Logo-youngadults-site

Zeven kleine criminelen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

Zeven-kleine-criminelenTitel: Zeven kleine criminelen
Auteur: Christian Frascella

ISBN: 9789048811625

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl

 

Tijdens de zomer van 1985, in een dorpje in Midden-Italië, besluiten zeven onafscheidelijke vrienden om de plaatselijke bank te overvallen. De leider van de groep, Billo, heeft een plan: ‘We leggen het aan met de serveerster uit het café, stoppen een  slaappil in de koffie die bestemd is voor de bewaker van de bank en we worden allemaal rijk!’ De andere vrienden hebben zo hun bedenkingen. Uiteindelijk stemt iedereen toch in met het plan en worden de voorbereidingen getroffen: neppistolen die niet van echte te onderscheiden zijn, bivakmutsen, een vluchtplan en natuurlijk de slaappil. Maar nog voor de vrienden hun plan kunnen uitvoeren, is een echte overvaller hen voor. Volgens de geruchten is De Mexicaan terug.

Ze waren allemaal ongeveer twaalf jaar oud toen ze besloten de plaatselijke bank te beroven. Het idee kwam van Billo en Gorilla. Na afloop van een partijtje voetbal op het plein, terwijl ze zich, uithijgend, opfristen aan het fonteintje, had Billo het ook bij de anderen geopperd. ‘Wat zouden jullie ervan zeggen als we eens wat geld verdienden?’ Ranacci had hem wantrouwend aangekeken. ‘Hoe bedoel je?’ Ranacci liep altijd ergens op te kauwen. Billo was serieus. ‘Ik heb erover nagedacht. We hebben allemaal geldproblemen, behalve Corda dan…’

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.