Logo-youngadults-site

Tuesday Tunes: Jack White – Love is blindness

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Já, ik weet het. We moeten wel heel ver ‘out of the box’ gaan denken om ‘The Great Gatsby’ te introduceren bij young-adults.nl. Maar voor deze ene keer kon ik het echt niet laten! Nu ik van de verbluffende verfilming van een klassieker heb mogen genieten, kan ik jullie de soundtrack toch niet onthouden. Het is echt een van de beste soundtracks die ik al voorbij heb zien komen van moderne verfilmingen. Jay-Z in hoogst eigen persoon nam zelfs deel als executive producer. Nieuwe muziek van Florence and the Machine, Fergie, Lana Del Rey, The xx, will.i.am… is te horen. Verder vind je verschillende covers van reeds bekende nummers , zoals ‘Back to Black’ en ‘Crazy in love’ op een heel andere maar even speciale manier. ‘Love is blindness’ wordt door Jack White, voormalige zanger en gitarist van The White Stripes, op een fantastische manier gecoverd, die ik stiekem nog beter vind dan het origineel. Het liedje is zowel in de trailer als in de film zelf te horen.

‘The Great Gatsby’ is gebaseerd op de gelijknamige klassieker van F. Scott Fitzgerald. Het is een verhaal dat wordt verteld door Nick Carraway, de buurman van een zekere Jay Gatsby, een schatrijke en mysterieuze man die bijna dagelijks feestjes organiseert die alle decadentie overtreffen. Dan wordt Nick ingezet om zijn nicht Daisy, een oude liefde van Gatsby, terug op Gatsby’s spoor te brengen. Maar wanneer dat gebeurt, breekt er waanzin uit te midden van alle decadentie.

Zijn jullie benieuwd naar nog meer prachtige muziek, dan raad ik jullie zeker aan om te kijken naar de geweldige soundtracklist.

100$ Bill – Jay Z
Back To Black – Beyonce x Andre 3000
Bang Bang – will.i.am
A Little Party Never Killed Nobody (All We Got) – Fergie + Q Tip + GoonRock
Young And Beautiful – Lana Del Rey
Love Is The Drug – Bryan Ferry with The Bryan Ferry Orchestra
Over The Love – Florence + The Machine
Where The Wind Blows – Coco O. of QuadronCrazy in Love – Emeli Sande and The Bryan Ferry Orchestra
Together – The xx
Hearts A Mess – Gotye

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.