Logo-youngadults-site

De Boekenkast van Daph

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

boekenkast_daph6We hebben weer drie nieuwe OVERVOLLE boekenkasten erbij. Deze keer laat Daph haar boeken zien, en jeetje wat zijn het er ontzettend veel! Daph leest ontzettend graag en de teller staat dit jaar al op 116! Overtreffen jullie haar? Ik zit bij lange na niet bij haar in de buurt. Zullen we snel een kijkje nemen?

Hoe zou jij de inhoud van je boekenkast omschrijven?boekenkast_dap4
Vol – en YA in alle soorten en maten. Er staan ook wat boeken voor volwassenen in mijn kasten, maar YA heeft duidelijk de overhand. Mijn kasten zijn ontzettend vol en in alledrie zijn de boeken dubbel neergezet – wat je dus niet ziet is dat er zelfs nog een rij achter de boeken staat!

Welk genre lees jij het allerliefst?
YA – mijn favorieten daarbinnen zijn dystopische verhalen, verhalen die gebaseerd zijn op Griekse/Noorse/Romeinse mythologie en verhalen met een paranormaal tintje (en dan het liefst buiten het ‘standaard’ vampieren/weerwolf straatje)

Hoeveel boeken lees jij gemiddeld per week/maand/kwartaal/jaar?
Héél veel! Vorig jaar heb ik 13 boeken gelezen, maar dit jaar ben ik helemaal los gegaan. Het is nu begin november en de teller staat op 116. Yikes..

boekenkast_dap1Wat is je favoriete boek?
Before I Fall door Lauren Oliver. Ik vond dat echt een heel mooi verhaal en haar schrijfstijl is geweldig. Naast Before I Fall zijn ook de boeken van Rick Riordan, J.K. Rowling en The Hunger Games van Suzanne Collins favoriet.

Welk boek wil jij nog heel graag lezen?
Te veel om op te noemen! De boeken waar ik met smart op zit te wachten zijn Insurgent door Veronica Roth (vervolg op Divergent), The Mark of Athena door Rick Riordan, de Perfect Chemistry serie van Simone Elkeles, de Uglies series door Scott Westerfeld en Forbidden door Tabitha Suzuma. De eerste twee komen pas in 2012 uit dus daar moet ik nog wel even op wachten!

boekenkast_dap3Welk boek heb jij het vaakst herlezen?
Dat is zonder twijfel Harry Potter – dus dan zal De Steen der Wijzen wel het vaakst herlezen zijn. Ik herlees de serie regelmatig, en begin dan helemaal bij het begin, ook al is Deathly Hallows, boek 7, mijn absolute favoriet.

boekenkast_dap2Welk boek (of welke serie) is een absolute aanrader?
Ik zou alles van Rick Riordan aanraden, met name Percy Jackson and the Olympians en de spinoff/sequel serie The Heroes of Olympus. Zijn boeken zitten vol humor, avontuur en eerlijk gezegd steek ik er heel wat van op! Daarnaast vond ik Will Grayson, Will Grayson van John Green en David Levithan erg leuk en ook Sing me to Sleep is een van mijn favoriete boeken – ik zou alleen wel de tissues bij de hand houden!

Lees jij liever een serie of een boek dat op zichzelf staat?
Het ligt er helemaal aan in wat voor bui ik ben, maar ik lees beiden regelmatig. Wat ik wel altijd graag van tevoren wil weten is óf een boek een deel van een serie is – ik heb wel eens de laatste pagina van een boek gelezen en dacht “Huh?! Hoe kan dat?!” en dat ik er dan later achter kwam dat het boek de eerste is in een serie. Dat leest toch anders wanneer je begint.

Welk boek (of welke serie) moet zeker verfilmd worden?boekenkast_daph
Onlangs heeft Lionsgate (die ook The Hunger Games maken!) de rechten gekocht van The Knife of Never Letting Go van Patrick Ness. Ik vond dat echt een héél gaaf boek en kan dan ook niet wachten om te zien hoe ze dat gaan verfilmen! Daarnaast zou ik graag de rest van de Percy Jackson boeken verfilmd zien worden, maar dan wel met een andere actrice die de rol van Annabeth speelt!

Koop jij je boeken of leen jij het van de bibliotheek?
Onze bibliotheek heeft een beperkte collectie, dus ik moet zeggen dat ik niet eens lid ben. Ik koop al mijn boeken, of ik krijg ze als cadeau. Het is maar zelden dat ik een boek leen, omdat ik een boek toch altijd graag op mijn plank heb staan 🙂

Hoeveel geld geef jij uit aan boeken (per maand/kwartaal/jaar)?
Laten we het houden op ‘heel veel’!

Je kunt Daph vinden onder haar gebruikersnaam LvngBooks. Wil jij ook je boekenkast laten zien? Lees hier verder.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

18 gedachten over “De Boekenkast van Daph

 1. Krijg nu eigenlijk wel de neiging mijn oude boeken die ik nooit meer zal lezen te verkopen en van het geld de hele boekwinkel leeg te halen.
  Tja, geld moet rollen.

