Logo-youngadults-site

Recensie: Charisma van Jeanne Ryan

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Charisma

CharismaJe verwacht voorspelbaarheid, maar het tegenovergestelde is waar. Alles gaat nét even anders.

Charisma is nog niet helemaal volledig getest, maar het zal je leven veranderen. Je wordt socialer, beter, populairder, mensen zien je ineens staan en willen met je gezien worden.

De sociaal onhandige en dodelijk verlegen Aislyn kan Charisma niet weerstaan. Wie wil er immers nou niet een verbeterde versie van zichzelf worden?

De therapie werkt geweldig. Aislyn kan en durft ineens vrijwel alles en eindelijk ziet de jongen waar ze al jaren heimelijk verliefd op is haar staan. De kleine bijwerkingen, zoals hoofdpijn en af en toe flauwvallen zijn dan ook helemaal niet zo erg. Tot er ineens mensen ernstig ziek worden en zelfs dood gaan…

Meer dan een “beetje” sociaal onhandig

Het is onmogelijk om geen medelijden te krijgen met Aislyn.

Vanaf de eerste bladzijde is het duidelijk dat ze niet zomaar een beetje verlegen is. De meeste mensen zijn stiekem wel een beetje nerveus als ze moeten presenteren voor een grote groep, Aislyn begint echter te hyperventileren, moet alles op alles zetten om niet weg te vluchten en slaagt erin haar hele presentatie op het podium te laten vallen. En dat is nog maar het begin. Ze is dan wel mooi, maar niemand wil in haar buurt zijn, behalve haar beste vriendin, feestjes zijn een sociale ramp en haar werk in het zwembad lijkt in het water te vallen.

Als lezer kun je niet anders dan begrijpen waarom Aislyn zich zo gemakkelijk laat overhalen om een medicijn te gebruiken dat alleen nog maar op apen is getest. Waarschijnlijk zou ik nog hetzelfde doen ook.

Race tegen de klok

Natuurlijk gaat dit boek niet alleen maar over rozengeur en maneschijn. De Charisma patiënten worden ziek, raken in coma en sommigen komen zelfs te overlijden. De schrijver weet dit op zo’n manier neer te zetten dat je vol ontzetting op het puntje van je stoel beland. Het is zo’n oneerlijke race tegen de klok en er vallen steeds weer nieuwe slachtoffers.
De spanning in dit boek wordt subtiel, maar onverbiddelijk opgeschroefd. Ik heb stiekem een beetje gevloekt zo nu en dan en zelfs even een traantje moeten wegpinken.

Charisma wist me ontzettend te verassen, juist omdat ik eigenlijk geen al te hoge verwachtingen had. En had ik er al bij gezegd dat die cover met konijntjes echt waanzinnig leuk is?

Conclusie

Een absolute aanrader voor iedereen die houdt van “net een beetje anders”.

Waardering
4/5 sterren

De recensent ontving hiervoor een gratis leesexemplaar van de uitgeverij in ruil voor een eerlijke recensie.

 

Titel: Charisma | Auteur: Jeanne Ryan | ISBN: 9789000344192 | Aantal pagina’s: 272 | Datum van verschijnen: augustus 2015 | Uitgeverij: Van Goor

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Eline van den Berg

Eline van den Berg

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.