Logo-youngadults-site

De boekenkast van… Ilse

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

ilse1Anderhalf jaar geleden plaatste Ilse ook al haar boekenkast op young-adults.nl, maar het is natuurlijk ontzettend leuk om te zien hoe de boekenkast er nu uitziet. Is er in die tijd wat veranderd? Ze vindt “Wat is je favoriete boek?” nog steeds een rotvraag. Vijftig Tinten Grijs heeft ze nooit uitgelezen en de rest lees je hieronder in het interview. 

Hoe zou jij de inhoud van je boekenkast omschrijven?
Groots! Zeker als ik het vergelijk met anderhalf jaar geleden. Ik ben er inmiddels wel achter dat het veel boeken in één kast en perfectionisme niet zo goed samengaan. Van tijd tot tijd richt ik mijn boekenkast opnieuw in. Waarom? Ik ben op zoek naar een manier om het beter, leuker, praktischer, mooier in te richten dan hoe het op het moment staat. Of ik dan tevreden ben met zoals het nu staat? Zeer zeker niet!

Welk genre lees jij het allerliefst?
Tsja, eigenlijk lees ik tegenwoordig van alles! Vooral young adults. Maar ik houd ook wel van boeken die zijn geschreven over kinderen, maar voor volwassenen.

Hoeveel boeken lees jij gemiddeld per week/maand/kwartaal/jaar?
Voor 2014 heb ik mijn reading challenge ingesteld op 35 boeken. Ik zit nu aan 16 uitgelezen boeken. Ik verwacht dat ik de komende tijd in een wat minder hard tempo ga lezen, aangezien het einde van het schooljaar eraan komt. Ik mag al voor een deel het examen van volgend jaar doen en daar gaat natuurlijk tijd in zitten. In de vakantie ben ik van plan dat wel weer dik in te gaan halen, net als vorig jaar! Toen las ik 45 boeken in totaal.

ilse2

Wat is je favoriete boek?
Anderhalf jaar geleden vond ik dit al een rotvraag en daar is nu niks aan veranderd! Ik denk dat ik niet uit hoef te leggen. De mensen die dat niet snappen, zitten op deze site niet goed denk ik. De reeks die me op het moment erg interesseert is de trilogie van Veronica Roth: Inwijding, Opstand en Samensmelting. Een jaar geleden zou ik het nooit hebben gedacht, want toen dacht ik altijd dat ik dystopische boeken niks zou vinden.

Welk boek wil jij nog heel graag lezen?
Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan in Sterrenlicht van Liani Taylor! Nu ben ik nog even bezig in Haar Naam Was Sarah, maar zodra ik die uit heb, begin ik erin!

Welk boek heb jij het vaakst herlezen?
Dat zijn tegenwoordig kinderboeken! Dat komt omdat ik inmiddels een opleiding in de kinderopvang doe. Op stage vind ik het echt te gek om de kids voor te lezen. Titels als Wie Heeft Er Op Mijn Kop Gepoept?, Rupsje Nooitgenoeg en Kleine Beer zijn de boeken die ik als kind het liefst voorgelezen had. Dus dat dan is het nog leuker om die boeken voor te lezen. Al vind ik voorlezen sowieso leuk, vooral aan kleuters!

Welk boek is een echte miskoop geweest?
Ik heb even gespiekt op mijn “read” lijstje in Word, waar ik tot de conclusie kwam dat ik de afgelopen anderhalf jaar niet veel dikke vette tegenvallers heb gelezen. Ik ben nog steeds niet te spreken over In Deze Boom en Exit, die ik in 2012 al noemde. Er is maar één boek dat ik daarna nooit heb uitgelezen omdat ik ‘m niks vond en dat is Vijftig Tinten Grijs.

Welk boek (of welke serie) is een absolute aanrader?
Zoals ik hierboven al zei: De trilogie van Veronica Roth! Ik was met een vriendin naar het vervolg op The Hunger Games, Catching Fire, toen ik de trailer zag van Divergent. Hij sprak me zo aan dat ik hem thuis heb opgezocht en zodoende ben ik de boeken gaan lezen. En dat terwijl ik dus dacht dat ik niet van dystopie zou houden! Wat dat betreft ben ik maar blij dat ik me twee jaar geleden heb laten overhalen mee te gaan naar The Hunger Games. Anders was ik afgelopen januari nooit naar Catching Fire gegaan.

