Logo-youngadults-site

Moordgids voor lieve meisjes

Holly Jackson |

Pippa kiest een wel heel gevoelig onderwerp voor haar profielwerkstuk: ze wil onderzoek doen naar de moord op Andie Bell, een tienermeisje dat vijf jaar eerder uit hun stadje verdween. De dader is niet meer in leven, maar Pippa gelooft niet dat hij het echt gedaan heeft. Samen met het broertje van de dader Ravi gaat ze op zoek naar de waarheid. Met behulp van interviews, sociale media en heel veel moed probeert Pippa de waarheid op tafel te krijgen. Al snel komen er geheimen boven die iedereen in het stadje liever verborgen had willen houden… En het lijkt wel alsof iemand tegenwerkt, zal de echte moordenaar nog leven? Holly Jackson werd geïnspireerd door true crime-podcasts en documentaires, wat terug te zien is in het boek. Het lopende verhaal wordt afgewisseld met afdrukken van Pippa’s logboek, uitgetypte interviews, whatsappjes en politierapporten.

Ben je benieuwd welke young adult en new adult er nog meer zijn? Neem een kijkje in onze boekencatalogus

Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Verschijningsdatum: 8/13/2020
Auteur: Holly Jackson |
ISBN: 9789021422435
Genre: Young adult | Spanning | Thriller

Reviews

1 beoordeling voor Moordgids voor lieve meisjes

  1. Iselle Koopmans

    ****
    ‘Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson’

    ‘Ik ben er niet zo zeker meer van dat ik nog steeds het lieve meisje ben dat ik ooit dacht te zijn.’

    Lieve iedereen. Afgelopen dagen heb ik voor detective gespeeld. Voor detective gespeeld samen met Pippa en Ravi. Ik had namelijk zo’n vermoeden dat Pippa wel wat hulp kon gebruiken met haar profielwerkstuk. Haar profielwerkstuk over de moord op Andie en de zelfmoord van Sal.

    Maar Pippa had eigenlijk helemaal geen hulp nodig. Met haar uitgebreide logboek en notities wist zij zich prima te redden. Ze ging grondig te werk en kwam steeds verder in een web van leugens en geheimen. Leugens en geheimen die langzaam ontrafeld werden.
    Met een spetterend einde tot gevolg.

    Wauw, wauw, wauw. Wat is dit een ontzettend spannend boek. De spanning én de fijne schrijfstijl van Holly Jackson zorgen er samen voor dat je dit boek echt niet meer wilt wegleggen. Je wilt gewoon weten wat er gebeurd is. Je wilt weten wie Andie vermoord heeft. Dit boek is een échte whodunit en het verhaal zit heel erg goed in elkaar.

    Doordat het boek echt in het teken staat van de moordzaak, leren we Pippa en Ravi niet heel goed kennen. Wel weten we dat Pippa een dame is met pit. Ze is absoluut niet bang én zegt gewoon wat ze denkt. Daarnaast vind ik Pippa erg grappig, vooral door sommige uitspraken die ze doet.

    ‘Zwakzinnigheid zou zomaar besmettelijk kunnen zijn.’

    Het is soms haast niet voorstellen dat Pippa pas 17 jaar is. Ze is echt een pitbull zoals ze zich heeft vastgebeten in het oplossen van deze moordzaak. Ze is ook absoluut niet bang. Ze lijkt het gevaar soms gewoon niet te zien én ze is soms wat naïef. Alleen zorgde deze combinatie ervoor dat ik het verhaal niet áltijd even geloofwaardig vond. Vond ik dat erg? Nee, dát zeker niet. Ik heb genoten van ieder woord.

    Ik snap de hype rondom dit boek dan ook  helemaal. En ik ben helemaal fan van Pippa. Ik hoop dat ik haar in het volgende deel wat beter mag leren kennen. Dit boek krijgt van mij ****

  2. Goodreads Choice Awards 2020: dit zijn de winnaars – Young-Adults.nl

    […] In deze categorie won Clap when you land van Elizabeth Acevado met 39.335 stemmen. Het is een roman geschreven in vrije vers over Camino en Yahaira Rios die elkaars zussen zijn, maar elkaar pas leren kennen wanneer hun vader overlijdt in een vliegtuigongeval. Het is een verhaal over verlies en over hoe moeilijk het is om te vergeven. Op de tweede plaats eindigde Moordgids voor lieve meisjes. […]

Een beoordeling toevoegen

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.