trakteert haar fans op een laatste, adembenemende novelle. Juliette en Warner hebben de strijd tegen Het Herstel gewonnen en proberen hun wereld weer op te bouwen en in evenwicht te brengen. Bovendien hebben ze zich verloofd en lijkt een toekomst samen binnen handbereik. Is het hun dan eindelijk gegund om nog lang en gelukkig te leven?

Dat soort vrienden

Van Meg Rosoff verscheen onder ander al Hoe ik nu leef en De Godden broers. Met Dat soort vrienden schreef ze opneiuw een sterk YA-boek dat zich afspeelt in de zomer: ideaal dus rond deze tijd van het jaar.

Dat soort vrienden

Dat soort vrienden van Meg Rosoff (Hoe ik nu leef, De Godden broers) is een meeslepende YA-roman die zich afspeelt in een hete zomer vol mysterie, leugens, vriendschap, liefde en het onvermijdelijke verlies van onschuld.
Zomer 1982. De achttienjarige Beth arriveert in New York, waar ze begint aan haar stage bij een grote krant. Een appartement vol kakkerlakken en een ongeïnteresseerde huisgenoot zijn niet haar grootste zorgen, want voor ze het weet raakt ze verstrikt in de levens van de andere stagiairs: de preppy Oliver, de brutale Dan en de belachelijk coole, knappe, levenslustige Edie. Tussen Edie en Beth ontstaat er een vriendschap die de rest van de wereld doet verbleken. Maar met de zich almaar opeenstapelende leugens komt deze tot een heftig keerpunt. Dit roept de vraag op: wie heeft er nog vijanden nodig met dit soort vrienden?

Taal der doornen

Komende maand verschijnt ook de paperback van Taal der doornen bij Blossom Books.

De Grishaverse  -   De taal der doornen

Duik in een wereld van spookstadjes, hongerige wouden en pratende dieren, een wereld waar bij maanlicht duistere overeenkomsten worden gesloten. Lees over de zeemeermin die dodelijke stormen oproept en over een rivier die bereid is een door liefde verblinde jongeman te helpen, maar alleen tegen een vreselijke prijs.
Geïnspireerd door mythes, sprookjes en legenden schreef Leigh Bardugo, bestsellerauteur van De Grisha-trilogie en De Kraaien, een heerlijk sfeervol boek met zes korte verhalen vol bedrog, wraak, zelfopoffering en liefde. Dit zijn verhalen uit verschillende landen uit de Grisha-verse. Er is een Zemeens verhaal: ‘Ayama en het doornwoud’. Drie Ravkaanse verhalen: ‘De te slimme vos’, ‘De heks van Duva’ en ‘Kleine dolk’. Een verhaal uit Kertsj: ‘De soldatenprins’ en het Fjerdaanse verhaal: ‘Toen het water vuur zong’. Aangevuld met de prachtige illustraties van Sara Kipin is dit een musthave voor elke sprookjesfan!

Naar welke nieuwe young adult boeken die in juli 2022 verschijnen kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.