Logo-youngadults-site

Nieuwe young adult boeken in juli 2024

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De zomer komt eraan! Tijd voor een verse lading young adult boeken om de zomer mee in te duiken. In dit artikel vind je een overzicht van de nieuwe young adult boeken die je in juli in de (lokale) boekhandel kan terugvinden.

Het ultieme spel

Er komt weer een nieuw boek in de Hawthorne-wereld. Dit boek is los te lezen van de vier eerdere Hawthorne-mysterie boeken.

Het ultieme spel - nieuwe young adult boeken in juli

Welkom bij het Ultieme Spel, een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door miljardair Avery Grambs en de vier beruchte Hawthorne-broers. Het spel is ontworpen om iedereen een eerlijke kans te geven op roem en rijkdom, en dit jaar geven zeven gouden tickets toegang. Er wordt gespeeld om miljoenen, dus de kandidaten zullen alles doen om te winnen.
Sommige spelers doen mee voor die geldprijs, andere voor macht. Weer anderen hebben zo hun eigen redenen. En ieder van hen heeft geheimen. Te midden van alles staat Grayson Hawthorne, die een onmisbare rol speelt in het spel van dit jaar. Maar als de spanning oploopt en de uitdagingen de kandidaten tot het uiterste drijven – fysiek, mentaal en emotioneel – wordt algauw duidelijk dat niet iedereen volgens de regels speelt.

Angst en opstand

Eindelijk is het zo ver: het vervolg op Bloed en beenderen en Vrees en wraak die respectievelijk in 2018 en 2020 verschenen.

Angst en opstand - nieuwe young adult boeken in juli

Bijna hebben Zélie en haar vrienden het paleis van de wrede koning ingenomen. De strijd lijkt voorbij en de overwinning binnen handbereik. Maar dan raakt Zélie plotseling bewusteloos. Als ze weer bijkomt, zit ze opgesloten in een kooi op een schip dat met onbekende bestemming wegvaart. Krijgers met ijzeren schedels voeren haar en haar volk weg van hun thuisland.

Wanneer ze erachter komt dat Baldyr, de leider van de Skulls, hierachter zit, slaat de schrik haar om het hart. Baldyr is uit op haar magische krachten en wil Zélies volk voor eens en altijd vernietigen. Zal het haar en haar vrienden lukken te ontsnappen en bondgenoten te vinden om ook deze laatste vijand te verslaan?

Prikkeldraad doet pijn

Prikkeldraad doet pijn is het vierde deel in de Klaverlandcollege H4C-reeks van de Nederlandse auteur Alice Bakker.

Prikkeldraad doet pijn - nieuwe young adult boeken in juli

Om Floor heen zit een denkbeeldige laag met prikkeldraad: wie haar nadert, wordt gekwetst. Ze is de bitch van de vriendengroep en heeft het liefst dat iedereen doet wat zij zegt. In Casper vindt ze haar gelijke: ook hij bepaalt graag wat er gebeurt. Tot ze beiden ontdekken dat achter elke grote mond een klein hartje zit.

Versplinterd

Eerder zin in een fantasyboek dat geïnspireerd is door Alice in Wonderland? Dan zit je goed met Versplinterd van A.G. Howard.

Versplinterd - nieuwe young adult boeken in juli

Alyssa Gardner hoort het gefluister van insecten en bloemen – net als haar moeder, die daarvoor jaren geleden werd opgenomen in een gesticht. Deze vloek rust op hun familie en reikt terug naar Alice Liddell, de muze achter Lewis Carrolls Alice in Wonderland. Alyssa mag dan gek zijn, ze slaagt erin niet op te vallen … Voorlopig dan.

Als haar moeders conditie verslechtert, komt Alyssa erachter dat hetgeen waarvan zij dacht dat het niet waar kon zijn gebaseerd is op een doodenge werkelijkheid. Het echte Wonderland is een veel duisterdere plek dan Lewis Carroll ooit liet doorschemeren. Alyssa wordt op de proef gesteld en moet de fouten die Alice jaren geleden maakte zien op te lossen. Om dat te kunnen doen moet ze kiezen wie ze kan vertrouwen: Jeb, haar knappe beste vriend en geheime crush of de sexy maar achterdochtige Morpheus, haar gids in Wonderland, die zijn eigen duistere motieven heeft …

Lang leve het kwaad

Bij uitgeverij Luitingh Sijthoff verschijnt Lang leve het kwaad van de New York Times bestseller auteur Sarah Kees Brennan.

Lang leve het kwaad

Rae is een enorme boekenwurm en heeft altijd al een zwak gehad voor de slechteriken in de verhalen die ze leest. Ze zijn slim, aantrekkelijk en gaan tot het uiterste om hun doel te bereiken, iets wat voor Rae niet mogelijk is door haar terminale ziekte. Maar op een dag neemt haar leven een onverwachte wending wanneer ze een aantrekkelijk aanbod krijgt: door in haar favoriete boek te stappen kan ze de magie vinden om zichzelf te genezen.

Alleen wordt Rae niet wakker als de held van het verhaal, maar als de slechterik. Bovendien is het boek anders dan zij het zich herinnert. Kunnen de slechteriken voor een keer de helden zijn?

De vloek van het orakel

Was je fan van Koningin van de onderwereld van Bea Fitzgerald? Dan is er goed nieuws: komende maand verschijnt de vertaling van haar nieuwste mythologische hervertelling.

De vloek van het orakel

Cassandra is vervloekt: ze kan de toekomst zien, maar niemand gelooft wat ze voorspelt. Wanneer eindelijk iemand haar profetieën over de naderende oorlog serieus neemt, is ze dan ook enorm opgelucht. Maar als ze had mogen kiezen, was ze toch voor iemand anders gegaan dan de legendarische Helena…

Cassandra kan deze vreemdelinge, die haar stad in een slagveld heeft veranderd, niet uitstaan. Ze heeft Helena echter nodig om een gruwelijk lot te voorkomen. En achter Helena’s beroemde schoonheid gaat meer schuil dan ze had vermoed. Een verbond uit noodzaak verandert al snel in een onverwachte band tussen de twee vrouwen, die zelfs Cassandra niet had voorzien.

Such charming liars

Eind juli verschijnt de nieuwste YA thriller van Karen M. McManus, de bestsellerauteur van onder andere Een van ons liegt.

Such charming liars

Kat en haar moeder Jamie zijn altijd met hun tweetjes geweest – behalve tijdens het achtenveertig uur durende huwelijk van Jamie, toen Kat een stiefbroer had: Liam. Sinds de dramatische scheiding heeft Kat Liam niet meer gezien.

Als Jamie, een juwelendief die op het rechte pad probeert te komen, voor haar laatste klus de miljardair Ross Sutherland op zijn verjaardagsfeest gaat beroven, gaat Kat zoals altijd met haar mee. Tot hun grote verrassing zijn Liam en zijn vader ook aanwezig, met net zulke criminele plannen als Jamie en Kat. Alles gaat op rolletjes, totdat een van de Sutherlands op het feest sterft. Kat zelf lijkt ook gevaar te lopen en kan alleen Liam nog vertrouwen. Of toch niet?

Welke van deze nieuwe young adult boeken die in juli verschijnen ga jij lezen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.