Logo-youngadults-site

Verraad is verraderlijk

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
verraad

verraadIk had het niet verwacht, maar dit boek heeft me nogal weten te overdonderen.
Het verhaal gaat over Anna en Elise, twee onafscheidelijke vriendinnen. Nu ook golden boy Tate voor Anna gevallen is, lacht het leven haar toe. Een weekje Aruba met haar vrienden wordt een groot feest, tot ze Elise vermoord aantreffen in hun vakantiehuis. De politie verhoort hen één voor één, en Anna en Tate worden opgepakt. Al snel komt Tate op borgtocht vrij, maar voor Anna begint een nachtmerrie als hoofdverdachte. Ze moet het proces afwachten in de cel. Hoe kan ze de jury overtuigen van haar onschuld nu alles tegen haar wordt gebruikt?

Abigail Haas begint het verhaal met een heel afstandelijk, maar paniekerig telefoontje naar de alarmcentrale, waarbij je als lezer eigenlijk alleen maar de chaos mee krijgt die de telefoniste ook hoort. En ik vond dat persoonlijk een hele sterke opening waardoor je direct het verhaal in gesleurd wordt.
Verraad is een verhaal waarbij je soms wel goed op moet blijven letten, omdat Haas regelmatig wisselt van het heden, naar het verleden en soms ook politieopnames uitschrijft.
Op sommige punten vond ik dat jammer, omdat het de spanning en de snelheid uit het verhaal haalde. Toch zorgde het er aan de andere kant wel weer voor dat ik een steeds beter beeld begon te krijgen van de gebeurtenissen en doorkreeg wie er loog en wie niet.
Na een aantal hoofdstukken dacht ik te weten wie de moordenaar was en ik moet bekennen dat ik teleurgesteld was. Had Haas zich er echt zo makkelijk vanaf gemaakt?
Maar nee, ik had het mis en langzaam krijg je steeds meer hints en tips. Zoals de advocaat echter in het verhaal heel terecht opmerkt: “Iedereen kan verdacht zijn als je maar goed genoeg zoekt.” En dat is in dit verhaal absoluut waar.

Steeds meer mensen lijken een goed motief te hebben, maar wie heeft het nou toch gedaan?
Ik begon op het laatst een vermoeden te krijgen, maar pas op de allerlaatste bladzijde weet je het zeker. En ik heb nog een paar minuten lang verdwaasd zitten staren.

Als echte fantasy en Young Adult lezer wist ik vooraf niet helemaal zeker of deze thriller wel zou bevallen, maar dat bleek onzin. Dit verhaal past perfect in mijn (overvolle) boekenkast.
Binnen een paar uur had ik het boek uit. Soms had er iets meer vaart in gemogen, maar Haas maakt het zo spannend dat je haar dat makkelijk vergeeft.
Het boek krijgt van mij vier sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Kim

Kim

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.