Logo-youngadults-site

Dubbelgangers

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

Jonas komt thuis na een voetbalwedstrijd en kan zijn huis niet meer in. Zijn ouders laten hem er niet in en hij staat oog in oog met de sprekende gelijkenis van hemzelf. Dan stopt er een bestelwagen. Twee mannen met een stok naderen hem, maar Jonas rent weg. In het bos is hij ze kwijt. Hij komt Ian en Ronnie tegen, ook op de vlucht. Opgejaagd proberen ze tijdenlang te ontkomen. Soms komen ze in een stad om eten te scoren, maar telkens stuiten ze op een wereld vol afwijzing. Samen komen ze erachter waarom ze verstoten zijn. De hechte band die tussen het drietal groeit is herkenbaar. Een spannend, huiveringwekkend verhaal. De identificatie met de ik-figuur Jonas brengt je heel dicht bij opstand en ongeloof. Hij lijkt immers een gewone echte jongen! Tot het eind blijf je hopen op een goede ontknoping. De onontkoombaarheid van het einde wordt zichtbaar in een chaotisch taalgebruik. Sciencefiction is een probaat middel in jeugdboeken om eigentijdse gevoelens te verbeelden. En dat is in dit fascinerende verhaal heel goed gelukt. Vanaf ca. 15 jaar.

bol.com

 

Titel: Dubbelgangers
Auteur: Jesper Wung-Sung
ISBN: 9789044825664

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.