Logo-youngadults-site

Angie – Anders dan de anderen zet je aan het denken

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
angie

angieWat als je het gevoel hebt dat er niemand is die jou begrijpt? Zo voelt Angie zich steeds meer. Ze zit in het laatste jaar humaniora, maar vindt niet dat ze daar op haar plaats zit. Niet alleen bevindt ze zich op een andere golflengte dan haar klasgenoten, acteren is het enige dat haar leven zin geeft. Het is haar passie, hier leeft ze voor. Angie is bang dat ze haar droom -afstuderen als volwaardige actrice- niet zal kunnen waarmaken. Haar ouders hebben immers een heel andere toekomst voor haar in gedachten. Ze voelt zich alleen op de wereld, als zelfs haar enige vriendin Ilona zich liever bezighoudt met haar vriendjes dan met Angies problemen. Maar dan ontmoet ze de schrijver Marc Marck, die niet alleen haar wereld op zijn kop zet maar haar ook helpt om haar droom voort te zetten.

Goed inlevingsvermogen
Je volgt het verhaal door de ogen van drie intrigerende personages: Angie, Marc Marck en Ilona. Hoewel ze zeer uiteenlopende persoonlijkheden hebben, was de gedachtegang van elk personage even aangenaam om te volgen. Angie is zeer gepassioneerd, Marc Marck vertelt alles zeer poëtisch en Ilona houdt zich vooral bezig met het veroveren van jongens. Drie totaal verschillende personages, en toch weet Marc Hendrickx ze zeer interessant neer te zetten. Ik kon me goed in hun wereld met alledrie hun eigen problemen verplaatsen. Daarbij zorgt het afwisselende perspectief voor een mooie variatie in het verhaal.

Lessen over de toekomst
In Angie – Anders dan de anderen draait alles om keuzes maken. Angie en Ilona zitten in het laatste jaar en moeten binnenkort beslissen hoe hun toekomst verdergaat. Moet je alles op het spel zetten voor je passie? Hendrickx zorgt niet enkel voor een indrukwekkend verhaal, maar heeft ook een boodschap voor de jongvolwassenen die zulke keuzes moeten maken. Kies voor wat je hart je ingeeft! Je gaat nadenken over wat jij in het leven wil, en wat anderen jou opdringen. En dat is wat een goed boek hoort te doen: in je hoofd blijven naspoken.

Interessante thema’s
Naast het onderwerp verder studeren barst het van de goed doordachte thema’s. Hoe red je je in een wereld waarin jij als buitenbeentje door niemand wordt begrepen. Dit verhaal toont dat de outsiders ook speciaal zijn op hun manier, en dat je je niet slecht hoeft te voelen omdat je anders bent. Maar het thema dat mij het meest heeft geraakt, is de liefde tussen mensen van verschillende leeftijden. Hendrickx zet het onderwerp op een unieke manier neer. De levenswijze en schrijvende dertiger Marc kan zijn gevoelens voor de adolescente Angie niet onderdrukken. Zij is op haar beurt tot over haar oren verliefd op hem. Het speciale van dit boek is dat zo’n liefde niet slecht hoeft af te lopen.

Al bij al is Angie – Anders dan de anderen een heerlijk verhaal dat je vanaf het begin niet meer kunt wegleggen. In dit verhaal heb ik geen enkel minpunt kunnen vinden, enkel dat het naar mijn mening veel te snel is uitgelezen. Daarom is dit boek een aanrader voor iedereen; outsiders en studenten die niet weten wat ze moeten doen, adolescenten en volwassenen. Ik geef het verhaal 5 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.