Logo-youngadults-site

Haar vurige kus, kan zijn dood betekenen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Firelight_voorkant

Firelight_voorkant

Jacinda is een Draki, een afstammeling van de oorspronkelijke Draken die zich nu in mensen kunnen veranderen. Ze is een van de zeldzaamste in haar soort, namelijk een vuurspuwende Draki. De gemeenschap waarin zij leeft is erg streng en draken mogen alleen ’s nachts vliegen, omdat ze anders gezien kunnen worden door mensen. Wanneer Jacinda besluit om overdag samen met haar vriendin de vleugels te strekken, worden ze gezien door jagers… Nu Jacinda de regels heeft overtreden, is het voor haar niet meer veilig in de kolonie. Jacinda’s moeder besluit, samen met Jacinda en haar tweelingzus, te vluchten naar een woestigachtig plaatsje, waar Jacinda haar Draki moet laten sterven van haar moeder. Gelukkig zit er bij haar op school een jongen die haar Draki juist doet aanwakkeren.

Origineel

Firelight – ziel van vuur van Sophie Jordan is op een aantal aspecten erg origineel. Dit is de eerste young adult die ik lees die over draken gaat. Het ontstaan van de Draki’s vind ik leuk gevonden en de beschrijvingen van deze dodelijke wezens en het gebied waar ze leven zijn erg beeldend verteld. Dit was erg prettig, want zo kon ik het me volledig visualiseren. Daarnaast zijn de hoofdpersonages aan elkaar gewaagd, want zowel Jacinda als de jager (Will) op wie ze verliefd wordt kunnen elkaar zo doden.

Melodramatische gevoelens
Hoewel sommige aspecten in Firelight goed zijn uitgewerkt, vind ik dat de relaties tussen de personages te wensen overlaat. Jacinda weet dat ze moet oppassen voor jagers, maar laat zich volledig gaan wanneer ze verliefd wordt op een van hen. Ook is haar gedachtegang het gehele boek door tegenstrijdig en valt het continue in herhaling. Daarnaast groeit de relatie tussen Jacinda en de jager veel te snel en brengt Jacinda haar familie in gevaar (terwijl ze weet dat wat ze doet niet goed is). Dit is erg jammer. Ik vind Jacinda dan ook een roekeloos en wisselvallig personage als ik uitga van wat ze is en wat ze geheim moet houden.

Spanning
De schrijfstijl is vlot geschreven en Firelight leest dan ook erg gemakkelijk weg. En er gebeurt genoeg dat de spanning erin houdt en maakt dat je verder wilt lezen. Vooral wat Jacinda betreft vond ik dit goed uitgewerkt: Jacinda moet haar Draki onder controle houden, want anders kan ze zichzelf als Draki aan mensen blootstellen en in de buurt van Will gaat dit niet altijd even gemakkelijk, wat zorgt voor leuke situaties. Ook kan één vurige kus van haar, zijn dood betekenen. Ik vind de spanning in Firelight dan ook op een degelijke manier uitgewerkt en dat maakt de dramatische gevoelens van Jacinda enigszins weer goed.

Spannend eind
Persoonlijk vind ik het eind ietwat tegenvallen, omdat hier weer de roekloosheid van Jacinda om de hoek komt kijken. Maar die laatste gebeurtenis maakt alles wel ontzettend spannend, want wat gaat er gebeuren in deel twee? Ik wil het volgende deel dan ook absoluut lezen.

Kortom: Firelight is absoluut een origineel verhaal. De personages hadden iets beter uitgewerkt mogen worden, maar dit doet geen afbreuk aan de spannende gebeurtenissen en het feit dat je wilt doorlezen. Ik raad dit boek dan ook aan iedere liefhebber van verboden liefdes en young adult fantasy aan. Firelight krijgt van mij 3 sterren.

Ik ben benieuwd wat jij van het boek vindt of dat je het gaat lezen! Geef hieronder je mening 🙂

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

6 gedachten over “Haar vurige kus, kan zijn dood betekenen

 1. Klinkt als romeo en juliet in een nieuw jasje,. Wat ik me dan afvraag, heeft de schrijver ook uitgewerkt wat er met die vriendin gebeurd die samen met haar mee gaat vliegen?

 2. @ Natasja

  Ik snap wat je bedoeld ja, maar ik ben ook altijd wel een twijfelaar dus ik herken me daar wel in.

  Kan niet wachten tot het volgende deel uitkomt. Waarschijnlijk koop ik die in het engels omdat ik geen geduld heb om te wachten tot die in het nederlands uitkomt 😛

 3. @Meerth, humzz daar heb je een punt. Zo had ik het nog niet bekeken, maar inderdaad het gaat natuurlijk om die worsteling van gevoelens: enerzijds haar familie en anderzijds Will. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik heel erg twijfelde tussen 3 of 4 sterren.

 4. Tja.. Het is denk ik net hoe je er tegenaan kijkt! Ik vond al die drama geweldig! Ze zit zo met zichzelf in de knoop en iedere keer neemt ze zich voor dat ze voor haar familie kiest, maar als ze Will dan ziet…

  Ik vind juist die twijfel superherkenbaar; als je eenmaal verliefd bent dan doe je soms gekke dingen 😉

 5. Weet je wat het is, ze denkt er nog bij na als het al is gebeurd en als iedereen haar kan zien. Als ze meteen erachteraan was gegaan, dan had ik het misschien beter gesnapt. (ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel, want ik wil niet teveel verklappen). Ik vond het ook een mooi verhaal.

 6. Die roekeloosheid aan het einde daar kon ik me eigenlijk wel in vinden. Ik vond hem echt heel mooi, heb hem daarom 5 sterren gegeven.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.