Logo-youngadults-site

Tuesday Tunes: Lorde – Everybody Wants To Rule The World

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

lorde-singerToen ik door de Tuesday Tunes lijst scrolde, viel het me plots op dat ik een van mijn favoriete liedjes gewoon nog niet aan jullie heb laten horen. Foei, Amélie. Naast Atlas, de track van ‘The Hunger Games: Catching Fire’ en mijn lievelingsliedje dat dagelijks toch zo’n drie keer door mijn MP3-speler galmt, is er nog muziek van de tweede The Hunger Games verfilming die me echt heeft betoverd. ‘Everybody wants to rule the world’ is een cover. Het liedje is oorspronkelijk een tophit van de Engelse band Tears for Tears uit 1985. Voor de soundtrack van Catching Fire heeft Lorde er haar eigen versie van gemaakt. Je kent HAAR wel van het liedje ‘Royals’, en sinds kort van ‘Team’. Alleen al voor ‘Royals’ ontving de zeventienjarige zangeres een Grammy, en de ene keer dat ik haar zie vind ik haar superschattig, de andere keer ben ik doodsbang voor haar. Maar één ding is zeker, dat meisje kan zingen.

Niet lang na de release van de soundtrack van ‘Catching Fire’, werd ‘Everybody wants to rule the world’ al zo populair dat het ook gebruikt werd voor een verpletterende nieuwe trailer voor het vierde seizoen van ‘Game of Thrones’. Dubbel zoveel reden om deze Tuesday Tunes te beluisteren. En het lijkt ook perfect te zijn voor deze serie. De boeken die ik het liefst lees (fantasy, young adult of eender wat) hebben zo goed als altijd wel een machtsstrijd erin verwikkeld. Dit maakt het meestal zo verslavend, want wie gaat er nu winnen. De goede of de slechte? Lordes cover heeft het niet over expliciet goed of expliciet slecht, maar over hoe iedereen op weg naar macht er te zwaar door beïnvloed kan worden. Heerlijk dat het eens niet zo zwart-wit wordt geportretteerd. En daarlangs biedt het ons ook allemaal inspiratie voor een eigen machtsverhaal!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Tuesday Tunes: Lorde – Everybody Wants To Rule The World

  1. Geweldig lied is dit

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.