Logo-youngadults-site

Wederom een pageturner

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Een schoolreisje naar Vlieland loop volledig uit de hand: een van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. De groep is lamgeslagen. Wat is er gebeurd? Wie heeft het gedaan? En wie loopt er nog meer gevaar? Door het slechte weer kan niemand van het eiland af. Steeds meer feiten komen aan het licht; bijna iedereen lijkt een motief te hebben, bijna niemand lijkt de waarheid te spreken. Vriendschappen komen onder druk te staan en langzaam maar zeker verandert het verblijf in een regelrechte hel.

Proloog
Zoals we gewend zijn van Mel Wallis de Vries grijpt ze je meteen naar je keel. Vanaf de eerste regel is de spanning voelbaar als er iemand midden in de nacht door de duinen loopt, op weg naar een geheim afspraakje en dan gewurgd wordt. Wie is de persoon die in het holst van de nacht sterft? Wie is de moordenaar? Een man of een vrouw? Een leerling? Iemand anders? Allemaal vragen waar je het liefst zo snel mogelijk antwoord op wilt hebben.

Schoolreisje
De sfeer van een groep jongeren en leraren op schoolreisje is helemaal goed. De angst als de tocht op de Noordzee richting Vlieland op zijn zachts gezegd onstuimig verloopt. Het gekibbel tussen leerlingen. De verhoudingen tussen leraren en leerlingen. Het is alsof ik zelf weer op schoolreisje ben met alle emoties van weleer.

Afwisseling in perspectieven
Mel Wallis de Vries staat erom bekend dat ze in meerdere perspectieven schrijft. Maar dit keer heeft ze goed uitgepakt. Een hele groep klasgenoten, jongens en meisjes, komt aan bod. Leraren. De kapitein. De hoofdcommissaris. Op die manier krijg je een perfect beeld van wat er speelt en komen er vragen bij, in plaats van dat er vragen beantwoord worden.

Wederom spannend
Ik ging er vanuit dat Klem, net als alle andere boeken van Mel Wallis de Vries spannend zou zijn. Maar het was meer. Ik vond de puzzel moeilijker. Ik had meer vragen. En ik wilde het boek zo snel mogelijk uit hebben om toch maar te weten wie de dader was. Ik had daarom nog geen twee dagen nodig om het boek uit te lezen.

Ook is het boek doorspekt met thema’s als vriendschap, onzekerheid, verliefdheid en jaloezie. Om van te smullen.

Kleine kanttekening
Toen ik eenmaal wist wie de dader was vielen bijna alle puzzelstukjes op zijn plek en was het logisch wie de dader was. Maar toch mistte ik een klein stukje. Een stukje dat, op een anonieme manier natuurlijk, weergegeven zou hebben wat zich tussen het slachtoffer en de dader had afgespeeld. Dat een alarmbel laat afgaan. Oh, was hij/zij het die …

Maar dat doet niets af aan de kwaliteit. Mel Wallis de Vries is en blijft een schrijfster van pageturners en ik kan alleen maar zeggen: ‘Mel, blijf alsjeblieft schrijven!!’

Mel Wallis de Vries krijgt van mij 4,5 ster voor Klem.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Wederom een pageturner

  1. Ik moet bekennen dat ik nog geen een boek van Mel Wallis de Vries heb gelezen. Ik hou normaal niet zo van Thrillers. Maar deze recensie heeft me wel nieuwsgierig gemaakt naar dit boek. Dus ga het lenen in de bieb.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.