 2. Wow ziet er goed uit!! veel boeken 😉
  Als ik ál mijn boeken (dus ook kinderboeken) tel, zouden er het er 155 zijn. Maar goed, dat zijn lang niet allemaal Young-Adults. Sterker nog, ik denk dat er nog geen 10de YA is, omdat ik nog niet zo lang bekend ben met het genre (al ben ik er toch heel blij mee dat ik het nu ken 😀 )
  Ik ben het helemaal met je eens dat de serie van Rick Riordan echt super is!! moet nog steeds het laatste deel lezen, maar die is telkens uitgeleend 🙁

 3. Nurax; ik moet eerlijk bekennen dat ik ze nog niet gelezen heb, maar ik hoop Hunger wel te lezen voor het nieuwe jaar..

  Darkness; hah ja de ruimte wordt steeds kleiner natuurlijk.. Ik heb afgelopen week weer even het een en ander verplaatst en dus kan ik zeggen: JA! er is nog ruimte voor de boeken in 2012 😉 Ben wel selectiever geworden met de boeken die ik koop hoor, dus dat scheelt ook 🙂

 4. wat een geweldige verzameling!! Heb je eigenlijk nog wel plek, voor de boeken die je volgend jaar gaat lezen?? 😉

 5. Vergeleken hierbij heb ik maar een nederig boekenkastje.

 6. Mooie verzameling Daph! Zijn die boeken van Michael Grant wat?

 7. Ik kan de comments niet bekijken op mijn laptop, dus ik kon de reacties niet bekijken 🙁 (ik lees ze nu via mijn telefoon)

  Ilsepils; mijn planken zijn allemaal dubbel bezet dus achter wat je ziet op de foto’s, staat nog een rij! 

  Mommy_interrupted; zo dat zijn inderdaad ook veel boeken! Ik heb er 380+ volgens Goodreads, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik niet al mijn boeken voor volwassenen daar op heb gezet (en ook de Nederlandse boeken uit mijn jeugd heb ik niet toegevoegd.. Toch al snel twee verhuisdozen). Hoeveel boeken heb je dit jaar gelezen? 🙂 Net zoveel als ik? 😉

  Sjenien88 ja dat ken ik inderdaad ook wel. Ik heb nu een aantal boeken waar ik mee begonnen ben een paar weken geleden, maar die ik nog steeds niet uit heb! Het komt voornamelijk doordat ik mee doe aan NaNoWriMo, maar ik moet ze toch echt een keer gaan uitlezen.. Het komt ook niet vaak voor dat ik een boek in één zitting kan uitlezen, moet ik eerlijk bekennen 🙂 

  Helene; Aw dankjewel! Hah nu ben ik wel benieuwd naar jouw boekenkast hoor! 

 8. Ik ben echt jaloers op jouw boekenkast!! (en maak me meteen geen zorgen meer om de mijne, die ik al een tijdje te “vol” vind, haha). Echt een mooie collectie!

 9. Mooie collectie boeken 😀

  Ik heb altijd het probleem dat ik niet wil beginnen met lezen als ik weet dat ik een boek niet uitkrijg voor ik weer aan het werk moet.
  Ik lees niet zo heel erg snel dus vaak begin ik met lezen aan een nieuw boek de avond voor ik een dagje vrij ben 🙂 Dan weet ik zeker dat ik mezelf niet hoef te pesten door een hele dag te moeten wachten om verder te kunnen lezen 🙂

 10. in vakantie lees ik er meer of heele dikke

 11. Ik lees 5 ya per week

 12. veel (en leuke) boeken!!!

 13. Oh wacht, ik neem terug wat ik net zei. Want als ik geen 5 dagen zou werken zou ik al die boeken die ik wil lezen niet kunnen financieren 😛

 14. Ik zal volgend jaar eens alle boeken die ik lees bijhouden. Dit jaar tel ik eigenlijk alleen de YA’s. Beetje jammer dat ik 5 dagen in de week werk, anders had ik je zeker overtroffen 😉 Maar je hebt echt een collectie om jaloers op te zijn!

 15. mooie boeken zeg!
  ook veel engelse 🙂
  Ik wil wat meer Engelse boeken lezen want die zijn een stuk goedkoper

 16. Mooie verzameling, maar…ik heb 423 boeken. Ik wil ook graag mijn boekenkast showen, maar weet niet zo goed waar ik dat moet maken, zoals jullie allen al hebben gedaan (Ben nieuw hier) Had er laatst ook voor gekeken, maar volgens mij kijk ik erover heen hoe je ‘de boekenkastvan’ moet maken?

 17. Damn girl, dat zijn veel boeken! Bij de eerste paar foto’s dacht ik ‘kom je daarmee over de 100?’ Maar toen ik zag dat er nog een rijtje achter stond begreep ik het. =P

  Eigenlijk heb ik geen idee of ik jou met dat aantal versla, want… nou ja. Ik heb mijn boeken nooit geteld maar het zijn er zeker over de tachtig. Het zouden er in elk geval meer kunnen zijn dan er nu staan, mits ik niet een tijd terug was begonnen met het verkopen van mijn wat kinderboeken. =3

 18. Ik ben benieuwd of er iemand is die al meer boeken heeft gelezen, volgend jaar moet je echt meedoen aan de YA leesuitdaging op het forum 😀

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.