Logo-youngadults-site

Tegenvallend verhaal in een geweldig nieuw genre

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
wacht-op-mij

wacht-op-mijVoordat ik begin aan deze recensie moet ik even melden dat ik echt een ontzettend groot fan ben van New Adults, een nieuw up en coming genre in Nederland. Sinds ik vorig jaar mijn eerste boek in dit genre las, was ik meteen verkocht. Dus daar kan het niet aan liggen… dat ik niet heel positief ben over Wacht Op Mij.

Het verhaal
We maken kennis met Avery, die haar familie en verleden ontvlucht en kilometers van huis gaat studeren. Een verleden waar in het begin natuurlijk weinig over wordt losgelaten, het moet tenslotte spannend blijven, maar langzamerhand kom je erachter wat er gebeurd is. Avery zelf blijft heel geheimzinnig doen over wat er precies met haar gebeurd is en praat hier dan ook met niemand over. Zelfs niet met haar beste vrienden of met Cam, haar sexy buurman waar ze het uiteindelijk wel heel goed mee kan vinden. Wat ik persoonlijk niet helemaal begreep. Ik hou ervan om me te kunnen identificeren met de hoofdpersonen van het boek wat ik aan het lezen ben, maar dat ging met Avery niet altijd even makkelijk. Natuurlijk snap ik wel dat ze gekwetst is door een hoop mensen, maar betekent dat, dat je maar meteen niemand meer in vertrouwen neemt?

Grote verschillen tussen J. Lynn en Jennifer L. Armentrout
Ik heb al meerdere boeken van Jennifer L. Armentrout gelezen, de Lux serie bijvoorbeeld, ENORME aanrader, maar van J. Lynn (haar pseudoniem) was dit mijn eerste en misschien ook wel de laatste. Waarom? Omdat ik de personages totaal niet origineel vind. Van Cam gaan er dertien in een dozijn, ja hij is sexy en lief maar een mannelijke hoofdpersoon moet toch wel iets meer hebben? En ik had het gevoel dat het hele verhaal rondom Avery ook al meer dan eens geschreven is.

Waar blijft de actie?
Hoewel het me heel lang heeft gekost om door dit boek heen te komen (een maand om precies te zijn) wilde ik toch door blijven lezen. Ik zat te wachten op de grote confrontatie tussen Avery en de geesten uit haar verleden. Maar het boek is uit, en ik zit nog steeds te wachten. Een gemiste kans, met een einde waarvoor ik best wat alternatieven zou kunnen verzinnen.

Als ik kijk naar de quotes op het boek, vrees ik dat veel mensen iets in dit boek zien wat ik niet kan ontdekken, maar hiervoor zul je hem zelf moeten gaan lezen. Ik hoor graag wat jullie er juist wel heel mooi aan vonden, want jullie mening is waarschijnlijk weer heel anders. Van mij krijgt Wacht Op Mij helaas maar 2 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Jenny Buijs

Jenny Buijs

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Tegenvallend verhaal in een geweldig nieuw genre

  1. Ik kon er juist wel heel goed doorheen komen en vond hem lekker vlot weglezen. Het verhaal zelf is inderdaad niet heel spectaculair, maar goed genoeg voor een lekker middagje op de bank – vond ik 😉

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.