Logo-youngadults-site

Een gruwelijke mythe in een nieuw jasje

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het leven als tiener is niet zo gemakkelijk. Zeker niet als je ouders een supermarkt runnen in een Iers dorpje en zij en je zussen al hun tijd wijden aan die winkel zoals in De dag dat Connor verdween bij Maeve het geval is. En als je broer dan ook nog eens zwaar autistisch is en jij de enige bent die hem een beetje onder controle kan houden, moet je er soms even uit. Maeves uitlaatklep is wandelen door het prachtige natuurgebied in de Ierse bergen en verhalen verzinnen. Eén verhaal laat haar niet met rust: de enge mythe over Cummeengeera. Wanneer ze de nomade Alex ontmoet, ontstaat er een vreemde vriendschapsband en eindelijk kan Maeve het verhaal dat reeds zolang door haar hoofd speelt kwijt.

Unieke personages
Een van Harm Tilstra’s sterkste punten is toch wel het creëren van bijzondere personages. Je kan je direct inleven in het personage Maeve, terwijl ze toch haar rare trekjes heeft. Ze weigert thuis een poot uit te steken en zondert zich liever af in de bergen om daar bizarre verhalen over stenen te verzinnen. Ook de zwervende Alex kun je niet anders dan leuk vinden. Net als Maeve ben je geïnteresseerd in deze rare vogel die een huis bouwt in de bergen van Cummeengeera en over zijn leven vertelt aan een wildvreemde. Zelfs de humeurige broer Connor roept je sympathie op. De reden dat dit boek je zo aanspreekt, is dat de personages je echt vastgrijpen. Ze zijn levensecht; ze hebben hun rare trekjes en tegelijk zijn ze interessant. Je wil meer over ze weten.

Origineel
Dit is eens iets heel anders. Geen vampiers, engelen of monsters. Geen verkrachters of moordenaars. Geen spannende avonturen of speciale werelden. Dit is een eenvoudig verhaal over een meisje dat een nomade ontmoet met wie ze een band opbouwt. Ik ben normaal helemaal geen fan van real life verhalen, maar deze heb ik in een ruk uitgelezen. Ik denk ook dat dit een boek is dat voor lezers met verschillende interesses eens een leuke afwisseling is.

Gruwelijk maar geniaal einde
Op het einde heeft de schrijver me echt weten te verrassen! Allereerst werd ik al gefascineerd door de gruwelijke mythe, die stapje voor stapje onthuld werd. Maar de mythe die opnieuw gebeurt, dat einde is gewoon geniaal. Ik werd geheel van mijn stoel geblazen, verbaasd door de vaart en de verrassing van de laatste hoofdstukken. Dit is een van de betere boeken die me is bijgebleven.

De dag dat Connor verdween is een uniek verhaal. Het gaat in feite over een mythe, maar de schrijver heeft op een originele manier er een verhaal rond opgebouwd. Tot mijn grote verrassing heeft het me van begin tot eind weten te boeien en daarom krijgt dit boek 5 sterren van mij!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Een gruwelijke mythe in een nieuw jasje

  1. Komt op de lijst.

  2. dit boek lijkt me wel wat , het kom op me lijstje

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.