Logo-youngadults-site

De boekenkast van Selina

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Elke week proberen we een nieuwe boekenkast te laten zien. En ook deze week hebben we er weer eentje voor bij de verzameling! Deze week laat Selina zien wat voor boeken zij allemaal heeft. Zo te zien heeft Selina een aantal series al compleet, en heeft ze geen boekenkast, maar een plank. Lees snel het interview met Selina en kom erachter waarom ze geen boekenkast heeft…

Hoe zou jij de inhoud van je boekenkast omschrijven?
Het is eigenlijk geen boekenkast maar een plank. Ik slaap op zolder en helaas is daar nog geen eens plek voor een kledingkast, laat staan een boekenkast. Maar sinds één dag hangt eindelijk de plank, zodat ik mijn boeken eens netjes naast elkaar kon zetten. Het varieert van Harry Potter, Twilight en de Hongerspelen tot luchtige meidenboeken. Sommige ervan zijn series en sommige gewoon lossen delen. Er staan ook nog boeken bij van toen ik nog wat jonger was, maar ook een paar volwassenen boeken.

Welk genre lees jij het allerliefst?
De twee leukste genres vind ik fantasy en young adult. Gelukkig zijn die twee goed te combineren. Een boek over liefde met op de achtergrond fantasy, daarvan houd ik het meest. De meeste boeken die ik heb, hebben dat thema.

Hoeveel boeken lees jij gemiddeld per week/maand/kwartaal/jaar?
Ik probeer wel één boek per week te lezen. Soms lees ik zelfs in vier boeken tegelijkertijd. In vakanties kan ik wel twee boeken per dag uitlezen, mits ik natuurlijk boeken heb. Ik lees heel erg snel dus een boek van 350 bladzijden kan ik al in een halve dag uitlezen. Soms is het gewoon heerlijk om even die laptop uit te zetten en gewoon rustig met je boek op schoot te gaan lezen.

Wat is je favoriete boek?
Dat wisselt heel erg. Eerst was ik helemaal idolaat van Harry Potter, toen werd het Twilight en nu ben ik in de ban van de Hongerspelen. Maar er zijn ook andere boeken die bij mij zijn blijven hangen zoals Starters, Pretty Little Liars en Deadline.

Welk boek is je het meest bijgebleven?
Dan noem ik toch een recent boek: Starters. Het verhaal is zo krankzinnig en origineel. Het bleef me iedere keer verbazen wat voor een rare wereld het was in dat boek. Ik ben heel erg benieuwd naar het tweede deel van dit boek, of het nog steeds origineel en prikkelend is.

Lees jij liever een serie of een boek dat op zichzelf staat?
Het voordeel van een los boek is, is dat je geen cliffhanger op het einde hebt en dus niet hoeft te wachten op deel twee. Een serie vind ik wel leuker maar iedere keer als het een ontzettend spannend einde heeft, en deel twee moet nog verschijnen, dan hoopte ik wel dat het geen serie was. Maar het is dan wel extra leuk als deel twee uitkomt, zo heb je ook wat naar om uit te kijken.

Koop jij je boeken of leen jij het van de bibliotheek?
Ik leen eigenlijk nooit meer, ook omdat ik nu achttien ben en moet betalen. Regelmatig loop ik een boekenwinkel in en dan pak ik gewoon een boek dat me aanspreekt en dan koop ik die. Soms zijn dat drie boeken per week en soms maar één per maand.

Hoeveel geld geef jij uit aan boeken (per maand/kwartaal/jaar)?
Gemiddeld twee boeken per maand dus rond de 30/40 euro per maand als ik dat geld heb.

Als jij zelf een boek mocht schrijven, waar zou dat dan over gaan?
Toevallig schrijf ik al verhalen. Ik ben op de helft van een fantasy-verhaal over een meisje dat verliefd wordt op een elf, die gevlucht is uit de elvenwereld. In het begin weet ze niet dat hij een elf is, maar uiteindelijk komt ze erachter. En ik ben net begonnen over een verhaal met een meisje met geheugenverlies. Ik schrijf meestal over een meisje en dan komt er ook wel liefde in voor.

Selina is lid van de community en je kunt haar vinden onder de gebruikersnaam Selinnie. Wil jij ook je boekenkast laten zien? Lees hier verder.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

5 gedachten over “De boekenkast van Selina

  1. als je er nog nodig hebt, als ik thuiskom kan ik nog mee doen?

  2. Echt superleuke boeken!! Ik zie er een heleboel die ik ook heb en die geweldig zijn om te lezen maar ik zie er ook al een aantal die ik zelf nog graag zou willen hebben 😛 Ik ken je probleem, want ik heb namelijk ook een hele kleine kamer en ik moet mij boeken verspreiden over de hele kamer terwijl ik ze natuurlijk veel liever allemaal bij elkaar zou willen hebben. Een boekenkast zit er voor mij helaas niet in 🙁

  3. ik lees dat soort boeken ook graag!

  4. Leuke boeken collectie heb je!!

  5. Weer een leuk intervieuw. Ook al is het een plank! Het zier er erg leuk uit…

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.