Logo-youngadults-site

Divergent: de cast tot nu toe

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Praise yourselves, there’s another young adult movie coming! En wel een van de meest besproken dystopische verhalen van het moment. Veronica Roth heeft alle young adult freaks dolgek gemaakt met haar geweldige serie waarin naast Divergent (Inwijding) nu ook Insurgent (Opstand) is verschenen. In deze boeken wordt de wereld opgedeeld in vijf facties – Vriendschap, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Eruditie en Oprechtheid – waarbij je de rest van je leven hoort. Op je zestiende verjaardag moet je een keuze maken, en Tris heeft heel andere plannen dan iedereen van haar verwacht. Nu zijn de filmrechten verkocht, heeft Divergent een regisseur, namelijk Neil Burger (bekend van The Illusionist en Limitless) en zijn er al heel wat rollen uitgedeeld.

Allereerst hebben we een Tris. Ze zal vertolkt worden door Shailene Woodley, die haar doorbraak heeft gemaakt in The Descendants. Veronica Roth is in de wolken met haar als hoofdrolspeelster. Ze vindt dat Tris niet mag overkomen als een superheld, want ze is gewoon een zacht persoon met jonge, delicate trekken, iemand die je verrast wanneer ze zich sterk toont. Shailene sluit perfect aan bij het plaatje in haar hoofd.

Laatst konden jullie al lezen wie er allemaal meedong naar de rol van Four, ons geweldige mannelijk tegenpersonage, die Tris’ wereld in vuur en vlam zet. Het is geen van de drie acteurs geworden, maar een heel nieuwe verschijning. Theo James heeft de rol van Four te pakken gekregen. Toen Roth zijn screentest met Shailene zag, was er geen twijfel mogelijk: dit was Four! Hij kan zijn autoriteit en kracht perfect neerzetten, maar ook zijn diepte en gevoeligheid.

Jullie weten ondertussen dat Kate Winslet meedoet, maar het is nog steeds niet bevestigd welke rol ze speelt. Wel zijn er nog drie andere acteurs bijgekomen. Maggie Q zal Tori spelen, degene die Tris vertelt dat ze afwijkend is.

Zoë Kravitz zal Christina, de vriendin van Tris spelen. We kennen de actrice van X-Men.

Ansel Elgort zal Caleb, de broer van Tris, spelen.

Wat vinden jullie van de acteurs? Komen ze overeen met de voorstelling in jullie hoofd? Ik ben in ieder geval zeeeeer tevreden!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

17 gedachten over “Divergent: de cast tot nu toe

  1. Ik vind iedereen wel goed gekozen – zoals ik me had voorgesteld – maar Four valt me erg tegen… Die is echt helemaal anders dan ik verwacht had. Net als Wendy V zegt: gespierd, breed, etc. Als ik de foto nu zie lijkt hij me redelijk dun…

  2. Tris is echt precies wat in mijn hoofd zat. Ik had Four me anders voorgesteld, breed, heel gespierd. Ik hoop echt dat de film net zo goed wordt als het boek!

  3. ik snap niet wat er mis is met Four? voor mij is hij echt gewoon perfect qua uiterlijk!
    een autoritaire uitstraling en toch wat zachtheid! 🙂
    ik ben fan ^^

  4. Kate Winslet gaat Jeanine Matthews spelen!

  5. Veronica Roth heeft duidelijk gemaakt dat Theo James Four perfect kon spelen. Hoewel ik me Four bij lange na niet zo had voorgesteld vertrouw ik op haar keuze. Als auteur zal zij haar eigen personages toch zeker het beste kennen.

    “Recently I saw Theo James’ screen test with Shailene Woodley, and I was sure within seconds: this was ‘Four,’ no question. Theo is able to capture ‘Four’s’ authority and strength, as well as his depth and sensitivity. He is a perfect match for Shailene’s incredibly strong presence as Tris. I’m thrilled!”

  6. Ik vind Four ook niet zo goed gecast. Maar we moeten hem een kan geven, sommige acteurs vallen eerst niet goed in de smaak, maar blijken daarna wel de juiste persoon te zijn geweest om het personage neer te zetten!

  7. ik vind het wel goed

  8. Alles goed gecast behalve idd Four. Maar misschien acteert hij gewoon heel erg goed..

  9. Theo James is 29 jaar. 11 jaar ouder dan het personage dat hij gaat spelen. Tobias is 18 jaar. Hmm. Slechter kan haast niet. Heb er geen woorden meer voor. Ben als Divergent fan wel een beetje teleurgesteld. De rest van de cast is ook niet geheel zoals ik had verwacht. Hopelijk wordt de film nog enigzins geloofwaardig.

  10. Wrm zijn jullie allemaal zo negatief over four? Hij is mss wel iets te oud voor de roll van four ma me wa shmink kunne ze da allemaal wegwerken he. Veronica Roth heeft hem trouwens gecast omdat hij en Shailene perfect bij elkaar pastte. En zij zal het wel weten zeker

  11. Ik vind ze allemaal goed gecast behalve Theo James. Jammer dat ze daar niet iemand anders voor hebben uitgekozen

  12. Ik ben helemaal met Janita eens, Theo James ziet er gewoon veel te oud uit voor Four, misschien komt het door die baard maar ja….

  13. Theo James zou niet mijn keuze voor Four geweest zijn, hij is te oud…

  14. Ziet er wel heel glad (Amerikaans) uit. Brrr…

  15. Yeeeh nikita speelt erin , hahahahah ik vind maggie Q altijd leuk in nikita maar de rest mwah ik weet niet of ik het goed vind of niet

  16. OMG…….. k hou me nu gwn in…. probeer niet te huilen….. hoe SLECHT kan het gecast worden….. Four is gwn te erg voor woorden…. behalve Tori, die is nog wel redelijk gecast (jeeeej, die speelt ook zo’n grote rol…)

  17. niet mijn four….

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.