Logo-youngadults-site

Keizers van het ijs

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

Titel: Keizers van het ijs
Auteur: Richard Farr

ISBN: 9789026126086

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl
(geen verzendkosten)

 

In 1909 kondigt Robert F. Scott een expeditie aan naar het nog niet ontdekte Antarctica. Cherry is de gelukkigste jongeman ter wereld wanneer hij als assistent-zoöloog op de Terra Nova mee mag reizen. Zijn geluk keert echter. Op Antarctica moet hij vechten om in leven te blijven: sneeuwstormen, verraderlijke ijsspleten, bevriezingsverschijnselen en hongerige en dus dodelijke orka’s. Deze barre omstandigheden weerhouden Cherry er niet van om eieren van de keizerspinguïn te verzamelen voor onderzoek naar een ontbrekende schakel in Darwins evolutietheorie.
De druk op de bemanning neemt toe wanneer blijkt dat ook Roald Amundsen als eerste de Zuidpool wil bereiken. Scott besluit met een klein team de laatste kilometers zo snel mogelijk af te leggen. Wanneer ze de Zuidpool bereiken, ontdekken ze dat Amundsen hun voor is geweest. Scott en zijn team overleven de terugreis niet. Cherry vindt de overledenen in een tent.

In dit boek zijn authentieke foto’s, dagboekfragmenten en afscheidsbrieven opgenomen.
Een ongeëvenaard verhaal over moed en kameraadschap.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.