Geplaatst op Geef een reactie

Tuesday Tunes: Muse – Neutron Star Collision

music-monday

Lieve hemel, wat vliegt de tijd toch. We zitten al in november! En jullie weten wat november is… de Twilight maand! Of beter gezegd; de Afscheid-van-Twilight-maand. Want over een weekje verschijnt de allerlaatste Twilight-film “Breaking Dawn Part 2” in de filmzalen. Maar of het de allerlaatste Twilight-film is, dat durf ik nog niet te zeggen. Stephenie Meyer heeft namelijk nog een spin-off geschreven over Bree Tanner, een van de nieuwe vampieren uit het nieuwelingenleger van Victoria. Terwijl we in Eclipse alleen de woestheid en bloeddorstigheid van deze nieuwelingen te zien krijgen, laat Meyer ons in haar kortverhaal meevoelen met het

jonge meisje. Na de publicatie van dit boek werd er gezegd dat een verfilming best mogelijk was, dus zodra er nieuws is krijgen jullie het te horen.

Voor deze Tuesday Tunes zijn we aanbeland bij Eclipse, en het eerste liedje dat dan in mijn hoofd opspringt is Neutron Star Collision van Muse, het officiële liedje bij de film. Muse is al eerder te horen in de Twilight-films, en de band heeft ook een speciale betekenis voor schrijfster Stephenie Meyer. Ze looft deze band altijd in haar dankwoord, omdat er geen enkele band is wiens muziek haar meer inspireert of haar beter laat schrijven dan Muse. Daarom verdienen ze wel een plekje in onze Tuesday Tunes van deze maand!

p.s. Deze is al eerder in de Tuesday Tunes verschenen, maar ik wilde deze gewoon nog een keer onder de aandacht brengen.

 

Geef een reactie