Logo-youngadults-site

Verstrikt: Mel Wallis de Vries

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
verstrikt

verstrikt

Als Lara haar ogen opent, is alles zwart. Ze kan zich niet bewegen. Eerst denkt Lara dat ze droomt. Maar hoe hard ze haar best ook doet, ze wordt niet wakker. En dan begint ze stemmen in het duister te horen; sommige boos, andere verdrietig. Wat willen ze van haar? En waarom kan ze niet uit het zwart ontsnappen?
Langzaam komen Lara’s herinneringen terug, en komt ze erachter dat ze een dramatisch ongeluk heeft gehad. Is ze dood? Moet ze voor altijd in het zwart blijven ronddolen? In haar wanhoop beseft ze één ding: het leven van haar beste vriendin Maud is ook in gevaar. Maar hoe kan ze Maud ooit waarschuwen? Lara zet alles op alles om met Maud in contact te komen, maar de tijd dringt…

Bijzonder detail
De vlotte en spannende schrijfstijl van Mel Wallis de Vries is meteen herkenbaar in Verstrikt. Het boek is geschreven vanuit Lara en Maud, twee hartsvriendinnen. Bijzonder detail is dat de hoofdstukken geschreven vanuit het perspectief van Lara, grijs zijn. Naargelang ze steeds meer bij kennis komt worden de pagina’s lichter. Een bijzondere vondst die prachtig bij het duister van Lara’s toestand past.

Duister
Verstrikt begint door de ogen van Lara. En die wereld is duister. Ze kan niets zien en kan zich niet bewegen. Heel langzaam en beetje bij beetje komen Lara’s herinneringen weer terug en kom je steeds meer te weten over haar gevoelens, over haar band met Maud en hoe het heeft kunnen gebeuren dat ze in het duister terecht is gekomen.

Schuld
Maud worstelt met een schuldgevoel. Misschien was alles wel anders gelopen als zij met Lara was mee gegaan, op de avond van Lara’s ongeluk. Ze is daardoor erg vatbaar voor de avances van de enigszins foute, Dexter, de vriend van Lara’s vriendje. Het leven lijkt haar weer toe te lachen. Toch gaat het bijna fout.

Spannend
Zoals alle boeken van Mel Wallis de Vries is Verstrikt vanaf pagina één spannend en zit het boordevol thema’s die jongeren aanspreken. Vriendschap, onzekerheid, verliefdheid en jaloezie. Je kunt niet anders dan meeleven met de vriendinnen en hopen dat het goed komt met Lara.

Beetje voorspelbaar
Al vrij snel had ik in de gaten wie met het ongeluk van Lara te maken had. Ook was er hier en daar sprake van niet helemaal duidelijke acties van de personages. Maar heb ik daar echt last van gehad? Nee, helemaal niet! Mel Wallis de Vries heeft weer een pageturner geschreven. Wat mij betreft is ze dé thrillerschrijfster van Nederland en Belgïe. Ik kijk uit naar haar nieuwe boek dat eind oktober zal verschijnen.

Mel Wallis de Vries krijgt van mij vier sterren voor Verstrikt.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.