Tuesday Tunes: Radiohead – All I Need

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ja ja ja ja, jullie zien het goed! Voor de tweede keer op rij hebben we een knaller van een band voor onze Tuesday Tunes, zoals je in de literatuur wel de ‘klassiekers’ hebt, waarin bijvoorbeeld The Great Gatsby of Moby Dick een grote rol spelen. Keer op keer zijn de liedjes die de Tuesday Tunes naar jullie brengt te horen in een of andere Young Adult verfilming. Hoewel dat vaak muziek is die een wat jonger publiek aanspreekt – wat best logisch is aangezien Young Adult ook voor jongere lezers bedoelt is – passeren wel degelijk vaak gerenommeerde bands de revue. Vorige week was het de beurt aan Scorpions, nu hebben we Radiohead.

Radiohead is een Engelse alternatieve rockband – lees grunge rock – uit Oxfordshire, die al meer dan 15 jaar meedraait. Ondertussen hebben ze al zes albums op hun lijstje staan, en niets wijst erop dat er geen aanleiding meer is voor een nieuwe plaat. Ze zijn een van de drijvende krachten achter het laatste decennium van alternatieve muziek. Enkele van hun bekendste nummers zijn “Paranoid Android”, “Let Down” en “Jigsaw Falling Into Place”, en wie hun naam niet kent, verdient een tik op de vingers. In de tweede trailer van The Mortal Instruments – City of Bones is het liedje All I Need te horen. Wat vinden jullie ervan? Zijn jullie het ermee eens dat ze het alternatieve genre meer kleur geven?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Het zinderende vervolg van Heks van vuur en oorlog is nu uit! De jonge heks Lara Polaris komt voor nieuwe uitdagingen te staan als zij de rol van rebellenleider op zich moet nemen. Klik op onderstaande knop.

Of bestel hem bij je favoriete boekhandel!

Volg ons

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today