ilse3

Welk boek is je het meest bijgebleven?
De omnibus van De Vallei van Krystyna Kuhn! (En há, hier kan ik officieel drie boeken in één keer noemen zonder meerdere boeken te noemen.) Krystyna’s boeken vallen onder het genre thriller en net als bij het dystopische genre zijn dat boeken die ik niet zonder twijfelen koop. Echter hebben zóveel mensen me haar boeken aanbevolen dat ik toch begon te overwegen hem te kopen. Daarnaast was de omnibus vorig jaar mei zó goedkoop dat ik wel moest. Ik heb de 874 bladzijden binnen 8 dagen gelezen en daarna ben ik meteen naar de boekenwinkel geracet om deel vier te kopen. Uh, ook een aanrader dus!

Lees jij liever een serie of een boek dat op zichzelf staat?
Tegenwoordig lees ik liever stand alones. Ik merk dat ik boeken van series vaak uitstel met lezen, met name omdat ik bang ben te vergeten waar het over gaat als ik er eenmaal in begin. Daarnaast is het ook voor het schrijven: De laatste tijd ben ik erg bewust bezig met kijken stand alones in elkaar zitten. Dus in zekere zin lees ik om het lezen, maar ook om te analyseren hoe het in elkaar steekt.

Welk boek (of welke serie) moet zeker verfilmd worden?
Ik kan hier zoveel series neerzetten, maar eigenlijk word alles daar al van verfilmd. Het enige wat me dan nog rest te roepen is: De Vallei! Verder misschien Elke Dag van David Levitham. En wat op zichzelf staande boeken betreft? Ik zou het niet weten.

Koop jij je boeken of leen jij het van de bibliotheek?
Sinds kort ga ik weleens naar de bieb! Voorheen kocht ik al mijn boeken. Vroeger ging ik sowieso veel naar de bieb. Dat is minder geworden toen ik ouder werd. De boeken die me interesseerden, had ik allemaal uit. Qua nieuwe boeken was het aanbod niet erg groot. Vanaf toen ben ik vooral boeken gaan kopen. Maar ja, tegenwoordig geef ik als student ook nog geld uit aan andere dingen. Het is niet bevorderlijk voor mijn bankrekening. Ik heb nog niet bijster veel geleend bij de bieb. Echter kan ik daar ook weer nieuwe ontdekkingen doen. Dus naast de 44 boeken in mijn kast die ik nog niet heb gelezen heb, is er nu nog meer wat ik kan lezen.

Hoeveel geld geef jij uit aan boeken (per maand/kwartaal/jaar)?
Dat wisselt echt enorm. Ik zou eigenlijk eens moeten bijhouden hoeveel boeken ik koop en wanneer. Maar dat durf ik niet, omdat ik bang ben er dan achter te komen hoeveel ik eigenlijk kwijt ben aan die dingen. Laten we het erop houden dat ik me in elk geval probeer in te houden de afgelopen tijd.

Als jij zelf een boek mocht schrijven, waar zou dat dan over gaan?
Het antwoord is na anderhalf jaar niet veranderd. Ik heb jarenlang online geschreven over een familie met bovennatuurlijke krachten. Afgelopen juli heb ik meer dan 50.000 woorden geschreven voor een bovennatuurlijk verhaal over een jongen en een meisje. Dat verhaal heet op het moment Het Volk der Bovennatuurlijken. De afgelopen vier maanden zit ik vooral met Casey in mijn hoofd. Weer een ander verhaal, dus! Casey gaat over een meisje dat heel onzeker is en sociale faalangst heeft. Deze maand heb ik ongeveer 25.000 woorden geschreven voor dat verhaal. Ik weet nog niet welk verhaal ik als eerste af ga maken. Voorlopig zit mijn hoofd vooral bij Casey. In juli ga ik in elk geval weer meedoen aan Camp NaNoWriMo, net als vorig jaar. En ik kan dat ook iedereen aanraden, want het is super gaaf!

Je kunt Ilse vinden onder haar profielnaam Ilsepils1995. Wil jij ook je boekenkast laten zien? Leeshier verder.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “De boekenkast van… Ilse

  1. Oe, dank jullie wel! Al is ‘ie inmiddels alweer anders ingedeeld. xD

  2. Echt hele leuke antwoorden op de vragen!:) En ik vind het een mooie indeling van je boeken in je boekenkast.

  3. Leuk interview 🙂
    Ennn… mooie boeken!!!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.