Logo-youngadults-site

Recensie: Niets te verliezen – Jennefer Mellink

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Niets te verliezen - Jennefer Mellink

Niets te verliezen is de – bij Uitgeverij Kluitman – tweede verschenen, spannende novelle van Jennefer Mellink. In 2014 debuteerde ze met haar young-adult Gebroken dat vol lof ontvangen werd.

Het verhaal

Na de dood van haar vader is Romee Vinkers samen met haar moeder, zusje, stiefvader en stiefbroer verhuisd naar een nieuw vrijstaand huis. Alleen gebeuren er steeds de vreemdste dingen. Spullen liggen plotseling op een andere plek of ze zijn helemaal verdwenen. Niemand neemt haar verhalen serieus, behalve haar beste vriendin Shannah. Ze besluiten samen op onderzoek uit te gaan. Daarbij maken ze kennis met Elijah, een jongen die als baby ter adoptie werd afgestaan en sindsdien graag de grenzen opzoekt.

Spanning

Wat eigenlijk al meteen opvalt is de spanning die binnen dit gezin hangt. Niemand lijkt nog gewend aan de nieuwe situatie en ondanks dat ze allemaal hun best proberen te doen om een harmonieus gezin te zijn, heeft Romee vaak ruzie met haar stiefvader Tom. En dat er vreemde dingen gebeuren en op een mysterieuze wijze spullen verdwijnen, helpt ook zeker niet mee. De auteur heeft goed gebruiktgemaakt van deze bizarre situatie.

Personages

Hoofdpersoon Romee mist haar vader en kan niet wennen aan de nieuwe relatie tussen haar moeder en Tom. Ze heeft een goede band met haar zusje en ze kan verrassend goed overweg met haar stiefbroer. Ze heeft verkering met de populaire jongen van school maar hij is vaak te druk met andere dingen.

Elijah – die als kind al van pleeggezin naar pleeggezin werd gebracht – woont nu enkele jaren bij zijn pleegmoeder Janna waar hij zich welkom voelt. Ze laat hem vrij in zijn doen en laten en dat is precies was hij wil. Grenzen opzoeken geeft hem een kick totdat het natuurlijk een keer te ver gaat.

Shannah is de beste vriendin van Romee en verslaafd aan Instagram. Ook zij is populair op school en ook op social media heeft ze vele volgers. Ze zoekt graag de spanning op en houdt van sensatie, iets wat ze niet gemeen heeft met Romee. Ze wordt ook niet graag tegengesproken.

Schrijfstijl

Het boek bevat korte hoofdstukken en wordt verteld vanuit het perspectief van Romee en Elijah, waardoor de verhaallijnen goed op elkaar aansluiten. Het is vlot geschreven maar dat maakt de spanning er niet minder op. Sterker nog, je wilt eigenlijk aan stuk door blijven lezen. Ik denk dat de nieuwe gezinssituatie – na het scheiden of het overlijden van één van de ouders – voor velen herkenbaar zal zijn.

Conclusie

Niets te verliezen is een kort verhaal met veel spanning en met een onverwachts plottwist aan het eind. Ik heb genoten van dit boek en ik geef hem daarom 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Lisanne Ortsen

Lisanne Ortsen

Lisanne Ortsen (31) woont met haar vriend en kat in het mooie Overbetuwe en schrijft en leest al zo lang ze zich kan herinneren. Ze is van mening dat een mens nooit genoeg boeken kan hebben, waardoor haar huis dan ook steeds meer op een bibliotheek begint te lijken. Verder houdt ze van puzzelen, (bord)spelletjes en kaarten maken.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.