Logo-youngadults-site

Als je dit leest ben ik dood

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

als-je-dit-leest-ben-ik-doodTitel: Als je dit leest ben ik dood
Auteur: Sally Nicholls

ISBN: 9789026128318

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl
(geen verzendkosten)

 

De elfjarige Sam heeft leukemie en weet dat hij niet lang meer te leven heeft. Op 7 januari begint hij op advies van zijn lerares aan een boek waarin hij de laatste maanden van zijn leven beschrijft. Hierin stelt hij vragen waar niemand antwoord op weet, bijvoorbeeld: Hoe weet je dat je bent gestorven? en Doet sterven pijn? Ook maakt Sam een lijst van dingen die hij nog wil doen voor hij doodgaat, zoals een wereldrecord verbreken en een vriendin hebben. Samen met zijn vriend Felix, een ‘ervaren’ en relativerende lotgenoot uit het ziekenhuis, probeert hij deze wensen uit te laten komen. Het plezier is eindig, want algauw overlijdt Felix. Maar Sams wensen zijn nog niet allemaal vervuld.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

5 gedachten over “Als je dit leest ben ik dood

  1. Dit is zooww een mooi boek, gewoon echt de moeite waard om het te lezen!;-)

  2. Dit lijkt me echt een ontroerend boek!

  3. Ik vind hem de moeite waard om te lezen 🙂

    Misschien bedoel je: voor ik dood ga…?

  4. Hm, doet me denken aan een ander boek dat ik gelezen heb. Weet niet meer precies hoe het heet, iets van voor ik doodga. Lijkt er op. Maar misschien is het wel de moeite waard om te lezen

  5. JAAA!! Ik vind dit een goed boek! In het begin moest ik erg wennen aan de manier van schrijven maar daar raakte ik snel aan gewend. Aan het eind heb ik wel een traantje moeten wegpinken.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.