Logo-youngadults-site

Liefhebbers Edelsteen Trilogie: alles laten vallen! Silber komt eraan!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Wie van jullie was ook helemaal weg van de Edelsteentrilogie van Kerstin Gier? En wie van jullie was net als ik smeulend verontwaardigd dat ze van ál die edelstenen maar drie had uitgekozen om een boek aan te wijden? (Want zeg nou zelf; keuze zat voor nog een paar boeken over Gwen en Gideon!) En wie vond het een verdrietige aangelegenheid dat er TRILOGIE op stond, wat inhield dat het na drie boeken toch echt over en uit was? Niet getreurd, want Kerstin Gier is bezig met een nieuwe serie, Silber, en het eerste deel, Silber, Het eerste boek der dromen, ligt vanaf half november 2013 in de winkels. Dus: alles uit je handen laten vallen en dompel je snel onder in deze nieuwe wereld van Kerstin Gier.

In Silber maken we kennis met de vijftienjarige Liv Silber, een meisje met gescheiden ouders, waarvan haar moeder, een warrige literatuurwetenschapper, voor haar werk de hele wereld over reist en haar dochters daarbij iedere keer meesleept. Dit keer is de belofte een cottage op het Engelse platteland, maar bij aankomst blijken de plannen gewijzigd. Haar moeder is smoorverliefd geworden op ene Ernest en tot overmaat van ramp wordt kort na hun aankomst in Groot Brittannië aangekondigd dat ze bij hem in zullen trekken. Bij hem, en zijn twee zeventienjarige kinderen Grayson en Florence. Die nacht droomt Liv dat ze Grayson volgt naar een begraafplaats, waar hij samen met zijn beste vrienden Henry, Jasper en Arthur een duister ritueel uitvoert. Daarbij betrappen ze Liv op heterdaad op spioneren. Het wordt pas eng als de dag erna blijkt dat de jongens dezelfde droom hebben gehad en zich kunnen herinneren wat ze heeft gezegd! Een mysterieus en duister avontuur staat op het punt om te beginnen…

Silber vs De Edelsteen Trilogie
Wat ik zo leuk vond aan De Edelsteen Trilogie was de combinatie van die geweldig grappige schrijfstijl van Kerstin Gier en de innemende karakters (maar vooral dat van Gwen). Al na vijf bladzijden voelde Silber als thuis; die lekkere schrijfstijl zat er weer helemaal in en Liv is ook weer een supergrappig personage. In sommige opzichten deed ze me erg denken aan Gwen; haar chaotische en grappige gedachten, haar girlpower en de neiging om de mogelijkheden te kiezen die niet altijd het verstandigst zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze gedachte, aan het begin van het boek in het vliegtuig. Deze deed me erg denken aan Gwen: “…en ik had voor de verandering eens niet naast een dikke, naar bier stinkende vent gezeten, met wie ik om de armleuning moest vechten.” Maar er waren ook genoeg verschillen; allereerst natuurlijk het uiterlijk, maar ook haar kungfu opleiding, haar bereisde verleden en haar voorliefde voor geheimen en de meesterdetective Sherlock Holmes.

Lucide dromen en vier mysterieuze jongens
In De Edelsteen Trilogie draaide alles een beetje rond Gideon, maar Silber heeft maar liefst vier knappe jongens! Één daarvan is ook nog eens toevallig Livs toekomstige stiefbroer, met wie ze onder één dak gaat wonen. Ik vind dat de spanning er hierdoor ook lang in bleef zitten, want ik vond zelf twee van de vier jongens errug leuk! Ook origineel vond ik de nieuwe richting die Silber aannam; het gaat over dromen en demonen. Vooral deze combinatie vond ik verfrissend en vernieuwend. Het boek hield me van bladzijde één tot de laatste letter in een ijzeren greep. Lucide dromen na het lezen van dit boek? Ik dacht het niet. Toen ik het om drie uur ’s nachts eindelijk uit had, ben ik uitgeput in coma gevallen. Maar dat boek MOEST uit! Overigens klinkt gegrinnik en gelach erg hard midden in de nacht. Dat mijn vriend er niet wakker van werd, is een wonder (of het zegt iets over zijn slaappatroon).

Tja, een boek dat me uit mijn nachtrust houdt, omdat ik gewoon MOET weten hoe het afloopt, kan ik bijna niet anders belonen dan door het veel sterren te geven. Vijf sterren voor Het eerste boek der dromen, het eerste boek van deze nieuwe serie Silber, waarmee Kerstin Gier een waardige opvolger heeft geschreven voor De Edelsteen Trilogie. Nu is het wachten op deel twee…

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

5 gedachten over “Liefhebbers Edelsteen Trilogie: alles laten vallen! Silber komt eraan!

  1. Ik heb hem net uitgelezen. Echt een super leuk boek!! Net zo’n feel-good verhaal als de Edelsteen trilogie. Kan niet wachten op deel 2!

  2. Wow, dat wist ik nog niet eens. Het klinkt echt heel leuk! Ik was ook weg van de Edelsteentrilogie, dus ik ga Silber ook zeker lezen 😀

  3. Haha, ben ik al zo voorspelbaar, Ilse? Enne… Heb jij je eerste woorden al geschreven? Jij ook succes!!!

  4. Whihi, ik wist dat dit artikel van jou zou komen. ^.^ Succes met NaNo, Marijke! Niet teveel afgeleid raken door boeken, ghihi. =)

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.