Logo-youngadults-site

Genomineerden Dioraphte Literatour Prijs 2015 bekend

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ended soon

literatourDe tien genomineerde boeken voor de Dioraphte Literatour Prijs (DLP) zijn bekend. De DLP is dé prijs voor het beste jongerenboek van het afgelopen jaar en bestaat uit twee juryprijzen en een publieksprijs. Het is de eerste keer dat twee jongeren de jury versterken. Voor de publieksprijs kunnen jongeren tussen de 15 en 18 jaar vanaf maandag 23 maart stemmen op hun favoriete boek via www.literatour.nu. De drie winnaars ontvangen ieder een geldbedrag van

€ 15.000,-. Stemmen kan tot vrijdagmiddag 27 maart 12:00 uur. De winnaars worden diezelfde middag bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Theater van ’t Woord, Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Genomineerd voor de Juryprijs in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig zijn:
De veteraan – Johan Faber (Nijgh & Van Ditmar)
De lieve vrede  – Geertje Kindermans (Nieuw Amsterdam)
Birk – Jaap Robben (De Geus)
Overspoeld – Gideon Samson en Julius ’t Hart (Querido)
Valavond – Marita de Sterck (Querido)

Genomineerd voor de Juryprijs in de categorie Vertaald zijn:
Zac & Mia – A.J. Betts, vertaald door Aimee Warmerdam (Blossom Books)
Bunkerdagboek – Kevin Brooks, vertaald door Jenny de Jonge (De Harmonie)
De geur van vrijheid – Guiseppe Catozzella, vertaald door Manon Smits (De Geus)
Een bijna volmaakte vriendschap – Milena Michiko Flašar , vertaald door Isabelle Schoepen en Kris Lauwerys (Cossee)
Eleanor & Park – Rainbow Rowell, vertaald door Annelies Jorna en Ineke Lenting (Van Goor)

Literatour
Maandag 23 maart start Literatour, de Boekenweek speciaal voor jongeren. Een week waarin leesplezier voorop staat door het vinden van het juiste boek. Gedurende deze week is er extra aandacht in de media voor jonge lezers en schrijvers en zijn er activiteiten rondom jongeren en literatuur op school, in de boekhandel en bibliotheek. Daarnaast zijn 25 toptitels geselecteerd waar jongeren tussen de 15 en 18 jaar een maand lang € 5,- korting op ontvangen. Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 maart gaan diverse auteurs op tour langs scholen waar zij met jongeren in gesprek gaan. Op vrijdagmiddag 27 maart vindt de uitreiking van de Dioraphte Literatour Prijs plaats.

Over de Dioraphte Literatour Prijs
De Dioraphte Literatour Prijs wordt dit jaar voor de 6de keer uitgereikt. De prijs richt zich op boeken die een brug slaan tussen jeugdliteratuur en de wereld van volwassenen. Vorig jaar ging de prijs in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig naar Zeven pogingen om een geliefde te wekken van Ineke Riem (De Arbeiderspers). De prijs in de categorie Vertaald ging naar De verticale man van Davide Longo, vertaald door Pieter van der Drift (De Geus). De Publieksprijs ging naar Tilt van Michiel Stroink (Meulenhoff).

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.